Eğitim Kurumları Yetiştirme Programı 16 Mayıs'ta başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), eğitim kurumu yöneticilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla hazırladığı "Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı" 16 Mayıs Cumartesi başlayacak.

Eğitim - 3 ay önce

MEB'ten yapılan açıklamaya göre, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nun 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla yürürlüğe giren 21. maddesi uyarınca, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yönetici olarak görevlendirileceklerin Milli Eğitim Akademisi Başkanlığınca yürütülen Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı'na katılımı zorunlu hale getirildi.
Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda tüm illerde uygulanacak programla eğitim kurumu yöneticilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, yönetim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlanması ve eğitim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması hedefleniyor.
Okullarda devam eden eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla hafta sonlarında yüz yüze ve mahalli hizmet içi eğitim faaliyeti şeklinde yürütülecek program, Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği ile Yönetici Yetiştirme Programı ve Uygulama Esasları çerçevesinde uygulanacak.
Bu kapsamda 4-8 ders yılını dolduran yöneticiler, norm kadro fazlası yöneticiler, ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylar ve yöneticilik görevinden ayrılmış olup yeniden görevlendirilecekler eğitime alınacak.
Yaklaşık 35 bin yönetici ve yönetici adayının katılımının öngörüldüğü program, üç grup halinde aşamalı olarak uygulanacak. Birinci grupta 4-8 ders yılını dolduran yöneticiler ile norm kadro fazlası yöneticiler, ikinci grupta Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nı (EKYS) kazanarak ilk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylar, üçüncü grupta ise yöneticilik görevinden ayrılmış olup yeniden görevlendirilecekler yer alıyor.
Birinci grup eğitimler, 16 Mayıs Cumartesi günü başlayacak ve 14 Haziran'da tamamlanacak.
İlk kez yönetici olarak görevlendirilecek adaylara yönelik olarak planlanan ikinci grup eğitimler ise belirlenen takvim doğrultusunda yürütülecek. Bu gruptaki katılımcılar, ayrıca kanun hükmü uyarınca eğitim sonunda yazılı sınava tabi tutulacak.
Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce eğitimlerin tamamlanması ve görevlendirilecek yöneticilerin görevlerine zamanında başlamaları hedefleniyor. Bu doğrultuda hazırlanan yönetici yetiştirme programı, "eğitim liderliği", "yönetim ve koordinasyon", "kültürel duyarlılık ve işbirliği", "yönetsel etik ve değerler" ile "kişisel ve mesleki gelişim" alanlarını içeren 20 farklı ders ve 64 saatlik eğitim olarak planlandı.
Eğitim programında Kurum Sağlığı ve Güvenliği ile Afet ve Kriz Yönetimi, Kuruma Özgü Yönetim Uygulamaları, Eğitimde İnsan Hakları ve Demokrasi Kültürü, Değer ve Gelişim Odaklı Personel Yönetimi, Stres ve Duygu Yönetimi, İkiz Dönüşüm: Eğitimde Teknoloji Yönetimi ve Çevre Bilinci gibi dersler yer alıyor.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hülya Koçyiğit ve Gülşah Alkoçlar, 'Anneler Günü'nün kendileri için önemini anlattı

2026-05-09 13:43 - Magazin

İsrail ordusu, Filistinli bir aileyi, oğullarının naaşını mezardan çıkararak başka bir yere defnetme

2026-05-08 23:18 - Dünya

Gazzeli anne, kolu kırık kızıyla birlikte bir kap sıcak yemek için uzun saatler kuyrukta bekliyor

2026-05-09 20:08 - Dünya

Beşiktaş GAİN, Basketbol Süper Ligi'nde yarın Galatasaray MCT Technic'i ağırlayacak

2026-05-09 10:33 - Spor

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Batı Şeria'da Filistinlilere ait 3 bin ağacı söktüklerini duyurd

2026-05-07 23:08 - Dünya

Polonya, İsrail askerinin Lübnan'da Meryem Ana heykeline hakaretini kınadı

2026-05-07 22:51 - Dünya

"Türkiye Yüzyılı" vizyonu SosyalFest 2026 ile İstanbul'a taşınıyor

2026-05-08 13:50 - Gündem

SosyalFest 2026'nın tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı

2026-05-08 18:13 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türk diasporası, Türkiye'nin gücünün artmasıyla da paralel bir şekilde gelişiyor

2026-05-08 19:58 - Siyaset

Çekya'da, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne kimin katılacağı konusundaki anlaşmazlık sürüyo

2026-05-08 20:27 - Dünya

İlgili Haberler

Sözleşmeli öğretmenlik yapan eşlerin yer değiştirme başvuruları 12 Ağustos'ta başlayacak

16:32 - Eğitim

YÖKDİL/2 sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayımlandı

16:33 - Eğitim

YÖKDİL/2 pazar günü yapılacak

10:47 - Eğitim

Yükseköğrenim mezunlarının kısa dönem ikamet izni 1 yıl daha uzatılabilecek

10:02 - Eğitim

Polis Meslek Yüksekokullarına 3 bin 250 öğrenci alınacak

09:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 234'e yükseldi

21:37 - Dünya

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem