?>

e-Devlet Kapısı kullanıcı sayısı 35 milyona yaklaştı

Kamu hizmetlerine tek bir noktadan güvenli erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı'nın kullanıcı sayısı 5 yılda yüzde 112 artışla 34 milyonu aştı.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM

Kamu hizmetlerine tek bir noktadan güvenli erişim imkanı sağlayan e-Devlet Kapısı'nın kullanıcı sayısı 5 yılda yüzde 112 artışla 34 milyonu aştı. 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nın sağladığı hizmet sayısı da bu yıl itibarıyla 2 bin 251'e ulaştı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 18 Aralık 2008'de 22 kamu hizmetiyle açılan e-Devlet Kapısı'nda sağlanan hizmet sayısı 2013 yılında 889 oldu. Bu rakam 5 yılda 2 bin 251'e ulaştı. Yine 2013'te 16 milyon olarak belirlenen kayıtlı kullanıcı sayısı, bu yıl geniş kullanım sağlanacak yeni hizmetlerin eklenmesiyle yüzde 112 artarak 34 milyonu aştı.

Bu yıl e-Devlet Kapısı üzerinden en sık kullanılan hizmetler arasında 120 milyonun üzerinde görüntülemeyle "4A hizmet dökümü" (Sosyal Güvenlik Kurumu) ilk sırada yer alırken, bunu yaklaşık 80 milyon görüntülemeyle "mahkeme dava dosyası sorgulama" (Adalet Bakanlığı) ve 60 milyon görüntüleme ile "vergi borcu sorgulama" (Gelir İdaresi Başkanlığı) takip etti.

Öte yandan, mobil hat, trafik cezası, e-bordro, hava tahmini, tapu bilgileri, günlük döviz kurları, trafik cezası, öğrenci belgesi, yurt içi seçmen kaydı ve IMEI sorgulama işlemleri 2017 yılında vatandaşların en fazla faydalandığı hizmetler arasında yer aldı.

e-Devlet Kapısı'nda en önemli unsur güvenlik

Aylık 100 milyondan fazla işlemin yapıldığı, günlük 10 milyondan fazla sayfanın görüntülendiği e-Devlet Kapısı, anlık 100 bin kullanıcıya hizmet verebilecek kapasitede çalışıyor.

Vatandaşların kimlik doğrulama yaparak erişebildiği ve yalnızca kendine ait verileri görebildiği e-Devlet Kapısı'nda süreçler bilgi güvenliği ve alt politikaları çerçevesinde işletiliyor. Kurumların kendi verilerini sunarken ve diğer kurumlarla paylaşırken aldığı güvenlik önlemlerinin yanı sıra e-Devlet Kapısı tarafından da etkin koruma sağlanıyor.

Sistemdeki bilgiler anlık olarak alınıp gösterildiği için kurumlarla e-Devlet Kapısı sistemleri arasındaki veri trafiği mümkün olan en yüksek seviyede korunuyor. Verinin dışarı sızmasının, başkası tarafından izlenmesinin veya iletişim sırasında değiştirilmesinin mümkün olmadığı sistem 7/24 esasına göre izleniyor ve sıra dışı tüm olaylara anında müdahale ediliyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli okçuların hedefi altın madalya

2017-08-29 17:10 - Spor

Borsa güne yatay başladı

2017-08-31 13:08 - Ekonomi

'Hiçbir şeyi kişiselleştirmekten yana değiliz'

2017-08-26 22:37 - Gündem

Kanuni Türbesi'ndeki çalışmalar yeniden başlıyor

2017-08-31 01:50 - Genel

Elektrikli bisikletle ticari taksiden hırsızlık

2017-08-31 22:02 - Asayiş

Tillerson'dan Kurban Bayramı mesajı

2017-09-01 11:07 - Dünya

Teröristlerin bombaları ellerinde patlamış

2017-08-29 18:22 - Asayiş

Balkanlar'da Kurban Bayramı

2017-09-01 14:59 - Genel

Esed güçleri Doğu Guta'da çocukları vurdu

2017-08-28 17:39 - Genel

Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye'de

2017-08-27 21:13 - Genel

İlgili Haberler

Vicdan gemisinden aktivist Baygın "soykırıma dur deyin" çağrısı yaptı

18:27 - Gündem

Malatya'da freni arızalanan kamyonun 15 araca çarpması güvenlik kamerasında

17:57 - Gündem

Ankara'da bazı mahallelerde su kesintisi bir haftayı geçti

17:38 - Gündem

Yurtta Filistin'e destek yürüyüşleri sürüyor

16:17 - Gündem

İstanbul'da avukat Öktem'in hayatını kaybettiği silahlı saldırının detaylarına ulaşıldı

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Vicdan gemisinden aktivist Baygın "soykırıma dur deyin" çağrısı yaptı

18:27 - Gündem

TCMB Başkanı Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı

18:22 - Ekonomi

Küresel Sumud Filosu'na katılan Fransız aktivistlerin bir kısmı Fransa'ya ulaştı

18:17 - Dünya

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda yolcu rekoru kırıldı

18:03 - Ekonomi

Malatya'da freni arızalanan kamyonun 15 araca çarpması güvenlik kamerasında

17:57 - Gündem