?>

Emine Erdoğan'ın hediyesi 'Toroslar'ın Kardeleni' yörük kızı Emine'ye ulaşt

Emine Erdoğan, Antalya'nın Akseki ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatırken bir yandan da ders çalışmayı ihmal etmeyerek doktor olma hayali kuran 12 yaşındaki yörük kızı Emine Betül Küçükakça'ya bilgisayar gönderdi.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Antalya

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın gönderdiği hediyeyi Bucakkışla Mahallesi'nde yaşayan küçük kıza Akseki Kaymakamı Volkan Hülür ve eşi Kübra Hülür ulaştırdı.

Bilgisayar sayesinde artık internete erişebilecek olan ve kitaplarının ıslanma derdi de biten Emine, kucağına aldığı hediyesiyle sevinç yaşadı.

Emine'yi, Anadolu Ajansının paylaştığı haber sayesinde tanıdıklarını belirten Kaymakam Hülür, "Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de dikkatini çekti.

Büyük bir duyarlılıkla yörük kızı Emine kardeşimize sahip çıktığını kendi sosyal medya hesabından açıkladı. Eğitimine daha iyi devam edebilmesi için kızımıza güzel bir hediye gönderdi." ifadelerini kullandı.

Gönderilen hediyenin manevi öneminin olduğuna dikkati çeken Hülür, bilgisayarını ulaştırdığı Emine'ye "Bu duygu ve değer sana güç versin.

Sen de her zaman herkese çok değer ver ve onları gör. Ne olursan ol öncelikle insan olduğu için değer ver." öğüdü verdi.

Küçük Emine de Emine Erdoğan'a hediyesi için teşekkür ederek, bilgisayarı, eğitim hayatı için en iyi şekilde kullanıp, hakkını vereceğinin sözünü verdi.

Bu arada, Erdoğan'ın bilgisayarla birlikte gönderdiği mektup da yörük kızı Emine'ye iletildi.

Küçük kızın okuduğu Emine Erdoğan'ın mektubunda, şu ifadeler yer aldı:

"Kıymetli kızım, adaşım Emine. Bu küçük hediyemizle çok sevdiğin derslerine inşallah kaldığın yerden devam edeceksin. Pırıl pırıl gözlerinle baktığın geleceğe, koyduğun güzel hedeflere ulaşacağından eminim.

Doktor olduğun gün hepimiz seni alkışlıyor olacağız. Çok sevdiğin kitaplarına sarılmaktan, daima okumaktan asla vazgeçme. Çünkü gerçek güç, bilgiden gelen güçtür ve bu gücü kimse senden alamaz.

Hayat yolunun sana sunacaklarına hep bu güçle cevap ver. Bu güzel ülke, sizlerin çalışmasına ve azmine emanet. Senin bu emaneti sırtlayıp, en ileriye götürmede üstün çaba sarf edenlerden olacağını biliyorum. Rabbim yolunu açık eylesin. Gözlerinden öpüyor, seni sevgiyle kucaklıyorum."

"Toroslar'ın kardeleni: Yörük kızı Emine" başlıklı haberde, Antalya'nın Akseki ilçesinde yaz aylarında konargöçer yaşayan ailesiyle yayla yayla gezen ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Emine Betül Küçükakça'nın, doktor olma hayaliyle koyun ve keçilerini güderken ders çalışmayı da ihmal etmediği anlatılmıştı.

Göç ettikleri yaylada babasıyla hayvanlarını otlatırken ders çalışmayı da ihmal etmeyen Emine'nin haberi ilgi çekmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla küçük kızdan derslerine çalışmasını istemiş, "Doktor olarak milletimize hizmet edeceğin günü heyecanla bekliyor olacağız." ifadeleriyle bilgisayar sözü vermişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

27. İstanbul Caz Festivali başladı

2020-09-03 15:11 - Kültür Sanat

Dünyada Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 18 milyonu geçti

2020-09-01 21:53 - Sağlık

Otomotiv pazarı 8 ayda yüzde 68,4 büyüdü

2020-09-02 15:03 - Ekonomi

Trafik polisinin sınava yetiştirdiği öğrencinin üniversite hayali gerçekleşti

2020-08-28 14:31 - Çevre-Hayat

İstikrarlı Japon siyasetçi Abe uzun dönemiyle hatırlanacak

2020-08-28 19:46 - Dünya

Denizlerde palamudun bol olması bekleniyor

2020-08-31 12:31 - Gündem

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

2020-09-01 03:41 - Gündem

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarlarla kahvaltıda bir araya geldi

2020-08-29 18:51 - Spor

ABD Açık sürprizlere her zamankinden fazla açık

2020-08-30 16:35 - Spor

Trump'ın savaşta ölmüş askerlere hakaret ettiği iddiası

2020-09-04 09:26 - Dünya

İlgili Haberler

Hava sıcaklığı 22 ilde 40 derece ve üzerini gösterdi

22:58 - Çevre-Hayat

Frig Vadisi'ndeki Porsuk Baraj Gölü pelikanları ağırlıyor

20:13 - Çevre-Hayat

İsrail'in saldırısında kol ve bacağını kaybeden Semir, eskisi gibi futbol oynamak istiyor

15:52 - Çevre-Hayat

Marmaris'te yanan ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor

15:17 - Çevre-Hayat

Günün ilk yarısında sıcaklılar 7 kentte 40 dereceyi aştı

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Çanakkale merkez ve Bayramiç'teki yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:33 - Asayiş

Türk Sineması’nda ‘4 Yapraklı Yonca…’ -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:58 - En Son Yazılar

Emlak vergisinde gelecek yıl için esas alınacak inşaat maliyet bedelleri belirlendi

08:57 - Ekonomi

Çanakkale'deki orman yangınlarına müdahale 2. gününde sürüyor

08:43 - Asayiş

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ne Pers/Sasani damgası! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:18 - En Son Yazılar