?>

Engelli oğlunun ömrüne ömür kattı

Manisa'da doktorların en fazla 2 yıl ömür biçtiği oğluna gözü gibi bakan Meltem Arık, anne sevgisiyle onu hayata bağladı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

MANİSA - ZEKERİYA GÜNEŞ

Manisa'da doğuştan bedensel engelli olan ve doktorların "en fazla 2 yıl yaşar" dediği oğlu için elinden geleni yapan Meltem Arık, anne sevgisiyle oğlunun hayata tutunmasını sağladı.

Salihli ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Arık, 2001 yılında engelli olarak dünyaya gelen oğlu Bilalcan'ı hayatta tutabilmek için mücadele ediyor.

Oğlunu bir an olsun gözünün önünden ayırmayan 4 çocuk annesi Arık, çalıştığı tarlaya 8 yıl boyunca sırtında getirip götürdüğü oğlunu, 7 yıl özel eğitim rehabilitasyon merkezine taşıdı.

El ve ayakları tutmayan, konuşamayan Bilalcan ile göz ve baş hareketleriyle anlaşan anne, yaptığı bütün işlerde oğlunu da yanında götürüyor ve onun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Anne Meltem Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun, doğum esnasında oksijensiz kaldığı için dünyaya engelli geldiğini, eşi Mustafa ile birlikte hayatlarını oğullarına göre şekillendirdiklerini anlattı.

Oğlunun sağlığına kavuşması için birçok hastaneye gittiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade eden Arık, "Bilalcan'ın eli ayağı tutmuyor, konuşamıyor, yemek yiyemiyor. Bazen yemek borusunda gıda kaldığında boğulma tehlikesi geçiriyor, çok korkuyoruz. Doktorlar hep bize 'en fazla 2 yıl yaşar' dediler ama onu daha uzun yaşatabilmek için gözüm gibi bakıyorum. Onu 17 yıldır bebek gibi mamayla besliyorum. Her an düşebilir korkusuyla gözümün önünden ayırmıyorum." diye konuştu.

"Anne şefkati oğlumu 17 yaşına kadar getirdi"

Baba Mustafa Arık ise gelişim bozukluğu ve engeli olan oğlunun hayatta kalması için eşinin canla başla mücadele ettiğini söyledi.

Oğlunun özel rehabilitasyon merkezinde aldığı eğitimle bilgisayar ve telefon kullanmayı öğrendiğini, temel ihtiyaçlarını baş hareketleriyle gösterdiğini dile getiren Arık, "Annesinin bunda çok emeği oldu. Anne şefkati oğlumu 17 yaşına kadar getirdi." ifadelerini kullandı.

Bir parmağını hareket ettirerek bilgisayar kullanabilen Bilalcan, sosyal medyada geziniyor ve müzik dinliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı olan Bilalcan, Erdoğan'ın katıldığı tüm etkinlikleri takip ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ebeveynlere teknolojik araç uyarısı

2018-05-06 15:02 - Sağlık

Türk zırhlısı ihracatta gaza basacak

2018-05-09 15:07 - Genel

Babasıyla başladı eşiyle dünya şampiyonluğu hedefliyor

2018-05-08 18:02 - Çevre-Hayat

Çaykur Rizespor şampiyonluk kupasını aldı

2018-05-05 23:36 - Spor

Turkcell'den Diyarbakır istihdamına destek

2018-05-09 17:01 - Genel

Genelkurmay çatı davasında mütalaa açıklandı

2018-05-09 17:07 - Genel

Yapı Kredi Üst Yöneticisi Erün:

2018-05-08 15:27 - Genel

Tankerin çarptığı yaşlı adam öldü

2018-05-07 06:32 - Asayiş

Türkiye'de ilk kez LNG üretilecek

2018-05-08 17:19 - Ekonomi

Fetih için top döken işçilerin camii ayağa kaldırıldı

2018-05-05 20:13 - Genel

İlgili Haberler

Yeni Zelanda'yı çevreleyen okyanuslar, küresel ortalamadan yüzde 34 daha hızlı ısınıyor

22:48 - Çevre-Hayat

İsrail'in alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden Arslan ve Şimşek, Antalya'ya döndü

22:33 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

18:13 - Çevre-Hayat

Ataşehir'de otobüse çarpan martının kalp masajıyla hayata döndürülmesi kamerada

17:23 - Çevre-Hayat

Nevşehir'in tescilli kabak çekirdeğinde ekim alanı ve ihracat arttı

16:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katıldı

00:52 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

Bakan Fidan: Netanyahu'nun savaşı tekrar dayatma ihtimaline karşı uluslararası toplum teyakkuzda

23:32 - Siyaset