?>

Engelli oğlunun ameliyat parasını dolandırıcılara kaptırmaktan polis sayesinde kurtuldu

Mersin'de, telefonda kendilerini emniyet personeli gibi tanıtan şüpheliye inanıp engelli oğlunun göz ameliyatı için biriktirdiği dövizi bozduran kişi, parayı göndermek için bankaya giderken danıştığı polisler sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Mersin

Toroslar ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Mithat Kaya'yı telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, "kimlik bilgileriniz ele geçirildi, dolandırıcıları yakalayacağız" bahanesiyle parasını ilettiği banka hesabına yatırmasını istedi.

Görüşmenin ardından Kaya, görme bozukluğu olan zihinsel engelli oğlu Muhammet Ali Kaya'nın (26) ameliyatı için biriktirdiği dövizi Akdeniz ilçesindeki kuyumcuda bozdurdu.

Kaya, şüphelinin verdiği hesaba 150 bin lira göndermek için bankaya giderken önünden geçtiği Mersin Adliyesi'ndeki polis noktasında bekleyen ekiplere durumu anlattı.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliğine götürülen Kaya, ekiplerin bilgilendirmesi sayesinde "sahte polisler" tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Ekipler, olaya karışan şüpheli yada şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaya'nın kuyumcuda döviz bozdurması, bankaya gittiği sırada yol üstündeki Mersin Adliyesi'nin çevresinde bir süre beklemesi ve sonrasında polislere danışması güvenlik kameralarınca kaydedildi.

"Polis gibi aramışlardı, arkadan telsiz sesi geliyordu"

Mithat Kaya, AA muhabirine, olay günü anne ve babasının trafik kazası geçirdiğini söyledi.

Panikle evden çıkarken telefonunun çaldığını dile getiren Kaya, şunları anlattı:

"Telefonla arayan kişi 'Seni takibe almışlar, biz polisiz, WhatsApp'ını aç' dedi. WhatsApp yazışmasına girdiğimde tüm kimlik bilgilerimi görünce tedirgin oldum, şaşırdım. Çocuklarım ismine kadar her şey vardı. 'Senin kimlik bilgilerini ele geçirmişler, her şeyin şu anda tehlikede. Telefonunu açık bırak, seni takip edelim' dediler. O an korktum. Paramın olup olmadığını da sordu ve sonrasında 'Paranı al gel, bankaya yatıralım, dolandırıcıları yakalayalım' dedi. Polis gibi aramışlardı, arkadan telsiz sesi geliyordu."

Kendisini bilgilendiren ekiplere teşekkür eden Kaya, şöyle konuştu:

"Parayı oğlumun göz ameliyatı için biriktirmiştim. Demek ki helal paraymış. Allah polisimizden razı olsun. Onların sayesinde çocuğumuzun ameliyat parası cebimizde kaldı. Türk polisinin telefonla arayıp para istemeyeceğinin bilincine yeni vardım. Eğer para istiyorlarsa bilinmelidir ki onlar dolandırıcıdır. Kimse onlara inanıp güvenmemeli. Direkt en yakın karakola, şubeye gidip polisimize derdinizi anlatın."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat'ta hortum hasara yol açtı

2025-04-02 16:53 - Asayiş

Turizmcilerden "Her şey dahil sistemi israfa neden olmasın" çağrısı

2025-04-02 14:38 - Ekonomi

Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği, AB'yi yargıyı etkilemekten kaçınmaya çağırdı

2025-04-04 03:03 - Gündem

Depremden sonra bacağını kaybeden afetzede protezle yeniden ayağa kalktı

2025-04-03 13:13 - Çevre-Hayat

Küba ve İran, ABD'nin "tek taraflı ve zorlayıcı" yaptırımlarına tepki gösterdi

2025-04-02 11:57 - Dünya

Çankırı'da devrilen işçi servisindeki 23 kişi yaralandı

2025-04-04 10:08 - Asayiş

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te şiddetli yağış sel ve maddi hasara neden oldu

2025-04-02 14:57 - Dünya

Avrupa'dan ödüllü bonsai müzesinde 2025 yılı hedefi 10 bin ziyaretçi

2025-04-02 13:58 - Ekonomi

Kadın basketbolunda Beşiktaş, yarı final serisi ikinci maçında yarın Fenerbahçe'yi ağırlayacak

2025-04-02 10:03 - Spor

Göle Ovası'ndaki menderesler karın erimeye başlamasıyla taştı

2025-04-01 12:18 - Gündem

İlgili Haberler

Doğaseverler, Van Gölü'ne ve Alzheimer hastalığına dikkati çekmek için etkinlik düzenledi

01:47 - Çevre-Hayat

İzmir'de barajda su seviyesi düşünce eski İzmir-Çeşme kara yolu ortaya çıktı

13:43 - Çevre-Hayat

Pasifik Okyanusu'nda binlerce ton plastikten oluşan çöp yığını, insan sağlığını tehdit ediyor

13:37 - Çevre-Hayat

Kamp için Hakkari'ye gelen gençler, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı

13:23 - Çevre-Hayat

Keçeyi sanata dönüştüren usta, ürünlerini 45 ülkeye satıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Lübnan Başbakanı Selam: Beyrut Limanı patlamasında adalet halen yerini bulmadı

01:43 - Dünya

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yapılacak

00:33 - Spor

Galatasaraylı Frankowski, Rennes yolcusu

00:18 - Spor

Trabzonspor, yeni futbol sezonunun isminin 'Mattia Ahmet Minguzzi' olmasını talep etti

00:13 - Spor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Türkiye'de protesto edildi

23:57 - Gündem