?>

Emine Erdoğan, Türk mutfağı atölyesine katıldı

Emine Erdoğan, ünlü şefler ve yöre kadınlarıyla sağlıklı, geleneksel ve atıksız tariflerle yemek yaptı. Şefler Mehmet Yalçınkaya, Ömür Akkor ve Asuman Kerkez'in yöre kadınlarıyla beraber yemek yaptığı atölye etkinliği, renkli görüntüler oluşturdu.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Balıkesir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen "Balıkesir Gastronomi Festivali"nde, Türk mutfağı yemek atölyesine katıldı.

Emine Erdoğan, Edremit ilçesinde Güre Sahili'nde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası ve festivalin açılış töreninin ardından eski zeytinyağı fabrikasının bahçesinde hazırlanan mutfak bölümüne geçerek, ünlü şefler ve yöre kadınlarıyla sağlıklı, geleneksel ve atıksız tariflerle yemek yaptı.

Erdoğan, buradaki kurulan ilk mutfakta şef Ömür Akkor ve fırıncı Fatma Erdil ile Savaştepe'nin "seferberlik çöreği"nin hazırlanmasına eşlik etti. Erdil'e mikrofon uzatan Emine Erdoğan, geçmişi savaş dönemine dayanan ve uzun süre bayatlamama özelliğine sahip çöreğin tarifini aldı, hikayesini dinledi.

Hazırlanan çöreğin helva ve salçayla tadına bakan Erdoğan, bu lezzetin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiği çağrısında bulundu.

Erdoğan, "hırçikli bulgur köftesi" yaptı

Daha sonra Emine Erdoğan, yan mutfakta şef Asuman Kerkez ve çiftçi Nuray Bozdağ'la, Malatya yöresine ait kurutulmuş salata kabuklarıyla yapılan "hırçikli bulgur köftesi"ni yuvarladı.

Emine Erdoğan'ın köfteyi kendi usulüne göre yuvarlaması, şef Asuman Kerkez'in ilgisini çekerken, Erdoğan da yemeğin yapımı sırasında "atıksız mutfak" konusuna değindi.

Buradaki etkinlik sırasında şef Kerkez, Türkiye'nin buğday çeşitleri hakkında Erdoğan'a bilgi verdi.

Erdoğan'ın yaptığı "kök sebze böreği"ne tam not

Yemek etkinliğinin son bölümünde ise şef Mehmet Yalçınkaya ve market sahibi Emine Keskin'in mutfağına geçen Emine Erdoğan "kök sebze böreği"ni sardı. Yapımı oldukça zahmetli olan böreği, tarifine uygun şekilde yapan Erdoğan, Emine Keskin'den tam not aldı.

Emine Keskin, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul tarafından gönderilen "Kepsut kilimi"ni Emine Erdoğan'a hediye etti.

Şeflere eşlik eden kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı Türk mutfağı atölyesi renkli görüntülerle tamamlandı.

Buradaki programın ardından Emine Erdoğan, yakındaki bir site sakininin kahve teklifini geri çevirmedi. Evin bahçesinde kendisine ikram edilen kahveyi içen Erdoğan, site sakinleriyle bir süre sohbet etti.

Türk mutfağı stantları gezildi

Emine Erdoğan, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekilerle Güre Sahili'ndeki Türk mutfağı stantlarını gezdi.

Yöresel ve geleneksel yemeklerin yanı sıra sokak lezzetlerinin de tanıtıldığı stantları tek tek gezen, bazı ürünlerin tadına bakan Erdoğan, stant görevlilerinden yemeklerin yapımına ilişkin bilgi edindi.

Balıkesir'in meşhur zeytinyağı, peynir, bal gibi coğrafi işaretli ürünlerinin de yer aldığı stantlarda program boyunca davetlilere ikramlıklar verildi.

"Atıksız mutfak" ve yöresel kıyafetler ile Kaz Dağları'nın bitkileriyle yapılan sabun, sirke, çay, şampuan gibi ürünlerin bulunduğu stantlar da davetlilerden ilgi gördü.

Stant gezisi sırasında Emine Erdoğan, festival alanında bulunan vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Bu arada programlar kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan ve Türk mutfağını uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının da tanıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

IKBY, saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK’ya bağlı bir grubun yakalandığını duyurdu

2022-05-16 19:53 - Dünya

Barcelona Kulübü Başkanı Laporta: Mbappe net 50 milyon avro istiyor

2022-05-18 00:32 - Spor

Trablus’a giremeyen Başağa Libya’yı Sirte’den mi yönetmeyi hedefliyor?

2022-05-16 14:24 - Dünya

PKK saflarında çatışmalara katıldığı belirlenen terörist tutuklandı

2022-05-17 14:40 - Gündem

UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı Eintracht Frankfurt kazandı

2022-05-19 01:24 - Spor

Güneydoğulu gençler NASA'nın 50 yıllık deneyimini sergide keşfediyor

2022-05-19 13:28 - Teknoloji

Begüm Polat, SMA Çocukları Derneği’nin yüzü oldu

2022-05-19 06:50 - Magazin

Kamu ihalelerinde 'e-ihale' zorunluluğu

2022-05-18 12:10 - Ekonomi

Anne ve baba ile izlerinden giden oğulları 3 çocuğun koruyucu ailesi oldu

2022-05-17 13:24 - Çevre-Hayat

Haliç'te suyun renginin değiştiği gözlendi

2022-05-20 21:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Malatya'da çorabını çıkarıp üşüyen çocuğa giydiren polis memuruna başarı belgesi

21:12 - Çevre-Hayat

Yurtta hafta boyunca ılık ve yağışlı hava etkili olacak

17:27 - Çevre-Hayat

Abant kış manzarasıyla misafirlerini ağırladı

17:21 - Çevre-Hayat

Nesli tükenme tehlikesi altındaki dişli sazancık balığı İstanbul Akvaryum'da koruma altında

17:15 - Çevre-Hayat

82 yaşında okuma yazma öğrendi

17:08 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde FCSB'ye konuk olacak

09:39 - Spor

Türkiye, 2025'te elektrikli otomobil satışlarında Avrupa'da en büyük dördüncü pazar oldu

09:38 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler Fed'in para politikası kararlarında

09:25 - Ekonomi

FETÖ'ye yönelik 46 ilde düzenlenen operasyonlarda 82 şüpheli tutuklandı

09:09 - Asayiş

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Maduro'nun ülkesine iade edilmesi çağrısı

07:39 - Dünya