?>

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tekrar uyardı: Devlete sızmaya çalışan cemaatlere dikkat!

‘Ufuk Ötesi’ programında önemli açıklamalarda bulunan Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı , dikGAZETE yazarı Eren Talha Altun , Cengiz Han Güven ve Emrah Bekçi’nin sorularını yanıtladı.

Özel Haber - 5 yıl önce

Haber Merkezi

‘Ufuk Ötesi’ programında önemli açıklamalarda bulunan Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı , dikGAZETE yazarları Eren Talha Altun, Cengiz Han Güven ve Emrah Bekçi’nin sorularını cevapladı. Avcı, programda devlete sızmaya çalışan çeşitli yapılanmalar ve cemaatlere karşı ilgilileri uyardı.

2010 yılında yazdığı "Dün Devlet, Bugün Cemaat" isimli kitabıyla, Emniyet teşkilatı başta olmak üzere, devlet içindeki FETÖ örgütlenmesini deşifre eden Emniyet eski Müdürlerinden Hanefi Avcı, 2016 yılına gelindiğinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 sayfalık dilekçe vererek, Emniyet’te ‘Milli Damar’ adında yeni bir suç örgütü olduğunu ileri sürmüştü.

Bunun üzerine Müşteki sıfatıyla da ifade veren Hanefi Avcı, dilekçenin yanı sıra "Milli Damar" suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişilerin isimlerini de ‘kapalı bir zarf’ içinde savcılığa sunmuştu.

Hanefi Avcı uzun bir aradan sonra, Devlete sızmaya çalışan tarikatler konusunda ilgili Devlet kurumlarını ve yöneticilerini tekrar uyardı(!)

Avcı, konuk olarak katılmış olduğu 'Ufuk Ötesi' isimli programda, konuya ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Hanefi Avcı, FETÖ’nün ciddi oranda devletten temizlenmesinin ardından, bunu bir boşluk ve fırsat bilen diğer cemaatlerin boş durmadığını belirtti.

Avcı, bu cemaatlerin geçmişte FETÖ’nün oluşturduğu kadar geniş ve kapsamlı bir şekilde hakimiyetleri olmasa da, bunların bir araya gelmeleri halinde Devlet için tekrar tehlike arz edeceklerini ifade etti.

Avcı, bu cemaat ve tarikatların Devlet içindeki rekabetleri ve kadrolaşma eğilimlerine karşı, FETÖ’de olduğu gibi geç önlem alınmasının vahim bir hata olacağını da söyledi.

Eren Talha Altun dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tekrar uyardı: Devlete sızmaya çalışan cemaatlere dikkat!

2020-10-15 01:50 - Özel Haber

Osman Gazi Türbesi'ndeki saygı nöbeti ziyaretçileri duygulandırıyor

2020-10-09 15:46 - Kültür Sanat

Çocuğu Rusyalı olan yabancılar için Rus vatandaşlığı alma prosedürü basitleştirildi

2020-10-13 08:12 - Özel Haber

'HES Matik' cep telefonundan HES kodunu okuyup temassız ateş ölçüyor

2020-10-14 15:07 - Çevre-Hayat

Kasımpaşa'da Mehmet Altıparmak'ın 100. yıl hedefi büyük

2020-10-12 17:21 - Spor

TÜBİTAK ile CeNAT-CONARE arasında mutabakat zaptı imzalandı

2020-10-14 19:25 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Akar İtalya'da mevkidaşı Guerini ile görüştü

2020-10-09 17:36 - Dünya

Fransa’da 'nesli bozmaya yönelik' biyoetik yasa tasarısı protesto edildi

2020-10-11 00:16 - Dünya

Van'da 5 bin yıl öncesine ait yaşamın izleri bulundu

2020-10-09 15:41 - Teknoloji

Galata Kulesi bir haftada 15 binden fazla ziyaretçi ağırladı

2020-10-14 13:26 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kut’ül Amare Zaferi’nin 109. Yıldönümü unutulmadı

20:22 - Özel Haber

Rusya İhracat Merkezi: Asya ve Afrika ülkeleri Rusya'dan tıbbi ürün ithal etmekle ilgileniyor

19:03 - Özel Haber

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina: Ticaret savaşlarının Rusya’ya etkisi çok az

00:16 - Özel Haber

Rus ekonomisi için riskler nelerdir

00:08 - Özel Haber

Cihat Yaycı Paşa’dan çarpıcı açıklamalar: Bugün Türkiye...

07:18 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Antalyaspor sahasında tek golle kazandı

22:12 - Spor

"Yaren" leyleğin 2 yavrusu yumurtadan çıktı

22:07 - Gündem

Tuzla'da park halindeyken freni boşalan kamyonun araçlara çarpma anı kamerada

22:02 - Gündem

Trump yönetimi, 2026 mali yılı bütçe teklifinde 163 milyar dolarlık kesinti öngörüyor

21:52 - Dünya

Almanya'nın Stuttgart kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı

20:48 - Dünya