?>

Elon Musk: Starlink, Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı sunacak

Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Elon Musk, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını bildirdi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 7 bin 703'e yükseldiİsrail, Gazze'ye gece yarısı saldırısında Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresini hedef aldıİsrail'in şiddetli saldırılarla Gazze'nin dünyayla bağlantısını koparması uluslararası alanda tepki topladı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından X sosyal medya platformundaki yüzlerce kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'de iletişimin kesilmesiyle hayat kurtaran gıda yardımımız da durma noktasına geldi. Çalışanlarımıza, ortaklarımıza ya da bize güvenen kişilere ulaşamıyoruz. İnsani yardım için sürdürülebilir erişim ve operasyon yapma imkanına acilen ihtiyacımız var. Her geçen dakika önemli." ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'de son durum

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayern Münihli De Ligt: Galatasaray'a karşı mücadele etmek her zaman zorludur

2023-10-23 21:18 - Spor

Muğla'da yetiştirilen nar yurt dışında alıcı buluyor

2023-10-23 12:08 - Ekonomi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel mektuplar oğullarına 21 yıl sonra ulaştırıldı

2023-10-27 12:28 - Çevre-Hayat

S&P, İsrail'in kredi notu görünümünü jeopolitik riskler nedeniyle 'negatif'e indirdi

2023-10-25 02:48 - Ekonomi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze halkı eşi benzeri görülmemiş insani acıyla karşı karşıya kalacak

2023-10-27 21:17 - Dünya

Gençlerbirliği'nin Yatabare kardeşleri

2023-10-27 13:13 - Spor

Manchester United, Kopenhag'ı yendi

2023-10-25 00:17 - Spor

Elon Musk: Starlink, Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı sunacak

2023-10-28 16:18 - Dünya

Cıbıltepe Kayak Merkezinde dolu yağışı

2023-10-24 13:47 - Çevre-Hayat

Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan uçak yola çıktı

2023-10-22 11:18 - Gündem

İlgili Haberler

Yeryüzü Doktorları, Somali'de gönüllü sağlık hizmeti verecek

11:53 - Dünya

Katolik Kilisesi'nin başının belirlendiği papalık seçimi: Konklav

11:48 - Dünya

BM: Gazze Şeridi’ndeki insani durum hayal edilemeyecek boyutlarda

11:37 - Dünya

Yemen'deki Husiler, İsrail'de Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

10:37 - Dünya

Port Sudan'daki hava üssünün dronlarla hedef alınmasının ardından bölgedeki seferler askıya alındı

10:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Elektronik haberleşme sektöründeki tarife ve kampanyalar e-Devlet üzerinden karşılaştırılabilecek

12:07 - Ekonomi

Askerdeyken projesini çizdiği silindirler 70 ülkede kullanılıyor

12:03 - Ekonomi

Beşiktaş Teknik Direktörü Solskjaer, kulübün büyük potansiyele sahip olduğuna inanıyor

11:58 - Spor

Yeryüzü Doktorları, Somali'de gönüllü sağlık hizmeti verecek

11:53 - Dünya

Katolik Kilisesi'nin başının belirlendiği papalık seçimi: Konklav

11:48 - Dünya