?>

Edirne'nin 'kışlık misafirleri' sulak alanları renklendiriyor

Edirne'de Gala Gölü'nün kış aylarındaki "renkli misafirlerini" görenler hayran kalıyor.

Günün Fotoğrafı - 6 yıl önce

Edirne

"Flamingo" diye adlandırılmaya çalışılan allı turnalar, Türkiye'nin en önemli sulak alanı olan Gala Gölü Milli Parkı'na her yıl olduğu gibi bu yıl da kışı geçirmek için geldi.

Gölün yanı sıra suyla dolu çeltik alanlarında dinlenen ve beslenen Allı Turnalar, göçmek için baharı bekliyor.

Yaklaşık 45 bin kuşa ev sahipliği yapan ve dünyanın önemli kuş göç yolları üzerinde bulunan göl ve çevresinde Allı Turnalar görsel şölen sunuyor.

Son yıllarda artan sayılarıyla yaklaşık 10 bin flamingoya geçici ev sahipliği yapan Gala Gölü ve yol kenarlarındaki su dolu çeltik tarlalarında görülen pembe tüylü konuklar yoldan geçenlerin de ilgisini çekiyor.

Zariflikleriyle mest ediyorlar

Edirne Biyoçeşitlilik Çalışmaları Derneği Başkanı ve kuş bilimci Özmen Yeltekin, Allı Turnaların kışlamak için Gala Gölü ve çevresine geldiklerini söyledi.

Ülkemizde eski zamanlardan beri Allı Turna olarak bilinen "Flamingo" adının pek çok dilde ateş anlamına gelen kökten türediğini ifade eden Yeltekin, flamingoların kırmızı kanatları, pembe gövdesi ve zarif uçuşlarıyla herkesi hayran bıraktığını belirtti.

Hem Edirnelileri hem de sömestir nedeniyle kente gelecekleri pembe tüylü sevimli Allı Turnaları yakından izlemek için Enez'e davet eden Yeltekin, şunları kaydetti:

"Gala Gölü Milli Parkı bu güzel renklere sahip canlıları özel bir alanda vatandaşlarımıza izleme şansı doğuruyor. Vatandaşlarımız kış ayı içerisinde herhangi bir dönemde buraya gerçekleştirecekleri ziyarette flamingoları bizzat gözlemleme hem de fotoğraflama şansına sahipler.

Sadece flamingolar yok alanda çok sayıda kışlayan kuğular da var. Öyle sayılara ulaşıyorlar ki flamingolarla beraber kuğular havalandıklarında neredeyse gökyüzünü kaplayacak şeklide görsel şölen sunuyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TRT Çocuk izleyicilerini yarıyıl tatilinde sevindirecek

2020-01-16 21:47 - Medya

İtalya, Berlin Konferansı'ndan sonuç bekliyor

2020-01-15 22:42 - Dünya

AK Parti Siyaset Akademisine kayıtlar başladı

2020-01-13 17:27 - Siyaset

'Onlar biraz daha fazla istediler'

2020-01-16 02:37 - Spor

Verdiği ilikle kardeşinin 'kahramanı' oldu

2020-01-13 15:22 - Çevre-Hayat

Sahra Altı Afrika'nın en büyük ticari pazarı: Nijerya

2020-01-14 14:47 - Ekonomi

'Beşiktaş'a zarar verecek bir riski almayacağım'

2020-01-15 19:32 - Spor

Bağdat'ta ABD üssüne füzeli saldırı

2020-01-15 01:47 - Dünya

Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ üyeleri yakalandı

2020-01-12 15:47 - Gündem

Sur Yapı’ya "Yılın İtibarlısı" ödülü

2020-01-14 15:00 - Genel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Marmara Denizi'nde 5 ve 4 büyüklüğünde depremler

17:52 - Gündem

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Uzmanlar Marmara Denizi'ndeki depremi değerlendirdi

17:42 - Gündem

İsrail'in futboldan men edilmesini isteyen protestocular Wembley Stadı'na yürüdü

17:37 - Spor

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya