?>

Emine Erdoğan'dan dayanışma ve barış mesajı

Emine Erdoğan, "Uluslararası toplumun Ukrayna için sergilediği örnek dayanışma, dil, din ve ırk fark etmeksizin tüm mazlum halklar için geçerli olmalıdır." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenskiy'e video mesaj gönderdi.

Olena Zelenskiy ve Ukrayna halkına, Türk halkının en içten sevgi ve saygılarını ileten Emine Erdoğan, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, "Allah'tan, en kısa zamanda barış ortamına kavuşmanızı ve tek bir canın dahi incinmemesini niyaz ediyoruz. Yıllardır dünyanın birçok yerinde devam eden savaş ve çatışmaları durdurmak gayreti içindeyken, şimdi Ukrayna’nın aynı deneyimden geçiyor olması, söndürmek istediğimiz ateşi daha da alevlendirdi." ifadelerini kullandı.

Tarih sayfalarının yeteri kadar savaş ve gözyaşıyla dolu olduğunu, savaşın acı sonuçlarının herkes tarafından bilindiğini belirten Emine Erdoğan, Türkiye'nin, savaştan kaçmış milyonların ev sahibi olduğunu, 2011'de başlayan Suriye savaşından kaçıp Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3,7 milyon Suriyelinin misafir edildiğini hatırlattı.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yıkılmış hayatlarını onarmaya, yitirdikleri umutlarını bulmalarına yardım etmeye çalıştıklarını vurgulayan Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yıllardır topraklarımızda hayata tutunmaya çalışan nice insanın mücadelesine şahit olduk. Ne kalplerde açılan yaralar kapanıyor ne de memleket hasreti diniyor. Tüm bu acıya rağmen, dünyanın göç yollarına yeni güzergahlar eklenmeye devam ediyor. Ve maalesef o yollar yeni başlangıçlara değil, bir geçmişin kayboluşuna varıyor. Birinci elden bir tecrübeyle biliyoruz ki, en kırılgan grubu oluşturan kadın ve çocuklar, savaşlardan orantısız şekilde etkileniyorlar. Çocukların isminin, ölüm haberlerinde geçtiği bir dünyada hiçbirimiz mutlu ve huzurlu olamayız.

Ben de bir kadın, bir anne, hem anneanne hem de babaanne olarak, tarifsiz bir üzüntü içindeyim. Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum, halihazırda devam eden savaşları durdurmamız gerekirken, gelin yeni bir savaşa daha izin vermeyelim. İnsanlık geldiği noktada son derece yorgundur. Ülkelerin çatışmalarla değil, diplomasi ile sorunların üstesinden gelmesini diliyorum."

"Tüm dünyayı savaşa 'hayır' demeye davet ediyorum"

Ukrayna'da ve tüm dünyada savaşların bir an önce sona ermesini dileyen Emine Erdoğan, "Uluslararası toplumun Ukrayna için sergilediği örnek dayanışma, dil, din ve ırk fark etmeksizin tüm mazlum halklar için geçerli olmalıdır. Dünyanın tüm kadın ve çocukları aynı insanlık ailesinin mensubudur. O yüzden, nerede bir savaş varsa, barışı tesis etmek için aynı güçlü refleksin gösterilmesini temenni ediyorum. Çocuklar yalnızca gökyüzüne yükselen balonları seyretmek için başlarını kaldırsın, üzerlerine yağan bombalara bakmak için değil. Tüm dünyayı savaşa hayır, barışa evet demeye davet ediyorum. Şahsınızı ve Ukrayna halkını en kalbi duygularla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Karabük Teknokent, firmaların gelişimlerine katkı sağlıyor

2022-03-01 16:30 - Teknoloji

Ekonomistler, büyümenin 2022'de devam etmesini bekliyor

2022-02-28 17:00 - Ekonomi

BM: Ukrayna'da en az 64 sivil öldü, 368 bin mülteci komşu ülkelere geçti

2022-02-27 15:42 - Dünya

Enes Ünal'ın golleri Getafe'ye beraberlik getirdi

2022-02-26 21:21 - Spor

AFAD'ın insani yardım tırları Ukrayna ve Moldova'da

2022-03-02 17:40 - Dünya

BM Genel Kurulu Rusya'ya yönelik kınama karar tasarısını kabul etti

2022-03-02 20:47 - Dünya

Rusya Ukrayna'da 2037 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini açıkladı

2022-03-05 11:06 - Dünya

"Orta Karadeniz Kariyer Fuarı" Samsun'da açıldı

2022-03-02 19:36 - Çevre-Hayat

Almanya, Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi gönderecek

2022-02-26 21:54 - Dünya

Finlandiya hava sahasını Rusya'ya kapatıyor

2022-02-27 12:54 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'yi resmi törenle karşıladı

17:18 - Gündem

Özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrencilere ödenen destek artırıldı

16:58 - Gündem

Yurt genelinde sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek

16:12 - Gündem

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2026 yılı için yüzde 10+6 zam teklif etti

15:27 - Gündem

İstanbul'un barajlarındaki su seviyesi yüzde 48,3'e düştü

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Fed binalarını yenileme işi nedeniyle Powell'a dava açılmasına izni vermeyi düşünüyor

17:58 - Ekonomi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar, partisinin 24. kuruluş yıl dönümü hazırlıklarını anlattı

17:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelashvili'yi resmi törenle karşıladı

17:18 - Gündem

Fransa, Gazze'de 6 gazetecinin ölümüne neden olan İsrail saldırısını kınadı

17:08 - Dünya

Özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrencilere ödenen destek artırıldı

16:58 - Gündem