?>

Engellilerin bir günlük temsili askerliğinde SOLOTÜRK heyecanı yaşandı

Konya'da yaşayan 95 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlüğüne asker olma ve SOLOTÜRK gösterisini izleme sevincini bir arada yaşadı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Konya

Bedensel, zihinsel ve işitme engelli vatandaşlar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleri ile Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına geldi.

Asker tıraşı olan ve üniforma giyen engellilere, temel eğitim çalışması yaptırıldı. Eğitim sırasında asker selamı ve esas duruş gösterildi.

Daha sonra temsili askerlik yapan genç-yaşlı, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde, tümen sancağının tanıtılmasının ardından engelli askerler, ellerini, etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.

Bu sırada töreni izleyen aileler, yakınlarının yaşadığı askerlik coşkusuna ortak oldu.

3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, burada yaptığı konuşmada, aileleri ve temsili askerleri tebrik etti.

Temsili askerliğe ilişkin bilgi veren Şensöz, vatani görevin Türk milleti için onur kaynağı sayıldığını vurguladı.

SOLOTÜRK nefes kesti

Törenin ardından heyecanlı askerler ve aileleri için Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK gösteri yaptı.

SOLOTÜRK'ün tecrübeli pilotları Binbaşı Emre Mert ve Binbaşı Murat Bakıcı'nın performansı, izleyenleri heyecanlandırdı.

Binbaşı Emre Mert, yurt içinde ve dışında yaptıkları gösterilere ilişkin bilgi verdi, Türk milletinin kudretini, Türk Silahlı Kuvvetlerini başarıyla temsil etme gayretinde olduklarını söyledi.

Murat Bakıcı da uçuş performansı ve patenti SOLOTÜRK'e ait hareketleriyle nefes kesti.

Ellerine kına yakıp geldi

Anne Yasemin Türkmen, temsili askerlik uygulamasına katılan 22 yaşındaki oğlu Emre Türkmen'i asker üniformasıyla görmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Bu hissin kelimelerle anlatılamayacağını belirten Türkmen, "Oğlumun da her genç gibi asker olma hayali vardı. Çok sevinçliyiz, diyecek bir şey bulamıyoruz. Hüzün, sevinç hepsi bir arada. Dün asker gecesi düzenledik. Oğlumun ellerine kına yaktık. " diye konuştu.

Bedensel engelli Emre Türkmen de "Bu benim hayalimdi. Bu üniformayı giyeceğim dedim, sonunda giydim." ifadesini kullandı.

Anneanne Atike Arşın ise "Çok mutluyum, çok sevindim. Onu böyle görünce çok duygulandım. Çok güzel bir uygulama. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın hayalleri gerçekleşiyor. Bir gün de olsa muratları yerine geliyor. Ağabeyi askere gidince kendi kendine çok üzülmüştü. Allah nasip etti, o da asker oldu." diye konuştu.

Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ve Konya Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker de katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, müzik cihazı iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

2022-05-10 22:34 - Medya

İsveç'te yıllık enflasyon 1991'den bu yana en yüksek seviyesinde

2022-05-12 16:18 - Ekonomi

Rus Spetsforma şirketi, Türkiye ile işbirliğini artırıyor -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-05-14 21:52 - Özel Haber

Uzmanlara göre Türk dünyası meta evrenini inşa etmekte geç kalmamalı

2022-05-14 23:21 - Teknoloji

DSÖ: 50 ülkede artan vakalar, Kovid-19'un istikrarsızlığını gösteriyor

2022-05-10 18:54 - Dünya

Galatasaray'da sportif danışman Campos, görevini bıraktı

2022-05-12 16:55 - Spor

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de

2022-05-12 02:20 - Gündem

Bingöl'de Eren Abluka-9 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ferdican Altunkaş Operasyonu başlatıldı

2022-05-12 20:36 - Gündem

BAE'nin yeni Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan oldu

2022-05-14 12:55 - Dünya

Türkiye ile Kazakistan arasında 15 anlaşma imzalandı

2022-05-10 20:16 - Gündem

İlgili Haberler

Edirne'de köye kurulan tesiste bitkisel ve hayvansal atıklar elektriğe dönüşüyor

12:22 - Çevre-Hayat

Elazığ'da yükümlüler işbirliği protokolüyle özel sektörde istihdam ediliyor

12:18 - Çevre-Hayat

Hocalı'dan göç eden aileler Karabağ Zaferi sonrası ata yurtlarına dönüyor

12:07 - Çevre-Hayat

Gurbetçi ailenin profesör çocuğu Almanya'daki başarılarıyla tıp dünyasında adından söz ettiriyo

12:03 - Çevre-Hayat

İnsan hayatı için koşturan AFAD, bu sefer öğrencilerin isteği için ter döktü

11:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türk savunma şirketlerine Mali hükümetinden övgü

11:47 - Ekonomi

Gaziantep'te tramvaya yıldırım isabet etti

11:42 - Gündem

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2026 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

11:38 - Siyaset

İslami finans sektörü 50. yılını tamamlamaya hazırlanıyor

11:33 - Ekonomi

Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağının enkazında son şehit naaşına da ulaşıldı

11:23 - Gündem