?>

Elazığ'da yükümlüler cami ve mezarlıkları Kurban Bayramı'na hazırlıyor

Elazığ'da yükümlüler, Kurban Bayramı dolayısıyla kent merkezi ve kırsaldaki cami ve mezarlıkları temizliyor.

Çevre-Hayat - 2 gün önce

Elazığ

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen infaz ve iyileştirme çalışmaları kapsamında Kurban Bayramı öncesi cami ve mezarlıkların temizliği için 40 yükümlü görevlendirildi.

????

İhtiyaç duyulan 30 camide temizlik yapan yükümlüler, bunun yanı sıra şehitlikler başta olmak üzere mezarlıklarda da temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Hükümlüler, denetimli serbestlik altında geçireceği sürenin 3'te 1'ini kamu hizmeti yükümlülüğüyle tamamlarken bu çalışma ile hem vatandaşların bayramda temiz bir ortamda ibadet yapmaları hem de yükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını amaçlanıyor.

"Yükümlülerimiz çok güzel işler çıkartıyorlar"

Elazığ Denetimli Serbestlik İl Müdürü İrem Pirinççi, bünyelerindeki yükümlüleri topluma kazandırmak için onları faydalı işlerde görevlendirdiklerini söyledi.

Bu görevlerden birinin de yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kendilerine iletilen cami ve mezarlıkların temizlenmesi olduğunu ifade eden Pirinççi, "Kurban Bayramı öncesi temizlik ihtiyacı olduğu bildirilen camilerimiz, şehitliklerimiz ve mezarlıklarımız kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışan hükümlülerimizce temizleniyor. Bayram öncesi özellikle bu alanlara önem verdik fakat aslında tüm kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaç bildirdiği takdirde destek veriyoruz. Yükümlülerimiz çok güzel işler çıkartıyorlar. Bu yönde olumlu dönüşler alıyoruz." dedi.

Pirinççi, bu çalışmaların hem kamu hem de yükümlü adına önemli olduğuna işaret ederek, bayram öncesi temizlik çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü belirtti.

"Yükümlülerin kamuya yararlı işte çalıştığını hissettiğinde rehabilitasyon süreçleri hızlanıyor. Bunun yanında kamuya vermiş oldukları zararı telafi etme adına bir alan da oluşmuş oluyor." diyen Pirinççi, bu çalışmayla vatandaşların bayramda temiz bir ortamda ibadetlerini yapacaklarını ifade etti.

Pirinççi, "Camilerimizde ayrıntılı temizlik yapılıyor. Yükümlülerin camilerdeki o manevi havayı solumaları da çok önemli. Hocalarımız da yükümlülerle çok güzel sohbetler ediyor. Bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Denetimli serbestlik sistemi bireye umut, topluma güven vermeye devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Boksta "cinsiyet testi" zorunluluğu

2025-05-30 22:02 - Spor

Dermatolojik testleri yapılmamış ıslak mendil cilt sağlığını tehdit ediyor

2025-06-04 10:08 - Sağlık

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Hakan Fidan’a katılıyorum

2025-05-30 17:07 - Özel Haber

Karadağ'da ilk "Bilim Türkiye" atölyesi T3 Vakfı'nın desteğiyle açıldı

2025-06-03 17:27 - Teknoloji

Rus araştırmacı Kamkin: İstanbul görüşmeleri Türkiye’nin uluslararası prestijini güçlendirdi

2025-06-02 18:12 - Özel Haber

Çeviri Sepeti ve Eylül Çeviri kurucusu Cihan Kılıç Aydın: Çeviri sektörü değer görmeyi hak ediyor

2025-05-30 00:08 - Özel Haber

10. Yargı Paketi TBMM'de

2025-05-29 16:48 - Siyaset

Parkinson hastası, 14 yıllık titreme ve yürüyüş bozukluğundan beyin piliyle kurtuldu

2025-06-01 11:48 - Sağlık

Avrupa'da ilk kapalı yöntemle kalpteki mitral kapak ameliyatlarından birinde Türk cerrah imzası

2025-06-03 13:03 - Sağlık

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Güneş patlaması kaynaklı jeomanyetik fırtına uyarısı yaptı

2025-06-01 20:37 - Teknoloji

İlgili Haberler

Huzurevi sakinleri, Kurban Bayramı'nı geçmişe özlemle geçiriyor

17:38 - Çevre-Hayat

Tokat'ta asırlık kavurma ikram etme geleneği yaşatılıyor

17:32 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta depremde evini kaybedenler Kurban Bayramı'nı yeni yuvalarında karşıladı

17:27 - Çevre-Hayat

Kaçan kurbanlıklar zor anlar yaşattı

16:32 - Çevre-Hayat

Sinop'ta leyleklerin güvenliği direklere yerleştirilen yapay platformlarla sağlanıyor

15:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

20:08 - Gündem

Türk Kızılay’dan Irak’ta ihtiyaç sahibi ailelere dokuz tonluk kurbanlık et bağışı

19:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü yangında tahliye çalışmasına yük taşıma asansörüyle destek verdi

19:18 - Gündem

TDV, Burkina Faso'da 35 bin kurban hissesini dağıtacak

19:12 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yollar bizi sevdiklerimize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil

19:02 - Gündem