?>

Edirne Valiliğince 'Vefa Sosyal Destek Grubu' oluşturuldu

Edirne Valiliğince, 21 Mart saat 24.00'den sonra 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlara, gerekli yardımların Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından muhtaç vatandaşlara gerekli yardımın yapılacağı bildirildi.

Gündem - 5 yıl önce

Edirne .Edirne Valiliğinden, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından, bu kişilerin tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Gelen çağrılar üzerine evlerinden çıkamayan grupta olan vatandaşların ihtiyaçlarını iletmeye başlandı. 

Edirne Valiliğinden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile bazı kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılmasının ardından, bu kişilerin tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi uyarınca, 21 Mart saat 24.00'den sonra 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığı anımsatıldı.

Vefa Sosyal Destek Grupları nasıl çalışacak

İl merkezleri ve ilçelerde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile 65 yaş veya kronik hastalığı olanların sağlık başta olmak üzere tüm temel zaruri ihtiyaçlarının Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay görevlileri aracılığıyla karşılanacağı vurgulanan açıklamada, söz konusu vatandaşların ihtiyaçlarını 112 acil çağrı merkezi üzerinden bildirebilecekleri ifade edildi.

İhtiyaçlar dağıtılmaya başladı

Vefa Sosyal Destek Grubu'nun 24 saat esasıyla çalışacağı vurgulanan açıklamada, "Tek yaşayan vatandaşlar hızlıca tespit edilip, ilk seferde gıda yardımı ihtiyacı olanlara acilen gıda paketleri gönderilecek.

Belediye sınırları içinde emniyet ve zabıta, köylerde ise muhtarlar ve jandarma ekipleri dağıtım yapacak.

Evlere ihtiyaç dağıtımı yapılırken hijyen kurallarına dikkat edilecektir. İhtiyaçlarını karşılayamayacak 65 yaş üstü kronik hasta, muhtaç vatandaşların SYDV tarafından bilgileri hazırlanıp birimlere dağıtılacak. SYDV muhtaç vatandaşlara yardım yapacaktır."

AFAD Müdürü Ali Altındal ve beraberindekiler gelen çağrılar üzerine evlerinden çıkamayan grupta olan vatandaşların ihtiyaçlarını iletmeye başladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, yaş sebze ve meyve ihracatını artırdı

2020-03-22 14:32 - Ekonomi

Kevin Durant koronavirüse yakalandı

2020-03-18 12:47 - Dünya

CHP Sözcüsü Öztrak: 37. Olağan Kurultay ertelendi

2020-03-16 19:27 - Genel

Hırvatistan'da 5,3 büyüklüğünde deprem

2020-03-22 15:37 - Dünya

Sağlık Bakanı Koca'dan yeni tip koronavirüs açıklaması

2020-03-16 03:12 - Sağlık

İçişleri Bakanlığından 'koronavirüs tedbirleri' genelgesi

2020-03-16 21:44 - Genel

Kayserispor evinde kazandı

2020-03-15 19:27 - Spor

5 büyük ligin koronavirüs kaybı 4 milyar avro

2020-03-19 14:52 - Spor

CarrefourSA'dan koronavirüs önlemleri

2020-03-20 17:06 - Genel

TBB'den emekli promosyon ödemelerine ilişkin açıklama

2020-03-19 19:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün deprem bölgemizde 49 bin 56 iş yeri ve konutu teslim ediyoruz

10:42 - Gündem

PTT'nin "KEP" hizmetiyle vatandaşların dijital belge ve işlemleri güvence altına alın

10:18 - Gündem

DMM'den CHP Genel Başkanı Özel'in iddialarına ilişkin açıklama

23:17 - Gündem

Türkiye, Sudan'daki kolera salgınıyla mücadele için 37 ton sağlık malzemesi gönderdi

22:57 - Gündem

Türkiye, Netanyahu ve iş birlikçilerinin 'adil biçimde yargılanmasının' ümit edildiğini bildirdi

20:08 - Gündem

Günün Manşetleri

BM: Aralıktan bu yana 2 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

10:47 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün deprem bölgemizde 49 bin 56 iş yeri ve konutu teslim ediyoruz

10:42 - Gündem

Kısa vadeli dış borç stoku nisanda azaldı

10:37 - Ekonomi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Reşetnikov: Resesyona girmenin eşiğindeyiz

10:32 - Ekonomi

Türkiye'de mayısta 130 bin 25 konut satıldı

10:27 - Ekonomi