?>

Edirne'de tıp fakültesini kazanan genç annesiyle babasının öğrencisi oldu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan Kaan Üstündağ, izinden gittiği fakültenin öğretim üyeleri anne ve babasının öğrencisi oldu.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Edirne

TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretimi Üyesi Dr. Ayten Üstündağ'ın oğulları Kaan Üstündağ ebeveynlerinin izinden giderek hekim olmayı seçti.

Tıp fakültesini kazanarak anne ve babasının öğrencisi olan Üstündağ'ın kaydını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptı.

TÜ'de 2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk kaydını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tabakoğlu, bir buçuk yıllık aranın ardından yüz yüze eğitime başlandığını söyledi.

Üniversitede görev yapan öğretim üyesi ve çalışanların evlatlarını canıgönülden TÜ'ye emanet ettiklerini dile getiren Tabakoğlu, "Üniversitemizin iki kıymetli hocamızın evlatları anne babasının görev yaptığı fakülteye kaydıyla başlıyoruz. Bu bizim güçlü bir kurum olduğumuzun en önemli göstergesi.

Evlatları çok yüksek bir puan aldılar ama tercihleri anne babasının hizmet ettiği kurum oldu. Kendilerini canıgönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Hekim adayı Kaan Üstündağ da anne ve babasının öğrencisi olacağı için heyecanlı olduğunu belirtti.

TÜ'de kaliteli bir eğitim verildiğini aktaran Üstündağ, "Ben birinci tercihime Trakya Üniversitesi'ni yazdım. Babam ve annem yıllardır zaten burada. Gönül rahatlığıyla tercihimi buradan yana kullandım. İyi ki de yazmışım, çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Sedat Üstündağ ise 22 yıldır TÜ'de çalıştığını belirterek "Evladımızın birinci tercihle burayı tercih etmesi mutluluk kaynağı oldu. Umarım eğitim süreci de hem ailemiz için hem ülkemiz için hem de insanlık için güzel sonuçlar doğurur." dedi.

Dr. Ayten Üstündağ da oğullarının kendi çalıştıkları üniversiteyi tercih etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kuşadası Limanı'na 16 ay sonra ilk kruvaziyer gemisi yanaştı

2021-09-02 15:41 - Gündem

9. Boğaziçi Film Festivali'ne başvurular başladı

2021-08-31 17:20 - Gündem

Kariyer basamaklarını burunlarıyla tırmanacaklar

2021-09-03 15:31 - Çevre-Hayat

Suğla Gölü mevsimsel kuraklık nedeniyle zor günler yaşıyor

2021-09-03 18:10 - Çevre-Hayat

Türk sinemasının üretken yönetmeni Aram Gülyüz

2021-08-31 19:56 - Kültür Sanat

Türk Konseyi üye devletlerinden basın mensupları Azerbaycan'da buluştu

2021-09-03 13:41 - Dünya

Ani'deki kazılarda bulunan asırlık aslan kabartmalı taşlar ziyarete açıldı

2021-08-31 16:06 - Kültür Sanat

Pakistan, Afganistan sınırına çektiği tel örgüleri neredeyse tamamladı

2021-09-03 18:04 - Genel

EURO 2020 izlenme rekoru kırdı

2021-09-02 16:17 - Spor

TVF Başkanı Üstündağ: Meryem Boz takıma katıldı

2021-08-31 23:56 - Spor

İlgili Haberler

Gümüşhane'de lokantacı, boğazına yiyecek kaçan kişiyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

16:47 - Çevre-Hayat

Osmaniye'de bir çift nikah masasına geleneksel kıyafetlerle oturdu

15:57 - Çevre-Hayat

Bursa'da bacağı ipe dolandığı için ağaçta mahsur kalan kargayı itfaiye kurtardı

15:52 - Çevre-Hayat

Edirne'deki Demirhanlı Göleti'nin suyu kuraklık nedeniyle tükenmek üzere

15:22 - Çevre-Hayat

Mobilya işini bırakıp arıcılığa başladı, 25 yılda 400 kovana ulaştı

14:42 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Aksakallı'yı kabul etti

21:03 - Gündem

Süper Lig'de 7 kulüp PFDK'ye sevk edildi

20:02 - Spor

İsrailli gazeteci, Gazze'de Filistinli gazetecilerin öldürmesini sevinçle karşıladı

19:32 - Dünya

Datça'da sahilde dinlenen fok için bölgeye güvenlik şeridi çekildi

19:12 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Avrupa siyasetinde istifalara neden oldu

18:38 - Dünya