?>

Elektronik haberleşme sektöründeki tarife ve kampanyalar e-Devlet üzerinden karşılaştırılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe en fazla aboneye sahip 13 şirketin sunduğu tarife ve kampanyaların e-Devlet üzerinden karşılaştırılabileceğini bildirdi.

Ekonomi - 5 ay önce

Ankara

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların, telefon ve internet tarifelerini karşılaştırabilmesini sağlayan yeni hizmeti e-Devlet üzerinden devreye aldıklarını aktardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun e-Devlet üzerinden sunduğu 42 hizmete yenisinin eklendiğine işaret eden Uraloğlu, "Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren en çok aboneye sahip 13 şirketin sunduğu tarife ve kampanyalar artık e-Devlet kapısında karşılaştırılabilecek. Mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifeleri tek bir platform üzerinden erişilebilir ve kıyaslanabilir hale gelecek." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlar birçok kriter üzerinden kolayca karşılaştırma yapabilecek"

Uraloğlu, kıyaslamanın, sistemden farklı kriterler üzerinden gerçekleştirilebileceğini belirterek, "Vatandaşlar, işletmeci adı, ortalama aylık ücret, ödeme tipi, taahhüt süresi, bağlantı hızı, cayma bedeli ve ek avantajlar gibi birçok kriter üzerinden kıyaslama yapabilecek. Vatandaşlar söz konusu uygulamaya 'https://www.turkiye.gov.tr/btk-tarife-karsilastirma' adresinden ulaşabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Uygulamanın sektördeki rekabeti artıracağına dikkati çeken Uraloğlu, tüketicilerin daha avantajlı kampanyalara kolayca ulaşacağını, böylece işletmecilerin de daha kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet sunma yönünde teşvik edileceğini aktardı.

Vatandaşların zaman kaybetmeden ihtiyaçlarına en uygun tarifeye ulaşabileceğini kaydeden Uraloğlu, "Şeffaf bilgi sunarak vatandaşların doğru tercih yapmalarını kolaylaştıracağız." ifadesini kullandı.

Uraloğlu, tarife karşılaştırma hizmetinin şimdiden uluslararası ödüle aday gösterildiğine işaret ederek, "Hizmetimiz, Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi'nin (WSIS) yarışmasında 'Bilgiye Erişim' kategorisinde 2025 yılı için aday gösterildi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Murat Gündüz’le 3 Mayıs Türkçülük Günü: Turan Sancağını Yere Düşürmeyen İrade

2025-05-03 11:57 - İnsan&Hayat

Vatikan'da papalık seçimi süreci 7 Mayıs'ta başlayacak

2025-04-28 15:52 - Dünya

Türkiye-Çin dostluğunun sembolü 10 bin fidan toprakla buluştu

2025-04-27 16:58 - Çevre-Hayat

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

2025-05-03 22:53 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

T625 GÖKBEY ilk deniz aşırı uçuşunu yaptı

2025-05-03 19:53 - Teknoloji

Minguzzi davasına ilişkin bilirkişi raporuna ulaşıldı

2025-05-01 17:47 - Gündem

Ayhancan Güven, DTM'de zafere ulaşan ilk Türk oldu

2025-04-27 16:42 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'ya gitti

2025-04-29 10:02 - Siyaset

TEKNOFEST KKTC için geri sayım başladı

2025-04-28 11:27 - Teknoloji

İspanya'da elektrik kesintisi büyük ölçüde giderildi

2025-04-29 09:23 - Dünya

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Üreticilerimizin alın teri ve emeği, kırmızı çizgimiz

18:27 - Ekonomi

ÇAYKUR'dan "çayımızla ilgili dile getirilen talihsiz ifadeler" açıklaması

17:48 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Kasım sonuna kadar 46,5 milyar lirayı üreticilerimizin hesaplarına geçirmiş olacağız

16:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 ayda yaklaşık 1,9 milyar lira ceza uygulandı

15:38 - Ekonomi

Kadın girişimci ürettiği bez çantaları Avrupa ve Orta Doğu'ya ihraç ediyor

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başakşehir'de iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor

21:08 - Gündem

Hollanda’da sığınmacı karşıtı protesto çatışmalara dönüştü

20:57 - Dünya

ABD basınına göre, Netanyahu Trump yönetiminden Mısır'a baskı yapmasını istedi

20:27 - Dünya

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

19:42 - Dünya

Gençlerbirliği, evinde kazandı

19:37 - Spor