?>

ECB Başkanı Lagarde: Kovid-19 parada dijitalleşme yönündeki eğilimi hızlandırdı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci de onli̇ne ve mağazalarda temassız ödemelere doğru bir kayma ile dijitalleşme yönündeki bu eğilimi hızlandırdı.” dedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Berlin

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Fransa’da L’ENA hors les murs dergisine “Paranın geleceği - Güveni korurken yenilik getirmek” başlıklı bir makale kaleme aldı.

Tarihte paranın doğasının sosyoekonomik değişikliklere bağlı olarak değiştiğini belirten Lagarde, ancak bir değişim ve hesap birimi olarak işlevlerinin yüzyıllardır aynı kaldığını kaydetti.

Lagarde “Dijital bir avronun olası tanıtımı da dahil olmak üzere, paranın geleceğine giden yolculuğu etkileyen faktörleri anlamak için geçmişten önemli dersler çıkarılabilir.” dedi.

ECB Başkanı Lagarde, ekonomilerin daha uzmanlaşmış hale gelmesiyle, ticaretin daha gerekli hale geldiğini ve bunu kolaylaştırmak için evrensel bir değişim aracına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Dijital çağa girerken, paranın yanı sıra mal ve hizmetlerin doğasının da hızla değiştiğini ifade eden Lagarde, dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerin toplumun tüm alanlarını dönüştürdüğünü ve "kaydileştirme" sürecini hızlandırdığını belirtti.

Lagarde, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci de onli̇ne ve mağazalarda temassız ödemelere doğru bir kayma ile dijitalleşme yönünde bu eğilimi hızlandırdı.” dedi.

Avro Bölgesi’nde nakit olmayan ödemelerin artmaya devam ettiğini ve toplamda yüzde 8,1'lik yükselişle 98 milyara ulaştığını belirten Lagarde, gelecekte dijital avro çıkarmanın parasal bağımsızlık için zaruri hale gelebileceğine işaret etti.

Christine Lagarde, “Dijital avro devam eden Avrupa entegrasyon sürecinin bir simgesi olacak ve nihayetinde Avrupa'nın dijital ekonomilerini birleştirmeye yardımcı olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ekim ayında ihracat yüzde 5,6, ithalat yüzde 8,4 arttı

2020-11-30 13:51 - Ekonomi

Ljajic, Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmadı

2020-11-28 22:06 - Spor

Hafter milisleri Ubari'de sivillere ait evleri yıktı

2020-11-28 23:36 - Dünya

Alanyaspor zirveyi sevdi

2020-11-30 15:01 - Spor

Türk musikisinin dehası: İsmail Dede Efendi

2020-11-28 20:41 - Kültür Sanat

Galatasaraylı futbolcu Babel koronavirüsü atlattı

2020-11-29 23:36 - Spor

Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik kayıplar

2020-11-30 18:01 - Spor

TBMM Başkanı Şentop: Kudüs meselesi 21. yüzyılın en önemli meselesidir

2020-11-29 17:26 - Gündem

Fenerbahçe Beko, Valencia Basket'e 90-86 mağlup oldu

2020-11-28 02:57 - Spor

Borsa İstanbul'da yeni rekorlar bekleniyor

2020-11-29 14:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye'de satılan her 10 otomobilden 4'ü elektrikli ya da hibrit

11:53 - Ekonomi

Yeşil dönüşümde yatırım ve finansman ihtiyacı öne çıkıyor

11:13 - Ekonomi

ABD, hiçbir büyük ticaret ortağının döviz kurunu manipüle etmediğini belirtti

00:18 - Ekonomi

Tesla hisseleri, Trump ile Musk arasındaki gerilimin tırmanmasıyla düştü

21:57 - Ekonomi

Avrupa Merkez Bankasından "belirsizliklere hazırız" mesajı

17:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türkiye'de satılan her 10 otomobilden 4'ü elektrikli ya da hibrit

11:53 - Ekonomi

FAO'ya göre, her yıl 600 milyon kişi gıda kaynaklı hastalıklarla savaşıyor

11:47 - Dünya

İsrail, bayram sabahı da Gazze Şeridi'ne saldırılarına devam etti

11:42 - Dünya

Gaziantep FK'nin kaptanı Maxim, 3 kulvarda kulüp tarihine geçti

11:38 - Spor

Hatay'da bayramın ilk günü Narlıca Deprem Mezarlığı ziyaret edildi

11:32 - Gündem