?>

Enkazdan çıkararak sahiplendiği kedi yoldaşı oldu

Mardin'de 2 yıl önce itfaiye personeli olarak görev yapan Ali Çakas, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem sonrasındaki arama kurtarma çalışmasında enkazdan çıkarıp sahiplendiği kediyi yanından ayırmıyor.

Çevre-Hayat - 7 ay önce

Mardin

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Nurdağı'nda görevlendirilen Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Atatürk Mahallesi'nde yıkılan Akan Apartmanı'nın enkazından 129. saatte 5 kişiyi, 2 kedi ve 3 muhabbet kuşunu sağ çıkardı.

Ekipler, kedi ve muhabbet kuşlarını sahibine ulaştırırken, o dönem itfaiye eri olarak görev yapan Ali Çakas, sahibi çıkmayınca bakımını üstlendiği kediyi Mardin'e getirdi.

Kediye "Enkaz" adını veren Çakas, evinde özenle baktığı kedisini her yere yanında götürüyor.

"2 yılı geride bıraktık ve hala beraberiz"

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığında görev yapan Çakas, AA muhabirine, ülkenin "asrın felaketi"nin acısını hala yaşadığını söyledi.

Nurdağı'nda yaptıkları arama kurtarma çalışmasını anlatan Çakas, şöyle konuştu:

"Bulunduğumuz yer ciddi manada buruk ve hüzün verici bir ortamdı. Bulduğumuz canları orada sahiplerine ulaştırma çabasındaydık. Orada yalnız başına kalan bir kedimiz oldu. Kediyle birbirimize enerji verdik. Onu sahiplenmek istedim. Mardin'deki evime getirdim. 2 yılı geride bıraktık ve hala beraberiz. Kediyi sahiplenip uzun bir süre geçireceğimi düşünmemiştim. Aramızda duygusal bir bağ var. Enkaz kedi, bana yol arkadaşı oldu. Onu gördükçe mutlu oluyorum. Bebeğim gibi onunla ilgileniyorum."

Sahiplendiği kediyi yanından ayırmayacağını, günlerinin birlikte çok güzel geçtiğini dile getiren Çakas, "Onun gibi ben de programlı oldum. Düzenli uyuyor ve düzenli kalkıyoruz. Yalnızlığı seven bir insanım. Yalnızlığımın dostu oldu. 'Ben Enkaz'ı kurtardım, Enkaz da beni kurtardı." diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Çakas, Enkaz'ı sahiplendiği için herkesten olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Enkaz ile ilgili kitap yazmaya başladım. İnsanlara örnek olsun istiyorum." dedi.

Kedinin önceki sahipleri enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiş

Geçen yıl kedinin önceki sahiplerinin yakınlarının kendisine ulaştığını ifade eden Çakas, onlarla görüşüp ailenin ve kedinin hüzünlü hikayesini yakınlarından öğrendiğini söyledi. Çakas, şunları kaydetti:

"Ailenin küçük kızı, kediyi sokakta bulmuş ve eve almış. Aile önce izin vermemiş. Daha sonra ona Çitos ismini vermişler. Çocuk evde kalması için annesine ısrar etmiş ve kediye evde bakmaya başlamışlar. Bir süre sonra büyük felakette yıkıntıların altında kalan aile fertleri hayatını kaybetmiş, sadece bu kedi kalmış. Bunları öğrenince çok duygulandım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Üniversite öğrencileri hibrit yakıtlı roket motoru geliştiriyor

2025-02-01 12:58 - Teknoloji

Diyarbakır Oğlaklı'da yapılan konutlara depremzedeler peyderpey yerleşiyor

2025-02-03 12:47 - Çevre-Hayat

Bakan Uraloğlu tarihi Uzun Köprü'de süren restorasyon çalışmalarını inceledi

2025-01-31 19:58 - Siyaset

Küresel güçlerin hedefindeki Kongo Demokratik Cumhuriyeti madenleriyle öne çıkıyor

2025-01-31 15:22 - Dünya

Süleymaniye'deki Kormor Gaz Tesisine İHA saldırısı düzenlendi

2025-02-02 22:18 - Dünya

Fransa Başbakanı Bayrou'nun göç konusunda "istila" yorumu tartışmalara yol açtı

2025-01-29 15:37 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya'dan Afrika temaslarına ilişkin değerlendirme

2025-01-29 14:02 - Siyaset

ABD'de helikopterle uçağın çarpıştığı kazanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

2025-02-04 08:47 - Dünya

Bursa'da sahipsiz köpeklerin kediye saldırdığı anlar güvenlik kamerasında

2025-01-30 15:23 - Çevre-Hayat

Marmara'da aralık ayında yağışlar önceki yıla göre yüzde 38 arttı

2025-01-29 11:44 - Gündem

İlgili Haberler

Satranç tutkunu anne ve kızı aynı turnuvada ter döküyor

12:48 - Çevre-Hayat

20 yıllık bağımlılığından sigara bırakma polikliniğinin desteğiyle kurtuldu

12:42 - Çevre-Hayat

83 yaşındaki "Yüzyılın Atletinden" hareketsizlik tepkisi

12:33 - Çevre-Hayat

Organ nakliyle hayata tutunduğu hastanede doktor olmaya hazırlanıyor

12:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da depremzede kadınlar "Hünerhane Atölyeleri" ile el becerilerini geliştiriyor

12:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Pakistan Savunma Günü Ankara'da kutlandı

13:22 - Gündem

Moskova'da görüşme teklifini reddeden Zelenskiy, Putin'i Kiev'e çağırdı

13:17 - Dünya

Şiddetsiz iletişim oyunlaştırılarak anlatılacak

13:12 - Gündem

Fas, A Milli Takımı ve Süper Ligi her zaman ilgiyle takip ediyor

13:07 - Spor

ABD'nin Baltimore kenti yönetimi, Trump'ın şehre Ulusal Muhafız göndermek istemesini prote

13:02 - Dünya