?>

EPDK Kararları Resmi Gazete'de

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) bazı akaryakıt şirketlerinin depolama tarifelerinde değişikliğe gidildi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Konuyla ilgili kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin İzmir'deki Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin günlük depolama hizmeti bedeli, metreküp başına benzin, motorin ve bioyakıt için 4,14 lira olarak belirlendi.

Şirketin depolama teslim alma hizmeti bedeli de metreküp başına benzin, motorin ve bioyakıt için 8,25 lira, teslim etme hizmeti fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve bioyakıt için 10,32 lira olarak tespit edildi.

Bununla birlikte, Ulusal Marker İşlemi ve mesai saatleri dışında yapılan hizmetler için ek olarak metreküp başına 2,26 lira yan hizmet bedeli uygulanacak.

Uzun süreli kapasite kiralanması durumunda ise şirketin günlük depolama tarifesi, metreküp başına benzin, motorin vebioyakıt için 2,38 lira, günlük depolama hizmet bedeli, metreküp başına benzin, motorin ve bioyakıt için 22,23 lira olacak.

Söz konusu durumda mesai saatleri dışında yapılan hizmet bedellerine ek olarak metreküp başına 2,43 lira yan hizmet bedeli alınacak.

Öte yandan, Socar Turkey Akaryakıt Depolama AŞ'nin İzmir'deki Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin günlük depolama hizmet bedeli de metreküp başına benzin için 3,12 lira, havacılık yakıtı için 3,10 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtı için 3,23 lira olarak düzenlendi.

Şirketin günlük depolama teslim alma ve teslim etme hizmeti bedeli ise metreküp başına benzin için 88,47 lira, havacılık yakıtı için 77,44 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtı için 98,39 lira olarak tespit edildi.

Ayrıca, akaryakıt ile harmanlanacak ürünlerin hizmet bedeli, benzin türlerine harmanlanacak etanol için 88,47 lira ve motorin türlerine harmanlanacak biodizel için 98,39 lira oldu.

Bunun yanı sıra EPDK, Kadooğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat AŞ'nin Mersin Tesisinde günlük depolama hizmet bedelini, metreküp başına benzin için 3,74 lira, motorin, bioyakıt ve havacılık yakıtı için 3,53 lira olarak belirledi.

Şirketin günlük depolama teslim alma hizmeti bedeli ise metreküp başına benzin, motorin, bioyakıt ve havacılık yakıtı için 69,67 lira, teslim etme hizmeti fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin, bioyakıt ve havacılık yakıtı için 43,84 lira olarak tespit edildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Ankara'daki rehine takasına ilişkin açıklama

2024-08-02 11:43 - Gündem

Artistik cimnastik kadınlar takım kategorisinde ABD şampiyon oldu

2024-07-31 00:12 - Spor

Formula 1 Belçika Grand Prix'sini Mercedes pilotu Russell kazandı

2024-07-28 18:18 - Spor

Depremzede Tuğçe, zor günlerini beraber geçirdiği nişanlısıyla evlendi

2024-07-28 12:07 - Çevre-Hayat

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi, devlet başkanı seçimini Maduro'nun kazandığını duyurdu

2024-07-29 09:48 - Dünya

Beşiktaş, Emirhan Topçu'yu renklerine bağladı

2024-08-02 23:02 - Spor

Lübnan medyasına göre İsrail ordusu, ülkenin Suriye sınırına hava saldırısı düzenledi

2024-08-03 00:08 - Dünya

Ticaret Bakanlığı temmuz ayı veri bültenini yayımladı

2024-08-02 13:08 - Ekonomi

Venezuela Savunma Bakanı'ndan, ülkedeki protestolar için 'darbe girişimi' değerlendirmesi

2024-07-30 21:32 - Dünya

TBMM, yeni uygulamalarla "engelleri" kaldırıyor

2024-08-02 12:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Emtia piyasalarında jeopolitik gerilim değerli metalleri rekora taşıdı

13:23 - Ekonomi

Narenciye ihracatı 2025'te Türkiye'ye 1 milyar 477 milyon 58 bin dolar kazandırdı

11:47 - Ekonomi

Yeni nesil çatı sistemleri maliyetleri düşürerek yapı sektöründeki dönüşümü hızlandırıyor

11:37 - Ekonomi

Transatlantik'teki gerilim AB'yi ticari stratejilerini çeşitlendirmeye yöneltiyor

11:32 - Ekonomi

Yerli turistlerin 2025'teki 9 aylık harcaması 2024’ün tamamını geçti

11:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Juventus Kulübü Yöneticisi Chiellini'den En-Nesyri açıklaması

20:32 - Spor

Büyükçekmece'de tarım şirketinin deposunda çıkan yangın söndürüldü

20:17 - Gündem

İran Yargı Erki Başkanı: Halk, şiddet eylemi gerçekleştirenlerin hızlıca yargılanmasını bekliyor

18:47 - Dünya

ABD'yi etkisi altına alan kar fırtınası ve soğuklarda 770 bine yakın kişi elektriksiz kaldı

18:38 - Dünya

Büyükçekmece'de fabrikanın açık alanındaki yangına itfaiye müdahale ediyor

18:02 - Gündem