?>

Ekvador'da silahlı grup, canlı yayın sırasında stüdyoyu bastı

Ekvador'da, kamuya ait televizyon kanalının stüdyosunu canlı yayın sırasında basan silahlı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Dünya - 2 yıl önce

Ankara

Güney Amerika ülkesinde, bir çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından şiddet olayları tırmanışa geçti.

Ekvador'da çete elebaşının hapishaneden kaçması üzerine OHAL ilan edildi

"TC Television" isimli, devlete ait televizyon kanalının Guayaquil kentindeki stüdyosu, canlı yayın sırasında silahlı kişilerce basıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yüzlerini maskeyle kapatan kişilerin, stüdyoda bulunanları rehin aldığı, spikerin cebine patlayıcı madde koyduğu görüldü.

Görüntülerde ayrıca, gruptan bazılarının, kameraya ellerindeki el bombası dahil çeşitli patlayıcıları göstermesi yer aldı.

Televizyon stüdyosunu basan kişiler yakalandı

Ekvador Polis Teşkilatı Müdürü Cesar Zapata, televizyon stüdyosuna baskın düzenleyen silahlı kişilerin tamamının gözaltına alındığını bildirdi.

Kaç kişinin gözaltına alındığına dair bilgi vermeyen Zapata, "Bu, terör eylemi olarak değerlendirilmesi gereken bir harekettir" diye konuştu.

Öte yandan ülkenin çeşitli noktalarında patlamalar yaşanırken, 4 polis memurunun da kaçırıldığı belirtiliyor.

Yerel medya, ülkenin kuzeyindeki bazı şehirlerde araçların kundaklandığını bildirdi.

Ulusal Adalet Mahkemesi Başkanının evinin yakınında da bir patlama meydana geldiği ifade ediliyor.

"Los Choneros" çetesinin elebaşı hapisten kaçtı

"Los Choneros" çetesinin elebaşı Jose Adolfo Macias Villamar'ın 7 Ocak'ta Guayaquil kentinde bulunan hapishaneden kaçtığı bildirilmişti.

Villamar, 2011'de aralarında cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığının da bulunduğu çeşitli suçlardan 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Olağanüstü hal ilan edildi

Çete elebaşının hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı açıklamada, "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması üzerine 3 bin güvenlik gücüyle operasyon başlatıldığını bildirmiş, bu kişilerin de son derece tehlikeli olduğunu söylemişti.

Izuriete, Devlet Başkanı Noboa'nın bu olay nedenle OHAL kararnamesini imzaladığını, bu süreçte gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polis kaçırdı.

Yerel basına göre, 60 gün uygulanacak OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polisi kaçırdı ve araçları ateşe verdi.

Ekvador Emniyet Biriminin X'ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, "Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak." ifadesi kullanılmıştı.

Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan videolarda, çete üyeleri tarafından kaçırıldıktan sonra başlarına silah dayanan polisler, Devlet Başkanı Noboa'dan yardım isterken görülmüştü.

Ekvador, uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşuyor.

Devlet Başkanı Daniel Noboa, 7 Ocak'ta Instagram'daki açıklamasında, hapishanelerde şiddet olaylarının yeniden tırmanışa geçtiğini ifade etmiş ve OHAL ilan edileceğini bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da 897 deprem konutu bu ay teslim edilecek

2024-01-04 11:38 - Gündem

Karadeniz'de avlanan torikler, tuzlanarak kavanozlarda satışa sunuldu

2024-01-05 15:12 - Ekonomi

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Kurum'dan ilk paylaşım

2024-01-07 17:22 - Siyaset

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Portekizli Fernando Santos oldu

2024-01-07 19:09 - Spor

Turizm sektörü 2024'e yarıyıl tatili rezervasyonlarıyla hızlı başladı

2024-01-09 11:38 - Gündem

Bisiklette "Tour Of Antalya" heyecanı 8-11 Şubat'ta yaşanacak

2024-01-09 13:33 - Spor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail, Aksa Şehitleri Hastanesini İHA'larla hedef alıyor

2024-01-07 23:09 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç'tan Fatih Camisi'ndeki saldırıya ilişkin açıklama

2024-01-08 23:02 - Gündem

Güreşe adanmış hayat: Yaşar Doğu

2024-01-07 11:52 - Spor

İstanbul'un bazı ilçelerinde karla karışık yağmur etkili oluyor

2024-01-09 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya

Almanya: İsrail'in (Gazze'ye) kapsamlı yardım sağlama yükümlülüğü devam ediyor

23:43 - Dünya

Tel Aviv'de esir takası anlaşması talebiyle gösteri düzenlendi

23:37 - Dünya

İtalya, 9 Ağustos'ta Gazze'ye havadan yardım ulaştırmaya başlayacağını duyurdu

23:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya