?>

Engelli öğrenciler pedal çevirdi

"Mavi Bisiklet Özgür Pedallar" projesi kapsamında bisiklet sürmeyi öğrenen 130 zihinsel engelli öğrenci, 11 kilometre pedal çevirerek longoz ormanlarından denize ulaştı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KIRKLARELİ

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Mavi Bisiklet Özgür Pedallar" projesi kapsamında zihinsel engelli 130 çocuk, 11 kilometre pedal çevirdi.

Longoz ormanlarının girişinde bir araya gelen Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerine burada bisikletler verildi.

Daha sonra spor ayakkabıları, kask ve eldivenleri öğretmenleri tarafından giydirilen öğrenciler, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Müdür Yardımcısı Ahmet Uzun ile Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şahin Değer'inde katılımıyla pedal çevirmeye başladı.

Parkurun 8. kilometresinde öğrenciler, İğneada beldesindeki Erikli Gölü ile denizin birleştiği noktada bir süre mola verdi.

Ardından, limana doğru pedal çeviren öğrenciler burada denizle buluştu. Aralarında ilk kez deniz gören çocukların da bulunduğu engellilerin büyük mutluluk yaşadıkları gözlendi.

"Amacımız öğrencilerimizi toplumla kaynaştırmak"

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu proje ile engelli öğrencileri toplumla kaynaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Aşım, "Mavi Bisiklet Özgür Pedaller" projesi ile öğrencilere bisiklet sürmeyi öğrettiklerini ifade ederek, "130 öğrencimiz daha önce bisiklet sürmesini bilmiyordu. Burada amacımız öğrencilerimizin bisiklet kullanmasını, hayatın içerisinde spor yaparak yer almasını, toplumla kaynaşmasını sağlamaktı ve bunu başardığımızı düşünüyoruz. 11 kilometrelik etabı tamamlamış olduk. Yüzme bilmeyen ve daha önce deniz görmemiş öğrencilerimizi de denizle buluşturduk. İlk defa deniz görmüş oldular. Amacımız öğrencilerimizi toplumla kaynaştırmak." diye konuştu.

Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şahin Değer ise engelli öğrencilerin proje kapsamında öğrencilerin bisiklet kullanma becerisi ve spor yapma becerisi kazandıklarını aktardı.

Öğrencilerden Ejder Kaan ise ilk kez deniz görmenin mutluluğunu yaşadığını ve buraya daha sonra da gelmek istediğini söyledi.

Muhabir: Özgün Tiran

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün Balkan yapılanması soruşturmasında 6 tutuklama

2018-04-12 04:12 - Genel

Mantar üreterek köyünde tersine göçü teşvik etti

2018-04-13 17:02 - Çevre-Hayat

Birmot'un Küçükyalı şubesi açıldı

2018-04-11 13:00 - Ekonomi

Beşiktaş'ı Romanlardan özür dilemeye davet etti

2018-04-10 19:08 - Politika

Futbolda haftanın programı

2018-04-13 17:42 - Spor

Suudi Arabistan, İspanya'dan savaş gemisi alacak

2018-04-13 03:14 - Genel

Engelli öğrenciler pedal çevirdi

2018-04-16 13:32 - Çevre-Hayat

'Aşı reddi önemli bir halk sağlığı sorunudur'

2018-04-10 15:02 - Sağlık

VW CEO’su Müller’in görevden alındığı iddiası

2018-04-10 19:47 - Genel

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den flaş açıklamalar

2018-04-10 20:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Boş durmamak için başladığı kazma, kürek ve balta sapı yapma işini meslek edindi

17:02 - Çevre-Hayat

Gaziantep'te baraj suyu çekilince eski demiryolu köprüsünün ayakları gün yüzüne çıktı

15:27 - Çevre-Hayat

Trabzon'da balıkçılar tarafından insansız deniz aracı bulundu

14:43 - Çevre-Hayat

Gazze’ye destek için Kudüs'e yürüyüş başlatan İranlı aktivist Kocaeli'ye ulaştı

14:22 - Çevre-Hayat

Polisin hızlı refleksi Kıbrıs gazisini dolandırılmaktan kurtardı

14:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına 175 deniz mili kaldı

23:57 - Dünya