?>

Engelliler balık tutma şenliğinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli bireyler için Galata Köprüsünde balık tutma şenliği düzenledi.

Gündem - 10 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü, “İSEM Balık Tutma Şenliği” kapsamında engelli bireyleri bir araya getirdi. Galata Köprüsündeki balık tutma şenliğine, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şenliğe kendi imkanları ile gelemeyenler Belediye ekipleri tarafından araçla alınarak, etkinlik alanına taşındı. 

 Engelli birey ve ailelerinin keyifli anlar yaşadığı balık tutma şenliğinde, özellikle engelli çocuklar büyük heyecan yaşadı. Engelli gençlerden oluşan folklor ekibi de oynadıkları oyunla kendilerini izleyenlerin büyük beğenisini topladılar.

KAYITLI 165 BİN ENGELLİYE HİZMET VERİLİYOR 

 Etkinliklerin devam edeceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, “Her sene yaptığımız geleneksel bir etkinliği tekrar ediyoruz. Burada engellilerimizi özellikle sosyal hayatın içine adapte etmeye çalışıyoruz. Onların da balık tutmalarını sağlıyoruz. Normal vatandaşlar gibi onlar da her sene bu etkinliği gerçekleştiriyorlar. Etkinliğe kendi imkanları ile gelenler oldu. Biliyorsunuz buradan tramvay hattı da geçiyor. 

Otobüslerimiz artık alçak tabanlı bütün engellilerimize uygun. Kendi gelemeyenler 153 hattı ile bizi arıyor. Biz de gidip alıyoruz. İstanbul’da 26 tane engelli merkezimiz, 9 irtibat büromuz var. Her merkezimizin bir gösteri grubu var, bunlarda horon ekibimiz bizim. Balık şenliği olur, Horon ekibi olmaz mı? Onlarda sağ olsunlar güzel gösteri sergilediler. 

İstanbul’da bizden hizmet alan 165 bin kayıtlı engellimiz var. Aynı şekilde sosyal rehabilitasyon çalışmaları kapsamında bu ve benzeri etkinliklerimiz devam ediyor” diye konuştu. Etkinliğe katılan engelli vatandaşlar da balık tutma şenliğini düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ege’de dev tatbikat: Dosta güven düşmana gözdağı !

2016-05-31 16:07 - Genel

Soma şehitlerinin çocukları için duyarlı davranış

2016-05-25 16:17 - Gündem

Ünlü mankenler Bolu'da podyuma çıkacak

2016-05-27 18:52 - Magazin

Öldürülen genç anne son yolculuğuna uğurlandı

2016-05-30 18:21 - Asayiş

Engelliler balık tutma şenliğinde

2016-05-31 18:17 - Gündem

Tüketiciler uygun GSM tarifesi bulmakta zorlanıyor

2016-05-25 15:12 - Teknoloji

Paralel operasyonunda 14 iş adamına gözaltı

2016-05-27 17:29 - Asayiş

Bakırköy'de rehine krizi!

2016-05-28 20:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Konyaspor’da hedef üst sıralarda kalıcı olmak

2016-05-30 13:20 - Asayiş

Bakan Zeybekci'den 'kabinenin efesi' sloganına cevap

2016-05-28 23:37 - Gündem

İlgili Haberler

Büyük Aile Platformundan "Gökkuşağı Faşizmi" belgeseline ilişkin açıklama

00:37 - Gündem

Bazı illerde fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

16:53 - Gündem

RTÜK'ten bir televizyon kanalı ve 2 dijital platforma ceza

16:37 - Gündem

Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Amasya'da yapılacak konutların kurası çekildi

16:33 - Gündem

Konya Selçuklu Tepekent Barajı'nda su tutuldu

14:48 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Temsilciler Meclisi bazı federal kurumlara finansman sağlayacak bütçe tasarılarını onayladı

02:48 - Dünya

Noa Lang, Galatasaray için İstanbul'da

02:33 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 7. hafta maçları tamamlandı

02:28 - Spor

İngiltere Başbakanı Starmer ile NATO Genel Sekreteri Rutte, Arktik bölgesinin güvenliğini görüştü

01:07 - Dünya

Avrupa Parlamentosu, AB ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasının onay sürecine yeniden başlıyor

01:02 - Dünya