?>

Endonezya'nın İngilizce eser kaynağı 'Özgürlük Kütüphanesi'

Başkent Cakarta'daki Özgürlük Kütüphanesi koleksiyonunun çoğunluğu İngilizce eserlerden oluşuyor.

Genel - 6 yıl önce

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Özgürlük Kütüphanesi'nin kitaplarının büyük çoğunluğu İngilizce eserlerden oluşuyor.

Başkentin popüler kütüphanelerinden biri olan, özenle seçilmiş kitap koleksiyonuna sahip Özgürlük Kütüphanesi, ziyaretçilerine tarih, politika, din, edebiyat ve sanat gibi farklı literatürlerde İngilizce kaynak imkanı sunuyor.

Modern bir tasarımla 700 metrekare alana kurulan kütüphane bünyesindeki 14 bin kitabın yüzde 70'ini çeşitli konulardaki İngilizce yayınlar kapsıyor.

Kütüphane, özellikle öğrencilerin, temini maliyetli İngilizce yayınlara araştırmalarında kolaylıkla ve ücretsiz erişebilmesini amaçlıyor.

Kaynaklarının yanı sıra ferah ortamı ve sınırsız internet hizmetiyle de yoğun ilgi gören kütüphane, herhangi bir kuruma bağlı değil.

Kütüphanede ayrıca, kitapseverlerin katılımıyla belli aralıklarla çeşitli konularda seminer ve kitap tartışmaları düzenleniyor.

Kütüphaneden sorumlu Wandan Sari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kütüphane, Endonezya’da siyasetçi ve yazar olan Rizal Mallarangeng tarafından 2001 yılında kuruldu. Politikadan dine her düşüncede kitabı barındırması ve hiçbir kuruma bağlı olmaması nedeniyle kütüphaneye Özgürlük adı verildi.'' diye konuştu.

Kaynaklarının ağırlıklı İngilizce olduğunu aktaran Sari, ülkede günlük, haftalık ve aylık basımı bulunan yerli ve yabancı gazete ve dergileri de ücretsiz ziyaretçilere sunduklarını belirtti.

Kütüphane ziyaretçilerinden 29 yaşındaki Dr. Feki Ferjiniko, ''İlgi duyduğum alanlarda bilgi edinme ve araştırma amaçlı buraya geliyorum. Kütüphane imkanları ve ortamı çok rahat. Ayrıca, tıpta uzmanlık sınavına hazırlandığım için bazen ders çalışmak amacıyla da geliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

"Golan Tepeleri’nin de takipçisi olacağız"

2019-03-22 19:49 - Siyaset

Seçim takvimi işliyor

2019-03-25 13:30 - Genel

Türkmen soydaşları müzik buluşturuyor

2019-03-26 14:50 - Kültür Sanat

Anayasa Mahkemesinde Başkanvekilliği seçimi

2019-03-26 15:02 - Gündem

Aşık Veysel mezarı başında anıldı

2019-03-21 16:19 - Magazin

İstanbul’da hafriyat kamyonu yandı

2019-03-22 13:59 - Asayiş

Milliler Eskişehir’de Moldava’yı dağıttı

2019-03-26 01:03 - Spor

Günün özeti

2019-03-25 21:14 - Gündem

Eleşkirt'te kar tatili

2019-03-24 23:42 - Eğitim

'Gladyatörler kenti'nin mezarları ziyarete açılıyor

2019-03-21 17:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Diyarbakır anneleri Kurban Bayramı'nda da evlatları için nöbette

14:57 - Gündem

Büyük İstanbul Otogarı'nda polis ekiplerinin bayram denetimi sürüyor

14:42 - Çevre & Seyahat

"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

14:37 - Gündem

Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ta "acemi kasaplar" hastanelik oldu

14:32 - Gündem

Rusya Merkez Bankası Eylül 2022'den bu yana ilk defa politika faizini düşürdü

14:23 - Ekonomi