?>

Elektronik sigaranın yol açtığı 'gizemli hastalıkta' ikinci ölüm

ABD'de elektronik sigara kullananlarda yaz aylarında ortaya çıkan gizemli akciğer hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı ikiye yükseldi.

Sağlık - 6 yıl önce

Ankara

Yetkililer, Oregon eyaletinde bir kişinin şiddetli solunum rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve bunun, ABD'de elektronik sigarayla bağlantılı ikinci ölüm vakası olduğunu açıkladı.

Sağlık merkezinde çalışan doktor Ann Thomas, ölen kişinin temmuz ayında kaldırıldığı hastanede suni teneffüs cihazına bağlandığını ancak hastalığın şiddetlendiğini ve kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Thomas, orta yaşlı kişinin ölümüne sebebiyet verenin, elektronik sigara cihazının kendisi mi yoksa içine koyulan malzeme mi olduğunun henüz bilinmediğini kaydetti.

Daha önce birçok eyalette solunum yetmezliğine yakalanan kişilerin büyük bölümünün, elektronik sigara cihazlarında "tetrahidrokannabinol" (THC) adlı marihuana etken maddesi içeren ürünler kullandıkları tespit edilmişti.

Yetkililer, henüz sebebi tespit edilemeyen rahatsızlığın, marihuanalı ürün örneklerindeki E vitamini kaynaklı bir yağla bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

25 eyalette 215 kişiye tanımlanamayan akciğer rahatsızlığı teşhisi

Bu arada ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), konuyla ilgili verilerini güncelleyerek, ülke genelinde 25 eyalette elektronik sigara kullanan 215 kişinin tıbbi olarak henüz tanımlanamayan bir akciğer rahatsızlığına yakalandığını bildirdi.

Hastalığın salgın hastalık niteliğinde olmadığı ancak hastalığa yol açan sebebin ortak olduğu tahmin ediliyor.

Nefes almada zorluk ve göğüs ağrıları gibi semptomlarla ortaya çıkan hastalığın bazı vakalarda kusma, ishal ve bitkinlik gibi sindirim sistemi kaynaklı şikayetlere de yol açtığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da konserde fırtına nedeniyle sahne çöktü

2019-09-01 10:57 - Dünya

Japonya'nın rengarenk kepenkleri

2019-09-06 17:27 - Dünya

Polisten 'değnekçi' operasyonu

2019-09-06 02:32 - Gündem

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı 29-31 Ekim'de toplanacak

2019-09-06 18:12 - Sağlık

Beşiktaş'ın UEFA listesi belli oldu

2019-09-03 23:57 - Spor

Boris Johnson'dan 'Brexit'i ertelemeyeceğim' mesajı

2019-09-03 00:02 - Dünya

Metin Diyadin sarı-lacivertli taraftarlara güveniyor

2019-09-05 20:07 - Spor

'Ergenekon' hakim-savcılarına 51 No'lu DVD iddianamesi

2019-09-04 15:32 - Gündem

Cammu Keşmir'de sabit telefon hatları kullanıma açıldı

2019-09-05 20:17 - Dünya

Adam Stackhowiak üçüncü penaltısını kurtardı

2019-09-01 03:42 - Spor

İlgili Haberler

Kalbi 3 kez duran 74 yaşındaki hasta "literatürlük ameliyat"la sağlığına kavuştu

12:48 - Sağlık

Beynindeki "dev anevrizma"dan kapalı yöntem ameliyatla kurtuldu

12:47 - Sağlık

SABİM, 9 ayda 2 milyondan fazla çağrıya cevap verdi

12:37 - Sağlık

İstanbul'da sonbaharın gelişiyle üst solunum yolu vakalarında artış yaşanıyor

11:38 - Sağlık

Su kaynaklarının nitrat kirliliğine karşı korunması için yılda 4 kez örnek alınacak

14:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Madagaskar Cumhurbaşkanı Rajoelina, ulusa sesleniş konuşmasında "anayasa" vurgusu yaptı

05:12 - Dünya

Ürdün Kralı: İki devletli çözüm ilkesi uygulanmazsa bölge mahvolmaya mahkumdur

03:12 - Dünya

Kabine üyelerinden Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

00:22 - Siyaset

Milano ile Tel Aviv arasındaki kardeş şehir protokolünün iptali için gösteri düzenlendi

00:17 - Dünya

AB, Gazze'nin yeniden inşası sürecinde aktif rol üstleneceğini yineledi

22:32 - Dünya