?>

Elektrikli otomobil bir milyon kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu Kurucusu Bayram, elektrikli araç ve bağlı teknolojilerinin bir milyon kişiye ulaşabilecek yeni iş gücü alanının açılmasına ön ayak olacağını söyledi.

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Nuran Erkul Kaya - Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu (TEHAD) Kurucusu Berkan Bayram, Türkiye'de elektrikli otomobilin üretilmeye başlanmasıyla istihdam sorununun da azalacağını kaydetti.

Elektrikli otomobil üretiminin birçok endüstri alanını etkileyeceğini bildiren Bayram, şöyle konuştu:

"Elektrikli araç paylaşım sistemleri, elektrikli araç dönüşüm istasyonları, şarj istasyonları, yazılım teknolojisi, pil/batarya teknolojisi, seyyar ve kablosuz şarj istasyonları, güneş panelli şarj istasyonları, araç tavanı güneş paneli uygulamaları, cep telefonu uygulamaları ve enerji depolama sistemleri gibi birçok yeni teknoloji alanını ortaya çıkaracak. Elektrikli araç ve bağlı teknolojiler yeni istihdam olanakları sağlayacak. Bugün itibarıyla Türkiye'de bu yeni istihdam alanlarının gelişmesi, bu iş kollarının işletilmesi, pazarlanması, servis hizmeti sunulması ve üretimi gibi modeller, otomotiv sektöründe bir milyon kişiye ulaşabilecek yeni iş gücü alanının açılmasına ön ayak olacak."

"Elektrikli otomobil üretimi rastgele alınmış bir karar değil"

Bayram, Türkiye'nin milli projesi olan elektrikli otomobil üretiminin rastgele alınmış bir karar olmadığına işaret ederek, "Bu proje projeksiyonların ve üretim biçimlerinin değişmesine paralel olarak uzun vadeli bakış açısıyla planlanmış bir projedir. Projenin hayata geçirilmesi hem yurt içinde hem de bölgemizde teknolojik hamle bir olarak değerlendirilecek. Eğer Avrupa dizel araçlara yasak getiriyorsa, elektrikli araçların önünü açıyor demektir. Dolayısıyla açılan bu pazara milli projemiz olan elektrikli otomobil, elektrikli otobüs veya elektrikli kamyon ile cevap verebiliriz. İşte ülkemiz açısından en büyük, en önemli potansiyel pazar karşımızda duruyor."

Haftanın Öne Çıkanları

AA Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi sonuçlandı

2017-12-08 19:37 - Ekonomi

Ukrayna'nın roketleri Türk makinasından çıkacak

2017-12-08 18:17 - Ekonomi

Şanlıurfa filmlerde Halep'in yerini aldı

2017-12-05 16:02 - Kültür Sanat

1917’den 2017'ye bir asırdır bitmeyen mesele: Kudüs

2017-12-06 14:17 - Dünya

Kontrolsüzce yola çıkan otomobil sürücüsü kazaya sebep oldu: 1 yaralı

2017-12-12 02:02 - Asayiş

Başbakan Yıldırım Güney Kore'de yatırım imkanlarını anlattı

2017-12-06 00:02 - Dünya

Motosiklet üzerinde akıl almaz taşıma

2017-12-07 14:02 - Asayiş

Füreya Buluşmaları'nın ikinci konuğu Özlem Güsar oldu

2017-12-07 16:42 - Kültür Sanat

Oyun parklı berberde neşeli tıraş

2017-12-11 18:14 - Genel

Tuzla, Kudüs için ayakta

2017-12-08 23:27 - Gündem

İlgili Haberler

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

SEDDK Başkanı Davut Menteş: Sigorta sektöründe sermaye yeterliliği tarihi zirvede

18:17 - Ekonomi

Kartlı ödemelerin tutarı ağustosta 2 trilyon 146,3 milyar lira oldu

18:12 - Ekonomi

ASELSAN Gaziantep'te "kayar bilezik" üretimi yapacak

15:38 - Ekonomi

Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi güneş enerjisiyle aydınlatılacak

14:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

Fenerbahçe'den UEFA Avrupa Ligi'ne tatsız başlangıç

00:17 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' sözü, Times Meydanı'ndaki ekranlarda

23:39 - Dünya