?>

Engelli eşi ve 4 kızına gözü gibi bakıyor

Ağrı'da bedensel ve zihinsel engelli eşine bakan Gülcan Öğüş, zor şartlar altında 4 kızını da okutuyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Ağrı

Ağrı'da engelli eşine bakıp 4 kızına hem annelik hem babalık yapan Gülcan Öğüş, fedakarlığıyla çevresindekilerin takdirini topluyor.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Geçitveren köyünde yaşayan Gülcan ve Vahit Öğüş çifti, 3 yıl öncesine kadar 4 kızıyla mutlu şekilde yaşıyordu.

Vahit Öğüş'ün 2016 yılında kalp krizi geçirmesi ve hafıza kaybına uğramasıyla ilk şoku yaşayan aile, kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan baba Öğüş için seferber oldu.

Ailenin tüm çabalarına ve tedavilere rağmen hastalığı ilerledikçe yürümekte güçlük çeken Vahit Öğüş'ün bakımı ve evin tüm yükünü, anne Gülcan Öğüş üstlendi.

Maddi imkansızlıklar ve zor şartlar altında eşine bakan Gülcan Öğüş'ün ayrıca 8-12 yaş aralığındaki kızlarının okuması için de elinden gelen tüm çabayı göstermesi çevresindeki herkes tarafından takdirle karşılanıyor.

"Eşim bazen evin yolunu da unutuyor"

Bedensel ve zihinsel engelli eşinin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak aileye kol kanat geren anne Öğüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalp krizi sonrası eşinin yapılan tedavilere rağmen iyileşemediğini ve ilaç kullandığını söyledi.

Eşinin yürümekte güçlük çektiğini, yürüdüğü zaman dengesini kaybedip düştüğünü ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamadığını dile getiren Öğüş, şöyle konuştu:

"İhtiyaçlarını karşılamayan eşimin temizliği, tıraşı, bakımı ve yemeğini ben yapıyorum. Lavaboyu da bilmiyor. 4 kız çocuğum var ve okuyorlar. Eşim bazen evin yolunu da unutuyor, peşinden gidip eve getiriyorum. Beyinde hasar olduğu için unutkanlığı var. Kızlarımı okutmaya çalışıyorum, okumalarını ve ileride meslek sahibi olmalarını istiyorum. Çok zorluk çekiyorum. Çocuklarıma hem anne hem babayım. Bir şey istediklerinde alamadığım zaman çok üzülüyorum. Hep kafaya takıyorum. Ben de hastayım, eşim de hasta. Bütün yük omuzlarıma bindi."

"Çok zorluk çekiyorum"

Taşlıçay Kaymakamı Enver Özderin'in kendilerini sık sık ziyaret ettiğini ve aldıkları engelli maaşının büyük bölümünü eşine bez almak için harcadığını Öğüş, "Doğuda zorlu kış mevsimi yaşanıyor. Kızlarıma mont alamıyordum." dedi.

Gülcan Öğüş, şu ifadeleri kullandı:

"Tanıdığımız biri kızlarıma kışlık bot ve mont aldı. Okula gittiklerinde ayakları ıslanıyordu. Çok zorluk çekiyorum. Kızlarımın okumasını çok istiyorum, inşallah okurlar. İnşallah eşim de iyi olur, eşime bakmak çok zor. Hasta ile yola gitmek çok zor, çok sinirli yapısı var. Eve bırakıp dışarı çıkamıyorum. Çarşıya gittiğimde de kendimle götürüyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Onların yardımıyla çocuklarıma bakıp okutmaya çalışıyorum. Çocuklarım için yardımseverlerden de yardım bekliyorum."

Çok sevdiği annesi Gülcan Öğüş'ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan İlknur Öğüş ise annesinin kendileri için her şeyi yaptığını anlattı.

İlknur Öğüş, "Annemi çok seviyorum, iyi ki annem benim. Annem yoruluyor, üzülüyor ve annem de hasta. Büyüdüğümde doktor olmak ve anneme yardım etmek istiyorum. Doktor olduğumda babamı da iyileştirmek istiyorum. İnşallah doktor olursam hem annemi hem de babamı iyileştirmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Facia alışveriş poşetlerini aracına yerleştirirken geldi

2019-03-07 19:19 - Asayiş

Evkur Yeni Malatyaspor'da hedef ligi ilk 6'da bitirmek

2019-03-06 02:52 - Spor

Kütahya'da 5 bin sikke ele geçirildi

2019-03-07 23:17 - Gündem

FETÖ Kuzey Makedonya'da zor günler geçiriyor

2019-03-07 21:17 - Dünya

'İstanbul Fellowship, dünya yayımcılığı açısından önemli bir kavşak olacak'

2019-03-02 15:32 - Kültür Sanat

Kedinin karla imtihanı

2019-03-04 20:17 - Çevre-Hayat

Siemens Türkiye, 9 ülkeden tedarik zinciri yöneticilerini İstanbul'da ağırladı

2019-03-07 20:06 - Genel

Kerem Kamal’ı tebrik etti

2019-03-07 16:47 - Spor

Sakaryasporlu futbolculardan ilk açıklama

2019-03-04 19:50 - Spor

Filipinler'de bin 529 kaçak kaplumbağa ele geçirildi

2019-03-04 20:07 - Dünya

İlgili Haberler

Depremde kaybettiği babasının taksisinde direksiyon sallıyor

12:39 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta deprem anında acil çağrıları karşılayan 112 personeli yaşadıklarını unutamıyor

12:08 - Çevre-Hayat

Depremde yaşamını yitiren AA muhabiri Burak Milli'nin annesi, evladını özlemle anıyor

11:58 - Çevre-Hayat

Afetzedelerin enkazda başlayan mücadelesi dernek çatısıyla büyüdü

11:57 - Çevre-Hayat

Depremde kaybettiği babasının izinden giden Buse, AFAD personeli oldu

11:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Deprem bölgesindeki OSB'lerde deprem öncesi kapasiteye yaklaşıldı

12:38 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

12:09 - Gündem

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalarda kusuru olanlar yargılanıyor

11:56 - Gündem

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli öldü

11:54 - Dünya

Deprem bölgesinde ulaştırma yatırımları hız kesmeden devam ediyor

11:53 - Ekonomi