?>

Ehliyet sınavında bir dönem sona eriyor

2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle ehliyet sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erecek, adaylar soruları bilgisayar üzerinde yanıtlayacak. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - YASEMİN KALYONCUOĞLU

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2018'den itibaren tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erecek, adaylar soruları bilgisayar üzerinde yanıtlayacak.

AA muhabirinin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, pilot uygulama olarak 28 ildeki 32 e-sınav salonunda gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının, bu yıl sonuna kadar 81 ilde yapılması sağlanacak.

Daha önce Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Balıkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ'da bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçmesiyle 2018'den itibaren motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması uygulaması sona erecek.

Yurt geneline yaygınlaştırılacak e-sınav salonlarında, yılda 4 milyon 298 bin 770 adayın sınava girmesi öngörülüyor.

Adaylar, yeni uygulamayla elektronik ortamda görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacak.

Hatalar en aza inecek

E-sınav uygulaması sayesinde, adaylar randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek, sınav bitiminde sonuçlarını hemen öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin düşmesini de sağlayacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’da flaş FETÖ Operasyonu: Gözaltılar var

2017-06-14 14:17 - Asayiş

Balıkesir'de zincirleme kaza: 9 yaralı

2017-06-08 12:52 - Asayiş

Avustralya sığınmacılara 52 milyon dolar tazminat ödeyecek

2017-06-14 13:47 - Dünya

4,5G aboneleri ayda 5,5 gigabayt internet kullanıyor

2017-06-14 14:32 - Teknoloji

Tunceli'de PKK'ya darbe üstüne darbe

2017-06-14 11:42 - Asayiş

PYD/PKK, Suriye’nin suyunu da ele geçirdi

2017-06-14 15:02 - Dünya

Cizre 'posta pulu' ile tanıtılacak

2017-06-12 21:32 - Kültür Sanat

DEAŞ Tuzhurmatu'ya saldırı düzenledi

2017-06-14 13:47 - Dünya

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr'den Katar açıklaması

2017-06-13 21:17 - Dünya

Valbuena Fransız basınında

2017-06-13 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye'den Nepal'e yönelik güvenlik ve seyahat duyurusu

00:12 - Gündem

Kızılay'dan Kerkük'teki Türkmenlere gıda yardımı

21:47 - Gündem

İlk "Türk demiri" üretiminin 86. yılı

21:42 - Gündem

ASELSAN'ın "dron avcısı" yurt dışında ilk kez sergilendi

21:27 - Gündem

Roketsan yeni nesil savunma sistemlerini Londra'da sergiliyor

21:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu'na yeni bir İHA saldırısı düzenlendi

02:32 - Dünya

ABD'li Senatör Sanders, Netanyahu hükümetinin "kontrolden çıktığını" belirtti

01:43 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü

01:32 - Dünya

Trump, ABD ve Hindistan'ın ticaret müzakerelerine devam ettiğini belirtti

01:13 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, Katar Emiri Al Sani'yle telefonda görüştü

01:03 - Dünya