?>

Eller tetikte, gözler sınırda

Kars-Ermenistan sınırı sıfır noktasında vatani görevini yapan Mehmetçikler Kurban Bayramı'na eller tetikte, gözler sınırda girdi.

Asayiş - 8 yıl önce

25. Hudut Tugayı 4. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Koçak Hudut Karakolunda vatani görevini yapan askerler Kurban Bayramı’na sınırda girdi. Bir taraftan Kars-Ermenistan sınırının sıfır noktasında devriye görevini ifa eden askerler, diğer taraftan bayram sevincini komutanları ve arkadaşlarıyla yaşadı.

"Komutanın telefonuyla Sivas’taki annesiyle görüştü"

Sınır Karakolunda düzenlenen bayramlaşmada kuleye çıkan Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Zorlu, kule nöbetçisi Piyade Er Ramazan Yurttaş’ı, Sivas’taki annesiyle telefonda görüştürdü. Bölük komutanın telefonuyla annesiyle görüşen Ramazan Yurttaş, annesinin bayramını kutladı, komutanı ve arkadaşlarının selamını söyledi. Er Ramazan Yurttaş, daha sonra bayram sabahı annesiyle görüşmenin buruk sevincini yaşadı.

"Bir sonraki bayramda yanındayım canım"

Şehit Piyade Er Ramazan Koçak Hudut Karakolunda sınırı bekleyerek vatan görevini ifa eden Piyade Er Murat Karaman, Kocaeli’ndeki nişanlısını aradı. Nişanlı çift telefonda duygulu anlar yaşarken, Murat Karaman, "Canım bir sonraki bayramda yanındayım" diyerek nişanlısının bayramı kutladı.

"Aileleriniz ve sevdikleriniz sizin sayenizde huzur içerisinde bir bayram geçiriyor"

Askerlerine "ailelerinizi mutlaka arayın, selam ve saygılarımızı iletin" diyen Bölük Komutanı Erkan Zorlu, "Arkadaşlar Kurban Bayramı'nı birlikte karşıladığımız bu günde izine gidemeyen arkadaşlarımız üzülmesinler, ailelerinizin ve sevdikleriniz sizin sayenizde huzur içerisinde bir bayram geçirdiğini unutmayın. Dün bu görevi babalarınız yerine getirmişti. Yarın da kardeşleriniz ve çocuklarınız yerine getirecektir. Milletimiz hiçbir fedakarlıktan sakınmayarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiren, siz değerli Mehmetçiklerimize minnettardır. Bugün aileleriniz mutlaka arayın, selam ve saygılarımızı iletin. Hepinizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Kars-Ermenistan sıfır noktasında sınırı bekleyen Mehmetçikler, her gün sırayla yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda devriye görevi yürütüyor. Bir kısım asker devriye görevini yerine getirirken, kule nöbetçileri de elleri tetikte sınırı gözetiyor. Adeta sınırdan kuş uçurtmayan Mehmetçik, düşmanlara gözdağı veriyor.

Işık Çapanoğlu - Serkan Erkoç  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emre Mor, Celta Vigo'da

2017-08-29 22:28 - Spor

Türkiye filede İtalya'ya yenildi

2017-08-31 01:42 - Spor

Abant-Kaynaşlı arası İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

2017-08-25 18:47 - Gündem

Eski komşusunu en mutlu gününde soydu

2017-08-27 12:17 - Asayiş

Başbakan Yıldırım'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2017-08-29 21:17 - Gündem

'İş adamlarımızın Tayvan’ı mercek altına alması lazım'

2017-08-25 15:02 - Dünya

Trump, felaket nedeniyle stratejik rezervleri açtı

2017-09-01 00:52 - Ekonomi

'Bu bayram daha fazla kenetlenmemize vesile olsun'

2017-09-01 13:22 - Gündem

Osmanlıspor'dan Hıncal Uluç açıklaması

2017-08-26 17:47 - Spor

TL, dolar karşında bu yılın en güçlü seviyesinde

2017-08-26 14:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yılbaşından itibaren havadan denetimlerde 85 bin 842 sürücüye işlem yapıldı

09:07 - Asayiş

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

18:33 - Asayiş

Aydın'da ziraat alanı ve makilikteki yangına müdahale ediliyor

17:23 - Asayiş

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altında

15:58 - Asayiş

Ankara'da fabrikada sızan gazdan etkilenen 2 işçi hayatını kaybetti

13:58 - Asayiş

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Yargı Kurulları Ağı'nın kurulduğunu bildirdi

00:02 - Gündem

İsrail ordusu, İran’ın batısı ve Tahran’a hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı

23:53 - Dünya

Çin, ABD'nin saldırılarının BM Şartı ve İran'ın egemenliğini ihlal ettiğini belirtti

23:38 - Dünya

Rubio, İran'ın olası misillemesinin 'bugüne kadarki en büyük hatası olacağını' savundu

23:29 - Dünya

Türkiye'den, Suriye'de kiliseye yapılan saldırıya ilişkin açıklama

23:08 - Gündem