Emekli imam yaşadığı sokağı taşlarla süsledi

Sakarya'da yaşayan Ahmet İlhan, imamlıktan emekli olduktan sonra yaşadığı sokağı binlerce taştan oluşturduğu şekil ve yazılarla süsleyerek güzel bir görünüme kavuşturdu.

Genel - 7 yıl önce

SAKARYA (AA) - Emekli imam Ahmet İlhan'ın Suudi Arabistan'da öğrendiği taş süsleme tekniğiyle bezediği sokak herkesin beğenisini topluyor.
Adapazarı Maltepe Mahallesi Şehit Metin Akkuş Sokak'taki iki katlı evinde eşiyle yaşayan 69 yaşındaki Ahmet İlhan, Suudi Arabistan'da taş süsleme tekniğini öğrendi.
İmamlıktan 20 yıl önce emekli olan, taş ve kum ocaklarından topladığı taşlarla evinin bulunduğu sokağı farklı bir görünüme kavuşturan İlhan, taşlarla süslediği duvarlara çeşitli ayetler, dualar, Türk bayrağı, Mevlana ve Yunus Emre gibi önemli şahsiyetlerin sözlerini yazdı.
Şehitler anısına sokakta Çanakkale Şehitler Abidesi'nin maketi ile "Yunus Emre" bölümü yapan Ahmet Amca, sokağın süslemesini daha da genişletmek istiyor.
"Emekli olduktan sonra boş durmadım"
Ahmet İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı ve sağlıklı olduğu sürece taş süsleme sanatını devam ettireceğini anlattı.
Suudi Arabistan'da 10 yıl imamlık yaptığını dile getiren İlhan, taş süsleme sanatını ilk orada gördüğünü, sonrasında da bu uğraşa merak saldığını belirtti.
Emekli olduktan sonra boş durmamak için yavaş yavaş bu işe başladığını ifade eden İlhan, tekniği önce evinin çevresinde uygulamaya başladığını, komşularının beğenmesi üzerine sokakta da süsleme yaptığını aktardı.
"Sokağın oluşumu 17 yıl sürdü"
Türkiye'de bu teknikle rekor kırmak istediğini dile getiren Ahmet İlhan, "Burada yaklaşık 1 milyon taş kulandım. 1 milyon taşla bu anıtı geceleri çalışarak oluşturdum. Herkes kahveye gitti, ben burada çalıştım. İmam olduğum için burada şehitler hakkına ayetler ve dualara bu duvarlara işledim. Sokağın oluşumu 17 yıl sürdü, daha da devam ediyorum." dedi.
Emeklilikten sonra boş oturmayıp çalıştığını dile getiren İlhan, "Allah oturmamızı değil, çalışıp üretmemizi istiyor. Ben buna inandığım için bu eser meydana geldi. Emekli olan arkadaşlarımda vakitlerini boş geçirmesinler, Allah'ın verdiği zamanı iyi değerlendirsinler. Buradan geçenler duruyor, fotoğraf çekiyor, bana teşekkür ediyor. Çalışmalarım bitmedi, devam ediyor. Emeklilere mesajım, Allah rızası için bu dünyaya biz ebedi yaşamak için gelmedik. Biz uzatmalara oynuyoruz, uzatmaları iyi değerlendirsinler. İnsanlar namına bir şeyler üretmeye bakın. Allah sağlık, güç, kuvvet verdikçe bir şeyler yapın. Oturmayın, bir şeyler üretin halk tarafından sevilirsiniz." sözlerine yer verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sevimli tilkiyi fabrika işçileri besliyor

2019-06-28 13:31 - Genel

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çalışma yapılacak

2019-06-24 12:32 - Gündem

Emekli imam yaşadığı sokağı taşlarla süsledi

2019-06-29 15:57 - Genel

Esenyurt'ta çocukların ateşle oyunu yangın çıkardı

2019-06-29 15:47 - Asayiş

TBMM Başkanı Şentop, Kuzey Makedonya’da

2019-06-29 14:14 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile görüştü

2019-06-29 12:33 - Dünya

TBB'den kulüplerin borç yapılandırmasına ilişkin açıklama

2019-06-28 22:32 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

2019-06-28 21:30 - Ekonomi

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'den iyi haber

2019-06-28 20:47 - Dünya

İstanbul Valisi Yerlikaya’dan LGS’de tam puan alan öğrencilere hediye

2019-06-28 20:08 - Eğitim

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset