?>

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut inşa ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binaların inşası sürüyor.

Gündem - 2 yıl önce

Elazığ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu 11 il arasında yer alan Elazığ merkezde Aşağı Demirtaş ve Yemişlik bölgesindeki ilçelerde Karakoçan, Palu, Sivrice ve Baskil’de etaplar halinde afet konutları yükseliyor.

19 blokta kaba inşaat tamamlandı

Temeli atılan ve etaplar halinde yapılacak 2 bin 936 konuttan 300 dairelik 19 blokta kaba inşaatı tamamlandı. Bitirilen bloklarda iç ve dış sıva işlemleri yapılıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, AA muhabirine, TOKİ tarafından deprem konutlarının inşasının sürdürdüğünü söyledi.

Devletin, Elazığ'da yaşanan depremden sonra gösterdiği refleksin aynısını bu depremde de gösterdiğini aktaran Önalan, Elazığ'da temeli atılan 2 bin 936 konutun bulunduğunu belirtti.

Konut yapımlarının hummalı bir çalışmayla yürütüldüğü ifade eden Önalan, "İlimizde toplam 2 bin 936 konut yapılıyor. Bunların 1887'si il merkezinde, 1049'u Karakoçan, Palu, Sivrice ve Baskil ilçelerinde." diye konuştu.

Bütün etaplarda konutların aynı seviyede yapımının ilerlediğini, yaklaşık 2 bin 300 konutun da ihale aşamasında olduğunu anlatan Önalan, kısa sürede onların da temellerinin atılacağını kaydetti.

En kısa sürede vatandaşları hak ettikleri huzurlu konutlarına kavuşturacaklarına işaret eden Önalan, konutların sosyal donatıyla birlikte yapıldığını belirtti.

TOKİ konutlarında hasar olmadı

Deprem konutlarının şehrin en güzel yerlerinde yapıldığı ifade eden Önalan, şöyle konuştu:

"Konum olarak en iyi yerleri seçiyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden en kısa sürede bu konutları tamamlayarak teslim edeceğiz. Konutlarımız 3+1 projeler. Bodrum, zemin, artı 4 kat şeklinde inşa ediliyor ve yaklaşık 105 metrekare. Elazığ halkına en yakışır bir şekilde konutlarımızı inşa edeceğiz. Zemini uygun yerlerde konutları yapıyoruz."

Vatandaşların güvenli gördüğü için TOKİ konutlarına yöneldiğine dikkati çeken Önalan, depremde Elazığ'da 10 bin 694 yapının ağır hasarlı olarak tespit edildiğini, bu konutlar içerisinde TOKİ konutlarının bulunmadığını vurguladı.

Önalan, "Bu depremde hak sahipliği süreci bitmeden konut yapımlarına başladık. Bu çok önemli. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hızlı bir şekilde başladık. Konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kremlin: Erdoğan-Zelenskiy görüşmesinin sonuçlarını yakından takip edeceğiz

2023-07-07 14:32 - Dünya

Ölümden dönen ayı yavrusu "Cindy" 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu

2023-07-11 13:02 - Çevre-Hayat

Uluslararası Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu, Yeşilköy'de gerçekleştirildi

2023-07-09 13:37 - Çevre-Hayat

Hedef KIZILELMA belgeselinin 2. bölümü yarın yayınlanacak

2023-07-07 13:03 - Medya

Türk doktorun doğumda anne ölümlerini azaltmaya yönelik yöntemi, uluslararası dergide yayımlandı

2023-07-08 12:57 - Sağlık

BTM'de yeni başvuru dönemi başladı

2023-07-06 11:07 - Ekonomi

Rize'de heyelan meydana geldi

2023-07-09 19:18 - Gündem

Binlerce kilometreden gelen leyleklere köylüler "ev sahipliği" yapıyor

2023-07-10 11:23 - Çevre-Hayat

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Dün yapılan anlaşma, İsveç'i NATO'nun tam üyesi yapacak

2023-07-11 15:27 - Dünya

Mersin'de sağanak ve hortum hayatı olumsuz etkiledi

2023-07-09 17:44 - Gündem

İlgili Haberler

Çekmeköy'de inşaat alanındaki göçükte bir işçi öldü, bir işçi yaralandı

17:27 - Gündem

Samsun Çarşamba Havalimanı 4 ayda 452 bin 945 yolcuya hizmet verdi

17:23 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Terörsüz Türkiye'nin meşalesi yakılmıştır

17:18 - Gündem

Diyarbakır'da 1 milyon 94 bin 950 kök Hint keneviri ve 333 bin 850 kök skunk ele geçirildi

16:22 - Gündem

"Terörsüz Türkiye" süreci kararlılıkla ilerliyor

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Çin, ABD ile tarife uzlaşmasını diyaloğa yönelik önemli bir adım olarak görüyor

17:53 - Dünya

Trump: (İstanbul'daki Rusya-Ukrayna görüşmesi) Bu toplantıdan iyi şeyler çıkabileceğini düşünüy

17:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Perşembe günü (İstanbul'da) Rusya ve Ukrayna ile yapılacak toplantı çok önem

17:33 - Dünya

Çekmeköy'de inşaat alanındaki göçükte bir işçi öldü, bir işçi yaralandı

17:27 - Gündem

Samsun Çarşamba Havalimanı 4 ayda 452 bin 945 yolcuya hizmet verdi

17:23 - Gündem