?>

Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı seçkin gözlemci gününü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 10'dan fazla ülkenin savunma bakanı ve genelkurmay başkanları da takip ediyor.

Gündem - 4 yıl önce

İzmir

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı.

Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlemesi beklenen tatbikatın son günündeki faaliyetleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra 10'dan fazla ülkenin savunma bakanı ve genelkurmay başkanları ile TSK komuta kademesi takip ediyor.

Efes-2022 tatbikatı, 37 dost ve müttefik ülkeden görevlendirilen birlik ve unsurla, 1100'ü yabancı yaklaşık 11 bin personelin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Birleşik ve müşterek harekatta katılımcı ülke unsurlarıyla oluşturulan müşterek karargah ve birliklerin askeri imkan ve kabiliyetlerinin, verilecek vazifelerin tamamını kapsayacak şekilde geliştirilmesi ve harbe hazırlık seviyesinin idame ettirilmesinin amaçlandığı tatbikatta, Birleşmiş Milletlerin Barış Destekleme Harekatı jenerik senaryosundan istifade ediliyor.

Tatbikat, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, sivil kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Bosna Hersek, Burkina Faso, Çekya, Etiyopya, Fransa, Gambiya, Gürcistan, Irak, İngiltere, İtalya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Libya, Macaristan, Malezya, Moğolistan, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Slovakya, Somali ve Ürdün'den görevlendirilen birlik ve unsurların katılımıyla icra ediliyor.

Efes 2022 tatbikatının gece faaliyetleri dün yapılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Riskli yapılardan tahliye edilenlere kira yardımı ve banka kredilerine faiz desteği

2022-06-03 12:47 - Gündem

Emine Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun eşi Flores ile Millet Kütüphanesi'ni ge

2022-06-09 00:16 - Gündem

Belçika'nın KDC'deki "kanlı geçmişi" Kral Philippe'in ziyaretiyle yeniden g

2022-06-08 13:41 - Dünya

Tapu bilgilerinde güvenlik için "kimliksizleştirme" yapılacak

2022-06-08 13:07 - Gündem

Türkiye'nin 500 büyük şirketinden 93'ü gıda sektöründen

2022-06-07 12:40 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a 'adalar' tepkisi

2022-06-03 16:22 - Siyaset

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının 8. turu sona erdi

2022-06-03 18:34 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

2022-06-04 08:34 - Gündem

Toyota'nın nisan ayında küresel araç satışları yüzde 11,1 düştü

2022-06-08 08:21 - Ekonomi

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın şampiyonu Polonyalı Swiatek

2022-06-04 17:44 - Spor

İlgili Haberler

Bitlis'in merkez ve Güroymak ilçesinde eğitime bir gün ara verildi

06:32 - Gündem

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

04:43 - Gündem

Sanatçı Gül Tut'un ölümüyle ilgili oğlu Tuğberk Yağız Gülter ifade verdi

02:58 - Gündem

DMM, "Covid-19 salgını sürecinde BioNTech aşısı gelmediği" iddialarını yalanladı

23:53 - Gündem

Yeşilayın Bağımlılık Danışmanlık Becerileri Eğitimi Sertifika Programı'na başvurular başladı

17:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Bitlis'in merkez ve Güroymak ilçesinde eğitime bir gün ara verildi

06:32 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan Hanuka resepsiyonunda "İsrail'e desteğimiz tam" mesajı

06:07 - Dünya

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

04:43 - Gündem

Trump'tan, yaptırıma tabi tüm Venezuela kaynaklı petrol tankerlerinin bloke edilmesi talimatı

03:42 - Dünya

Sanatçı Gül Tut'un ölümüyle ilgili oğlu Tuğberk Yağız Gülter ifade verdi

02:58 - Gündem