?>

Elinin lezzetini mesleğe dönüştürdü

Bursa'da ev hanımıyken "en iyi bildiği işi" yapmaya karar vererek yemek firması açan Fatma Dora, günlük 800 kişiye menü hazırlıyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Bursa

Almanya'dan Bursa'ya 16 yaşındayken taşınıp burada evlenen 4 çocuk annesi Fatma Dora (44), 11 yıl önce çocuklarını okula götürürken yaşadığı zorluklar nedeniyle araç almak ve aile bütçesine destek olmak için iş hayatına girme kararı aldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kursuna başvuran Dora, buradaki eğitmenin "para kazanmak için herkes en iyi yaptığı işi yapmalı" sözünden etkilendi.

Eğitimlerin ardından ev yemekleri yaparak bu işi kazanca dönüştürmek için kolları sıvayan Dora, 2014'te evinin mutfağında sipariş üzerine yemek yapmaya başladı.

KOSGEB desteğiyle 2015'te kendi iş yerini açan ve zamanla işlerini büyüten Dora, 16 çalışanıyla sipariş üzerine anlaştığı işletmeler için 800 kişilik yemek hazırlıyor.

"Burası hepimizin emektarı"

Fatma Dora AA muhabirine, iş hayatına başladığı dönemde evinin mutfağının yetebileceği kapasitede kalmayı düşündüğünü ancak artan talepler üzerine iş yeri açma gerekliliği duyduğunu söyledi.

Bu işe girmeden önce farklı sektörlerde iş yapmayı planladığını ancak daha sonra fikrinin değiştiğini dile getiren Dora, "KOSGEB kursunda bir eğitmenin 'yapacağınız iş, sizin hayatta en iyi yapacağınız iş olmalı ve bu işi yaparak para kazanabilirsiniz' demişti. Ben de yemek yapmayı çok iyi bildiğimi düşündüğüm için parayı da buradan kazanmaya karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım." ifadesini kullandı.

Dora, bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmediğini belirterek, "Benim için hedef, sadece bir araç almaktı. Çünkü 4 çocukla okula gidip gelmek çok zorluydu. 'Aracımı alırım, bu bana yeterli' demiştim ama öyle olmadı. Şu an benimle birlikte çalışan arkadaşlarım arasında ev sahibi, araç sahibi olanlar var. Hem evimize, mutfağımıza, ailemize çok büyük katkıları oldu, burası hepimizin emektarı." dedi.

"Öncelikle çocuklarımızı büyüttük ve sonra iş hayatına atıldık"

İş yerini büyütmesine rağmen ev usulü yemek yapmaya devam edeceklerini dile getiren Dora, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim yola çıkış amacımız ev yemekleri üzerineydi ve bu çizgiden hiç çıkmamak istiyoruz. Eli pratik ve profesyonel aşçılarla da birlikte çalıştık ama maalesef benim istemiş olduğum konsept dışına çıktı. Ben evde yıkadıkları şekliyle yani sirkeli suda yıkanmasından tutun, doğrama şeklinden, dinlenmesi, yemeğin deminin alması açısından tamamen evde kendi mutfaklarında pişirdiği gibi burada da o çizgiyi bozmadan yapmalarını istedim. Biz birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Çünkü hepimiz ev hanımıydık. Öncelikle çocuklarımızı büyüttük ve sonra iş hayatına atıldık. Bu anlamda birbirimizi destekliyoruz. Burada ev hanımlarıyla çalışma sebebim aslında tamamen kendi mutfaklarında yaptıkları reçeteleri buraya uygulamak."

Dora, kişiye özel yemekler hazırladıklarını vurgulayarak, "Toplu olsa dahi firmalarımızın istedikleri yemekleri tercih ettikleri gibi hazırlıyoruz. Herkes istediği yemeği yesin istiyoruz. Firma sahibi buna bir ödeme yapıyor ama o elemanı da bunu yemek zorunda bırakmasınlar. Et yemeyen var, sadece zeytinyağıyla beslenmek isteyen var. Bu tercihi tamamen çalışanlara bırakmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

THY, yolcularına 'UNESCO Türkiye Serisi' seyahat kiti dağıtacak

2025-01-02 13:09 - Çevre & Seyahat

Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

2025-01-09 01:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, resmi törenlere 'sıfır hata' prensibiyle hazırlanıyor

2025-01-05 11:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Fenerbahçeli yönetici Danabaş üst üste 3. Avrupa Ligi şampiyonluğunu istiyor

2025-01-05 13:29 - Spor

Crocus Group yetkilisi Amelin: Türkiye, Rusya'nın ana ticaret ortaklarından biri olmaya devam edecek

2025-01-06 01:15 - Özel Haber

Yılmaz Pütün (Güney) kimdir?! -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2025-01-04 05:55 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Suriye’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-07 08:32 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda Suriye'de yeniden bir güneş doğuyor

2025-01-04 18:43 - Siyaset

Türkiye, Gambiya'yla ticaret hacmini 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor

2025-01-09 11:47 - Ekonomi

Sarıkamış'ta şehitler için yapılan 'Kardan Heykeller Sergisi' açıldı

2025-01-04 18:02 - Magazin

İlgili Haberler

Palandöken Kayak Merkezi'nin otel ve pistleri tatilde kayakseverlerle doldu

12:17 - Çevre-Hayat

Göl manzaralı kayak merkezinde yarıyıl tatili yoğunluğu yaşandı

11:53 - Çevre-Hayat

Büyük Menderes Deltası, sulak alanlarıyla yaban hayatına can veriyor

11:48 - Çevre-Hayat

Depremde kolunu ve bacağını kaybeden genç resimle engelleri aşıyor

11:32 - Çevre-Hayat

Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

11:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

12:17 - Ekonomi

Kars, Tunceli ve Ardahan'da kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor

12:12 - Gündem

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 8 kişi hayatını kaybetti

12:12 - Gündem

Elazığ'da 1316 depremzede aile "Yerinde Dönüşüm Projesi" ile evlerine yerleşti

12:08 - Gündem

Antalya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 5 kişi hayatını kaybetti

12:02 - Gündem