?>

EBRD Başkanı Renaud-Bosso gelecek hafta Türkiye’yi ziyaret edecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso’nun 20 Kasım’da Türkiye’ye ziyarette bulunacağı bildirildi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Londra

EBRD’den yapılan açıklamada, Renaud-Basso’nun 20 Kasım tarihinde Türkiye’ye 4 gün sürecek bir ziyarette bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ziyaretin şubat ayında Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından Renaud-Basso’nun Türkiye’ye ilk ziyareti olacağı kaydedildi. Renaud-Basso’nun ziyaret kapsamında üst düzey devlet yetkileri ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uluslararası ortaklarla bir dizi görüşmenin gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ziyarette Renaud-Basso’nun, Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile görüşmesinin öngörüldüğü de kaydedildi.

Banka açıklamasında EBRD Başkanı Renaud-Basso’nun Türkiye ziyareti kapsamında ayrıca depremden etkilenen bölgelere gitmesinin beklendiği belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmelerin de planlandığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EBRD Başkanı Renaud-Basso, “Türkiye, faaliyet gösterdiğimiz birçok ülke için kilit pazarlarımızdan ve ticarete açılan kapılarımızdan biri. Bu nedenle, ülkenin canlı özel sektörünü ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını desteklemeye kesinlikle kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Renaud-Bosso, “EBRD ile Türkiye arasındaki ortaklığın (depremden) etkilenen bölgede daha yeşil, daha dayanıklı bir yeniden yapılanma sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Gelecek ay Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’nın (COP28) yapılacağını anımsatan Renaud-Bosso, “Ayrıca EBRD'nin, Türkiye'nin 2053 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü yerine getirmesi açısından kritik önem taşıyan, en fazla emisyon salan sektörlerin karbondan arındırılması (sürecini) nasıl hızlandırabileceğini tartışmayı da sabırsızlıkla bekliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

EBRD, 2022 yılında tüm faaliyette bulunduğu ülkeler içerisinde en yüksek yıllık yatırımı 1,63 milyar avro ile Türkiye’ye gerçekleştirdi.

Banka, Türkiye’de 2009 yılından bu yana 431 projeye toplam 19,2 milyar avro yatırım yaptı.

Bu yatırımların yüzde 90’ından fazlası ise özel sektör projelerinde gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Kongre önünde Gazze için "ateşkes" çağrısı

2023-11-14 15:27 - Dünya

Tarım makinelerinin deney işlemleri hızlandırılacak

2023-11-14 16:02 - Ekonomi

Tekirdağ'ın su ihtiyacını karşılayan barajda doluluk oranı yüzde 8'e düştü

2023-11-17 14:07 - Gündem

Giresun'da Kümbet Yaylası beyaza büründü

2023-11-17 09:53 - Çevre-Hayat

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği çalışanları, Gazze'de ölen meslektaşlarını andı

2023-11-13 14:17 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 77,50 dolar

2023-11-17 10:12 - Ekonomi

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta yaklaşık 11 trilyon 32 milyar lira oldu

2023-11-16 14:42 - Ekonomi

Uluslararası 80 siyasi lider UCM'den "İsrail'in soykırımını" durdurmasını istedi

2023-11-14 13:57 - Dünya

Türkiye'nin yeni zırhlı aracı PARS X ortaya çıktı

2023-11-10 20:58 - Ekonomi

Kızılhaç: Yeter, uluslararası toplum Gazze'deki durumu nasıl kabullenebilir

2023-11-11 16:57 - Dünya

İlgili Haberler

Anneler Günü haftasında kartlı harcamalarda 10 milyar liralık artış öngörülüyor

15:38 - Ekonomi

Taksicilerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu hale gelecek

15:32 - Ekonomi

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık ticareti hızlandıracak kritik adım

14:18 - Ekonomi

Türk iş insanları, ticaretteki "İngiliz açılımı" ile 4 çekirdek alanda atılım bekliyor

14:12 - Ekonomi

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan'a seyahat etti

13:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var

15:48 - Gündem

Macron'dan Trump'ın Rusya-Ukrayna için 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısına destek

15:43 - Dünya

Anneler Günü haftasında kartlı harcamalarda 10 milyar liralık artış öngörülüyor

15:38 - Ekonomi

Taksicilerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu hale gelecek

15:32 - Ekonomi

Trump, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145'ten yüzde 80'e indirmeyi önerdi

15:27 - Dünya