?>

Enerji şirketleri siber güvenlik bütçelerini artıracak

Enerji dağıtım sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerinin yüzde 66'sı, gelecek 12 ay içinde siber güvenlik bütçelerinde artış bekliyor.

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Enerji dağıtım sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerinin yüzde 66'sı, gelecek 12 ay içinde siber güvenlik bütçelerinde artış bekliyor.

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young (EY), bu yıl 19'uncusunu gerçekleştirdiği "2016-2017 Küresel Bilgi Güvenliği Araştırması'nın" enerji dağıtım sektörüne ilişkin sonuçlarını açıkladı.

EY'nin, dünya genelinde bin 800 büyük ölçekli şirket üzerinde yaptığı anketin sonuçlarına göre, enerji dağıtım sektörü firmalarının yüzde 89'u siber güvenlik sistemlerinin şirket ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirtti.

Enerji dağıtım sektöründe faaliyet gösteren firma yöneticilerinin yüzde 66'sı, gelecek 12 ay içinde siber güvenlik bütçelerinde artış beklediğini fakat bu artışın risklerin azaltılmasında yeterli olmayacağı ifade etti. Katılımcıların yüzde 39'u risk toleransını arzu edilen seviyeye getirmek için bütçede en az yüzde 25'lik bir yükseliş olması gerektiğini kaydetti.

Ankete katılanların yüzde 58'i, yakın geçmişte şirket olarak ciddi bir siber güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederken, firmaların yüzde 84'ü siber saldırıların büyük oranda çalışanların dikkatsiz davranışlarından kaynaklandığına işaret etti.

Bütçe planlamasında siber güvenliğin yeri

Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan EY Türkiye Enerji Sektörü Grup Başkanı Erkan Baykuş, sektörde dijital cihazların yaygınlaşmasıyla bilgi teknolojisi ortamlarının iç içe girmesinin şirketlere yeni yetkinlikler kazandırdığını ifade etti.

Son dönemde enerji şirketlerinin kökten bir dijital dönüşümden geçtiğini ve bu süreçte siber güvenlik konularına gerekli önemin verilmediğini belirten Baykuş, "Bunun bir sonucu olarak pek çok organizasyon siber güvenliğe sadece büyük ölçekli bir güvenlik ihlali ortaya çıktıktan sonra yatırım yapıyor. Ancak günümüz koşullarında siber güvenliğin bütçe planlamasında daha üst sıralara taşınması, şirketlerin geleceğe yapacağı en önemli yatırımlar arasında yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Darbe girişiminde FETÖ'yü işaret eden deliller

2017-03-29 19:46 - Genel

Fenerbahçe, Karabük’te protestoyla karşılandı

2017-04-01 03:07 - Spor

'Istanbul Photo Awards 2017' sergisi açıldı

2017-04-03 15:02 - Gündem

Askeriyenin milyonlarını FETÖ şirketlerine gönderdi

2017-04-01 13:27 - Genel

Muğla'da FETÖ operasyonu: 8 gözaltı

2017-04-03 03:17 - Gündem

Şenol Güneş: 'Turu geçmek istiyoruz'

2017-03-30 19:47 - Spor

Güney Koreli şirketten 'Türk enerjisi'ne ilgi

2017-03-29 15:17 - Ekonomi

Akfen'den 2 milyar liralık yenilenebilir enerji atağı

2017-04-03 14:02 - Ekonomi

Türkiye ekonomisi yüzde 2,9 büyüdü

2017-03-31 13:27 - Ekonomi

TFF'den Eskişehirli sporseverlere teşekkür

2017-03-28 17:02 - Spor

İlgili Haberler

Antalya Havalimanı bir günde 230 bin yolcu ağırladı

18:38 - Ekonomi

Maliye, tamamen robotik ve yapay zekalı işlem dönemini başlattı

12:13 - Ekonomi

Hatay'da kafeste yetiştirilen balıklar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

12:03 - Ekonomi

Yenilenebilir enerji tedarik anlaşmaları sanayide rekabet gücünü artırıyor

11:48 - Ekonomi

Depreme dayanıklı şehirler için son 23 yılda 6 trilyon lira yatırım yapıldı

11:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem

Antalya Havalimanı bir günde 230 bin yolcu ağırladı

18:38 - Ekonomi

Trump, Rusya konusunda "büyük gelişmeler" olduğunu belirtti

17:43 - Dünya

Gaziantep'te geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

17:27 - Gündem

ABD'de restoranda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

16:57 - Dünya