?>

Elazığ ve Malatya'daki esnafa 50 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı

Ticaret Bakanı Pekcan, "Hem Elazığ hem de Malatya'daki esnafımız eğer talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister TESKOMB ister Halk Bankası üzerinden alabilecekler." dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Diyarbakir

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Elazığ Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, 24 Ocak'taki deprem nedeniyle acı can kayıplarının olduğunu, millet olarak bunu yüreklerinde hissettiklerini, arkasından Van'da çığ felaketinde 41 vatandaşı kaybettiklerini söyledi.

İdlib'de şehitlerinin olduğunu, uçak kazasında 3 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten Pekcan, şöyle konuştu:

"Hepsine buradan Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Depremi hepimiz anında hep beraber yüreğimizde hissettik ve bakanlarımız 3 saat içinde buradaydılar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ve himayelerinde devletimiz bütün imkanlarıyla seferber oldu.

Huzurlarınızda özellikle İçişleri Bakanımız Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Kurum'a çok teşekkür ediyorum. Hepimizin adına burada çok özverili ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. Kendilerine müteşekkiriz."

Bakanlık olarak geniş katılımla kentte olduklarını dile getiren Pekcan, burada genel olarak esnaf ve ticaret erbabının önerilerini, taleplerini ve ihtiyaçlarını dinleyeceklerini bildirdi.

Mümkün olan çözümleri üretmeye gayret edeceklerini anlatan Pekcan, hemen ilk günden esnafa nasıl fayda sağlayabileceklerine yönelik bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bakan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:

"Malatya'da ve Elazığ'da bu depremden hasar, zarar görmüş olan esnafımızın kredi borçlarını bir yıl süreyle hem ana parasını hem faizini Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ödeyecek. Yani ötelemek değil, bir yıllık kredi ana borcunu ve faizini üstleniyoruz.

Bunun dışında ikinci bir çalışma daha yaptık. Bütün esnaflara nasıl yardımcı olabiliriz diye. Hem Elazığ hem de Malatya'daki esnafımız, talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister

TESKOMB ister Halk Bankası üzerinden alabilecekler. Pazartesi gününden itibaren de başvurularını yapıp, kredilerini kullanabilirler."

Devlet ve hükümet olarak bütün Elazığ ve Malatyalı vatandaşlarla beraber olduklarını dile getiren Pekcan, "Dayanışma içinde, bugüne kadar nasıl bir güç ve el birliği yaptıysak milletçe bundan sonra da hep beraber yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Şentop'tan Başbuğ'a 'FETÖ' yanıtı

2020-02-06 22:37 - Siyaset

Meme kanserinde 'mamografi' hayat kurtarıyor

2020-02-04 14:24 - Genel

Benzin zammı iptal edildi

2020-02-04 01:07 - Ekonomi

Hindistan ile Pakistan arasında 73 yıldır çözülemeyen mesele: Keşmir

2020-02-04 15:42 - Dünya

Ljubljana'nın ilk camisinde ilk cuma namazı kılındı

2020-02-07 20:20 - Dünya

AB’de dizel otomobil piyasası küçülüyor

2020-02-06 18:02 - Ekonomi

Online doldurulan CV dolandırıcılığına dikkat

2020-02-05 14:59 - Ekonomi

Schneider Electric iş ortaklarıyla buluştu

2020-02-07 18:32 - Genel

Azil soruşturmasında ifade veren ABD'nin AB Büyükelçisi Sondland görevden alındı

2020-02-08 08:37 - Dünya

Saadet Partisinden 'Büyük Kudüs Mitingi' için çağrı

2020-02-07 19:57 - Genel

İlgili Haberler

Merkez Bankası rezervleri 155,9 milyar dolara yükseldi

15:03 - Ekonomi

Balık avcılığında hamsi zirvedeki yerini korudu

14:32 - Ekonomi

Çin-Türk ortaklığıyla Düzce'de 5 gigavatlık güneş hücresi fabrikası kurulacak

14:23 - Ekonomi

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü son 10 yılda yüzde 177 büyüdü

13:58 - Ekonomi

İsrail'in İran'a saldırısının ardından gözler ticaretin kilit noktası Hürmüz Boğazı'n

13:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Binlerce hacı, cuma namazını Mescid-i Nebevi'de eda etti

15:22 - Dünya

Rusya, insansız hava araçlarına karşı yeni lazer sistemi denediğini açıkladı

15:08 - Dünya

Merkez Bankası rezervleri 155,9 milyar dolara yükseldi

15:03 - Ekonomi

Mayısta en düşük sıcaklık Kangal'da, en yüksek sıcaklık Ceylanpınar'da ölçüldü

14:43 - Gündem

Liverpool, Bayer Leverkusen'den Florian Wirtz'i transfer etti

14:37 - Spor