?>

Ekonomik kıskaç istihdamın gücüyle kırılıyor

- 410 bin üyesi bulunan İTO, İstihdam Seferberliği desteklerini billboard ve afişlerle İstanbul’un dört bir yanında tanıttı - İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: - "Türkiye'nin en büyük istihdam gücü olan İstanbul iş dünyası, Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği için seferber oldu" - "Amacımız, işletmelerimizin istihdam potansiyelini harekete geçirerek, ekonomik kıskacı istihdamın gücüyle kırmaktır"

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO), başlattığı tanıtım kampanyası ile 410 bin üyesini ve İstanbul iş dünyasını, İstihdam Seferberliği kapsamında yeni işe alımlarda işverene uygulanan teşviklerden yararlanmaya çağırdı.

İTO, bu amaçla Tuzla'dan Silivri'ye kadar şehrin her köşesini, işlek caddelerini, KOBİ'lerin yoğun olarak bulunduğu İSTOÇ, İMES ve organize sanayi bölgesi gibi mekanları açık hava reklamları ve afişlerle donattı.

İTO, kampanya kapsamında, kısa ve vurucu bir şekilde anlattığı istihdam teşvikleriyle, tüm üyelerini ve İstanbul iş dünyasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde açıklanan teşviklerden yararlanmaya davet etti.

- "En cazip ve yararlanması kolay teşvikler"

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük istihdam gücü olan İstanbul iş dünyasının, Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği için seferber olduğunu söyledi.

Avdagiç, "Cumhuriyet tarihimizde sağlanan en cazip ve yararlanması kolay teşvikler yürürlükte. Yani çalışan sayımızı artırmanın tam zamanı. İstanbul iş dünyası olarak, sağlayacağımız ilave istihdamla bu seferberliğin başarıya ulaşmasına en büyük katkıyı vereceğiz. Amacımız, işletmelerimizin istihdam potansiyelini harekete geçirerek, ekonomik kıskacı istihdamın gücüyle kırmaktır." diye konuştu.

- "Bu destekler iyi değerlendirilmeli"

Şekib Avdagiç, iş dünyasının Türkiye ekonomisini sadece bugün değil, gelecek yıllarda da etkileyip dönüştürecek bu destekleri iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

İstanbul'daki tüm İTO üyelerine ulaşmak için etkili bir tanıtım kampanyası başlattıklarını belirten Avdagiç, “Tüm medya ve reklam mecralarını kullanarak, istihdam farkındalığını sağlamak için İstanbul’da ciddi bir kitleye ve görünürlüğe ulaştık. Çünkü üyelerimizin bu fırsatları değerlendirmeleri, onlara çok önemli bir yatırım imkanı sunacak. Hedefimiz İstanbul’un her zaman olduğu gibi en yüksek sayıda istihdam artışı sağlamasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İTO, İstihdam Seferberliği için geleneksel ve dijital basın ve medya kuruluşlarına ilanlar verdi. Bunun yanı sıra hazırlanan bilgilendirme broşürleri, sektörel yayınlar ve sosyal medya ile geniş kitlelere ulaştırıldı.

Ayrıca İTO'nun Eminönü merkez binasının yanındaki Güneş Han'ın cephesine ve İstanbul Ticaret Üniversitesi binası üzerine de dev kampanya bilgilendirme görseli asıldı.

Öte yandan İTO'nun resmi web sitesi www.ito.org.tr ve haber portalı www.itohaber.com üzerinden bilgilendirmelerle ve 60 bin tirajlı haftalık gazetesi İstanbul Ticaret’in "İstihdam özel" baskısıyla da geniş bir kitleye ulaşıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

4 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

2019-03-06 17:30 - Asayiş

Baharın habercisi leylekler Ardahan’da

2019-03-08 18:57 - Çevre-Hayat

Ahmet Kural: "Ben şiddet uygulamadım"

2019-03-07 17:48 - Magazin

“Hız tutkusu olan gençler için yer yok"

2019-03-03 21:45 - Siyaset

Ajax 16 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde

2019-03-06 04:32 - Spor

Aydın Büyükşehir Belediyespor CEV Challenge Kupasında finalde

2019-03-07 00:12 - Spor

Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü

2019-03-08 17:16 - Spor

Kese kağıdı içinde bebek bulundu

2019-03-06 03:00 - Dünya

'Pakistan kendini savunmaya devam edecek'

2019-03-05 11:02 - Dünya

'635 ambulanstan 4 bin 910 ambulansa çıktık'

2019-03-09 01:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Kasım fırsatlarında iyzico'nun işlem hacmi yüzde 22 arttı

18:07 - Ekonomi

IPARD programlarıyla 14 yılda 26 bin projeye destek sağlandı

14:38 - Ekonomi

Organik tarım üretimi 1,3 milyon tonu aştı

13:27 - Ekonomi

BAE ile Türkiye arasındaki turizm trafiği 2019'dan bu yana yüzde 50'den fazla arttı

13:23 - Ekonomi

Çocuğuna organik kıyafet bulamayınca üretici olup ihracata başladı

13:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Üsküdar'da ahşap köşkte çıkan yangın söndürüldü

02:57 - Gündem

Trump, Ukrayna savaşında barış anlaşmasına varma şanslarının yüksek olduğunu belirtti

02:53 - Dünya

Üsküdar'da metruk binada çıkan yangına müdahale ediliyor

01:42 - Asayiş

La Liga'da Girona ile 1-1 berabere kalan Real Madrid, liderliği Barcelona'ya kaptırdı

01:37 - Spor

Ateşkesin ilk 50 gününde İsrail'in saldırılarında 357 Filistinli canından oldu

01:19 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor