?>

e-Nabız'da sırası gelen, grip aşısını eczaneden ücretsiz alabilecek

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, "Geçmiş yıllarda, isteyen herkes grip aşısı olabiliyordu, ancak şu an e-Nabız sisteminden onay alan hastalar, aile hekimlerine gidip elektronik reçetelerini alarak, eczanelerden aşılarını temin edebilecekler." dedi.

Sağlık - 5 yıl önce

Ankara

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'ndan (TEİS) yapılan açıklamada, mevsimsel olarak grip salgını döneminde olunduğu ve yaklaşık 10 aydır da içinde bulunulan salgın nedeniyle grip aşılarına olan talebin arttığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığınca temin edilen grip aşılarına vatandaşların eczanelerden ücretsiz ulaşabileceği aktarılan açıklamada, grip aşısı temin edecek vatandaşların önceden olduğu gibi e-Nabız sisteminden durumlarını kontrol etmesi ve aile hekiminden yazdırdıkları reçeteleriyle eczanelere başvurması gerektiği ifade edildi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan da eczacıların ücretsiz grip aşılarını sadece reçetem sistemi üzerinden karşılayabileceklerini belirtti.

Saydan, "Geçmiş yıllarda, isteyen herkes grip aşısı olabiliyordu, ancak şu an e-Nabız sisteminden onay alan hastalar aile hekimlerine gidip elektronik reçetelerini alarak, eczanelerden aşılarını temin edebilecekler." ifadelerini kullandı.

Aşılamanın her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden biri olduğuna değinen Saydan, bugün dünyada hala aşı karşıtlığının bulunduğunu, ancak Kovid-19'da aşılamanın hayat kurtardığını vurguladı.

"Eczacı meslek hakkının tanımlanmasının önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı"

Saydan, eczacıların salgın sürecinde ücretsiz şekilde ve fedakarca halk sağlığı için hizmet verdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Grip aşılarında eczanelerimizin hiçbir kazancı bulunmadığı gibi ecza depolarından eczanelerimize 1 kuruş bedelle fatura edilmektedir.

Yani eczacılar herhangi bir hizmet bedeli, meslek hakkı almadığı gibi sembolik de olsa üste para ödüyorlar. Birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerde verilen hizmet için eczacı meslek hakkının tanımlanmasının ne kadar önemli olduğu, içinde bulunduğumuz süreçte bir kez daha net bir şekilde anlaşıldı."

Sıranın gelip gelmediği e-Nabız üzerinden takip edilebilecek

Sağlık Bakanlığının dağıtacağı 600 bin grip aşısının yetersiz olduğunu belirten Saydan, Türkiye'de yalnızca 65 yaş üstü vatandaş sayısının 7,5 milyon, kronik hastalığı olan ve grip aşısına birinci derecede ihtiyacı olan vatandaş sayısının ise 10 milyon olduğunu ifade etti.

Saydan, şunları kaydetti:

"TEİS olarak inanıyoruz ki, Bakanlığımız tarafından getirilen grip aşısı sayısı kademeli olarak artırılacak, ilerleyen günlerde yeterli sayıda aşı alımı yapılarak riskli gruptaki vatandaşlarımızın hepsi de aşılanacaktır.

Bu süreçte vatandaşlarımızın, e-Nabız sistemi üzerinden, aşı alma sıralarının gelip gelmediğini sabırla takip etmelerini rica ediyoruz. Eczanelerimizin bu sistem dışında aşı getirme imkanının olmadığını kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Jeotermal enerji sektörü 2021'de hız kesmeyecek

2020-12-28 15:06 - Ekonomi

CK Enerji'den SLN Tekstil'e “Yenilenebilir Sertifikalı Enerji“

2020-12-30 15:28 - Genel

Gübretaş’ın model alanlarında verimli hasatlar tamamlandı

2020-12-29 14:37 - Genel

Sabancı Topluluğu'na “İnovasyon Haftası“nda 3 ödül

2020-12-26 17:44 - Genel

CHP'den Sahte İçki Raporu: Alkol kaçakçılığı ve merdiven altı üretimlere karşı tedbirlerin artırılması gerekmektedir

2020-12-26 23:44 - Siyaset

Instagram'ın ortağından 'kuruluş' hikayesi: Her girişimcilik yolculuğu doğru ortağı bulmakla başlar

2020-12-25 19:31 - Teknoloji

Riyad'da tutuklu alim Selman el-Avde'nin oğlu: Babam, yavaş öldürme sürecine maruz bırakıl

2020-12-31 12:26 - Dünya

20 yıldır her gün yolunu gözleyen 'sokak canlarını' besliyor

2020-12-27 15:46 - Çevre-Hayat

sahibinden.com 2020 trendlerini paylaştı

2020-12-30 17:57 - Genel

Aç kaldılar ama vatansız kalmadılar

2020-12-25 15:56 - Gündem

İlgili Haberler

Çocuklardaki dil ve konuşma bozuklukları terapiyle düzeliyor

12:02 - Sağlık

Sivil havacılık personelinin sağlık muayeneleri dijital ortama taşındı

10:52 - Sağlık

Akademisyenler duttan göz çevresi şampuanı hazırladı

13:22 - Sağlık

Dokuzlu HPV aşısı, kanserlerin yüzde 90'ına karşı tam koruma sağlıyor

12:27 - Sağlık

İnsanlardaki genetik mutasyondan her tür virüse karşı koruma geliştirilebilir

12:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Trendyol 1. Lig'de 3. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

15:18 - Spor

Kadıköy Barajı'ndaki su seviyesinin azalması nedeniyle vatandaşlar uyarıldı

15:12 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Düzce'de ziyaretler gerçekleştirdi

15:08 - Gündem

Merkez Bankası rezervleri üst üste ikinci haftada rekor kırdı

15:02 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 176 milyar 510 milyon dolara çıkarak rekor kırdı

14:57 - Ekonomi