?>

Enkazdan küçük kızı ve annesini kurtaran UMKE personeli yaşadıklarını anlattı

Elazığ'daki depremde, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından 2,5 yaşındaki Yüsra Yıldız ile annesi Ayşe Yıldız'ın kurtarılması çalışmalarına katılan UMKE gönüllüsü sağlık personeli Hatice Yücel yaşadıklarını anlattı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Bilecik

Elazığ'daki depremde, Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından 2,5 yaşındaki Nüsra Yıldız ile annesi Ayşe Yıldız'ın kurtarılması çalışmalarına katılan UMKE gönüllüsü sağlık personeli Hatice Yücel yaşadıklarını anlattı.

JAK'ın enkazdan depremzedeleri kurtarma operasyonu kameradaOrdulu itfaiyeci Elazığ depreminde minik Yüsra'yı kurtardıkları anı anlattı2,5 yaşındaki Yüsra'nın annesi enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra görev yeri Bilecik'e dönen Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nde (UMKE) gönüllü olan paramedik Yücel, Bilecik Valisi Bilal Şentürk'ü ziyaret etti.

Yücel, ziyarette Mustafa Paşa Mahallesi'nde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2,5 yaşındaki Nüsra Yıldız ile annesi Ayşe Yıldız'ın kurtarılması anına ilişkin yaşananları paylaştı.

AFAD ve jandarmanın da katıldığı kurtarma çalışmaları sırasında hastaya müdahale edecek birine ihtiyaç olduğunu anlatan Yücel, "Alan dar olduğu için ufak tefek birine ihtiyaç vardı. Ben de oradaydım. Dört metre kadar Jandarma Komutanı ile birlikte enkaza indik, daha sonra komutan bana tek başıma ilerlemem gerektiğini söyledi. 5 metre kadar sürünerek Ayşe hanıma ulaştım. Onu motive etmem gerekiyordu, yanında olduğumuzu söyledim. Yaşamsal bulgularını değerlendirerek müdahale ettim."

Yücel, çok acı bir tablo gördüğünü ifade ederek, "Ayşe hanımın eşi, çocuklarını ve eşini korumak için kendisini siper etmişti. Nüsra bebeğimiz çok şükür yaşıyordu, arama kurtarma ekipleri önce onu çıkarttılar, daha sonra Ayşe hanıma ulaştık." diye konuştu.

O an hislerini ikinci plana attığını kaydeden Yücel, "Ayşe hanımı orada motive etmem gerekiyordu, gözyaşlarına boğulsaydım ya da sesim titreseydi, bu onun umudunu kıracak bir davranış olurdu. Hislerimi ikinci plana attım." ifadelerini kullandı.

Bilecik İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin de ekiplerin zorlu şartlar altında daima göreve hazır olduğunu ifade etti.

Vali Şentürk de ekiplere çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meclise aşçı, garson, hizmetli ve memur alınacak

2020-01-29 14:37 - Ekonomi

Çatısında 650 metre yürüyüş parkuru bulunan Göztepe'nin stadyumu açıldı

2020-01-27 15:25 - Genel

Tokat'ın yazmaları 'küllerinden doğacak'

2020-01-29 15:07 - Gündem

Hatem Ben Arfa Valladolid'de

2020-01-28 19:57 - Spor

AB, İngiltere'ye ilk kez büyükelçi atadı

2020-01-24 23:49 - Genel

İzmir İl Sağlık Müdürü Öztop'tan Çin'den döndükten sonra rahatsızlanan hastayla ilgili açıklama

2020-01-27 18:22 - Sağlık

Vagonlar depremzedelerin kullanımına sunuldu

2020-01-27 18:32 - Gündem

Toplam kartlı ödeme tutarı 2019'da 1 trilyon TL'ye yaklaştı

2020-01-30 14:42 - Ekonomi

Korsan yayınların Türk ekonomisine yıllık zararı 500 milyon lira

2020-01-29 16:32 - Ekonomi

Tayland'da yeni tip koronavirüs görülen kişi sayısı 14'e çıktı

2020-01-28 18:07 - Gündem

İlgili Haberler

Gümüşhane'de lokantacı, boğazına yiyecek kaçan kişiyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16:47 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de bir çift nikah masasına geleneksel kıyafetlerle oturdu

15:57 - Çevre-Hayat

Bursa'da bacağı ipe dolandığı için ağaçta mahsur kalan kargayı itfaiye kurtardı

15:52 - Çevre-Hayat

Edirne'deki Demirhanlı Göleti'nin suyu kuraklık nedeniyle tükenmek üzere

15:22 - Çevre-Hayat

Mobilya işini bırakıp arıcılığa başladı, 25 yılda 400 kovana ulaştı

14:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor

Karareis Barajı'nın devreye alınmasıyla Çeşme'deki su kesintileri sona erdi

22:52 - Gündem

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

21:53 - Siyaset