?>

Düzenlenen bisiklet turlarıyla hareketli yaşıyorlar

Karaman'da her pazar düzenlenen "Halk Bisiklet Turu" ile vatandaşların spora yönlendirilmesi ve hareketli bir yaşam sürmesi amaçlanıyor.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Karaman

Karaman Valiliği ile Karaman Yeşilay Şubesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Aktekke Millet Bahçesi'nde toplanan profesyonel bisiklet sporcuları, Yeşilay gönüllüleri ve aileler kentin cadde ve sokaklarında yaklaşık 15 kilometre pedal çeviriyor.

Vali Mehmet Fatih Çiçekli'nin liderlik ettiği turun ardından, tarihi Kavas Evi'nin avlusunda kahvaltı yapan katılımcılar, hem haftanın stresini üzerlerinden atıyor hem de sosyalleşiyor.

????

"Birlikte spor yapalım, sağlığımızı koruyalım ve bu güzellikleri yaşayalım"

Çiçekli, uzun yıllardır bisiklet sporuyla ilgilendiğini, Karaman Bisiklet Takımı ile her pazar uzun yol antrenmanları yaptıklarını söyledi.

Antrenmanların bir bölümünde kent merkezinden geçtiklerini, vatandaşların ilgisini görünce etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini vurgulayan Çiçekli, şunları kaydetti:

"Hafta sonları bisiklet takımımızın antrenmanlarına katılıyorum. Takımla şehir merkezinden geçerken vatandaşların ilgisi olduğunu fark edince, 'Beraber etkinlik yapalım.' dedik. Her pazar sabah Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla buluşuyoruz. Çok hoş ve geniş bir katılımla turlarımızı yapıyoruz. İlgi her geçen gün artıyor. Ortalama her hafta 100 kişinin katıldığı etkinliğimiz sonunda vatandaşlarımızla beraber kahvaltı da yapıyoruz. Birlikte spor yapalım, sağlığımızı koruyalım ve bu güzellikleri yaşayalım."

Çiçekli, bisiklet sporunun sağlık için oldukça faydalı olduğunu, her yaşta yapılabileceğini dile getirdi.

Herkesi sporla buluşturmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarına değinen Çiçekli, şöyle devam etti:

"Karaman çok değişik sportif branşların yapılabileceği bir yer. Bisiklet bunun en bilineni. Şehre yakın mesafede Gödet Barajımız var. Oraya Türkiye'nin en büyük millet bahçesini yapmak için yola koyulduk. Yine orada Su Sporları Merkezi ile kürek ve kanonun yanı sıra küçük çocuklar için yelken öğreteceğiz. Bu gibi sportif branşları inşallah halkımızla buluşturacağız. Ulusal ve uluslararası yarışları kazanacak kardeşlerimiz yetişsin istiyoruz. O yüzden herkesi bekliyoruz."

Telefona bakma süresi azaldı

Karaman Yeşilay Şubesi etkinlik sorumlusu Kübra Halli de bu tür etkinliklerle vatandaşların spora yönlendirildiğini belirterek, "Bisiklet turu, özellikle çocuklar için oldukça faydalı. Etkinliğe yediden yetmişe herkes katılım sağlıyor. Herhangi bir yaş sınırımız yok. Bisikleti olan herkes katılabiliyor. Çocukların teknoloji bağımlılıklarından uzak şekilde spor yapıyor olduklarını görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Çocuklar burada arkadaş çevresi ediniyor, bağımlılıklardan uzak spor yapmış oluyor." ifadesini kullandı.

Bisiklet turuna katılanlardan İshak Dereli (69) ise yurt dışında yıllarca bisiklet kullandığını, Karaman'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin çok güzel olduğunu ifade etti.

Etkinliğe katılanlardan Halit Özel (57), her hafta sonu heyecanla uyandığını, turun sonunda gençlerle vakit geçirmenin keyifli olduğunu vurguladı.

Ailesiyle bisiklet turuna katılan Mehmet Çınar Kılıç (11) da arkadaşlarıyla etkinliği çok beğendiklerini ve devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Hüseyin Günarslan (13) ise erkenden uyanıp bisiklete binmenin çok güzel olduğunu, pazar günleri telefona bakma süresinin azaldığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

2025-08-18 14:32 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Doğuştan ayrık omurga hastası Yağmur tek başına yürüyebileceği günün hayalini kuruyor

2025-08-20 13:18 - Çevre-Hayat

Muş ve Bitlis, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümüne hazırlanıyor

2025-08-17 12:22 - Kültür Sanat

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

2025-08-15 02:57 - Gündem

Van'da astronomi meraklıları meteor yağmurunu izlemek için Alandeşt Yaylası'nda buluştu

2025-08-13 22:42 - Magazin

İnsani yardıma muhtaç kişilerin 2025'te 10 yıl öncesine göre yaklaşık 4 kat artması öngörülüyor

2025-08-18 11:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Giresun'da fındık bahçesine damla sulama sistemi kuran baba oğul verimi iki kat artırdı

2025-08-15 12:53 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye'yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz

2025-08-13 16:38 - Siyaset

Fenerbahçe'nin lig tarihindeki performansı

2025-08-15 11:48 - Spor

Hollanda'da diplomatlar ve memurlar, Gazze'deki soykırımı ve açlığı protesto etti

2025-08-14 18:33 - Dünya

İlgili Haberler

İstanbul'un kalabalığına birkaç kilometre uzaklıkta doğal köy yaşamı sürüyor

13:38 - Çevre-Hayat

Dicle Nehri'nde 55 yıldır "kelek" üzerinde balık avlıyor

12:37 - Çevre-Hayat

Yenidoğan uzmanının doktor adayı oğlu kendisi gibi prematürelere umut olmak istiyor

11:58 - Çevre-Hayat

Ağrı'daki Taşlıçay Derecek Barajı'nda su tutulmaya başlandı

10:52 - Çevre-Hayat

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta sis ve soğuk hava etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan GKRY Lideri Hristodulidis'in açıklamalarına tepki

00:28 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kocaeli'nin asayiş suçlarıyla mücadele verilerini paylaştı

23:28 - Gündem

Fransa'da Lafarge'ın yargılandığı davada, sivil taraf dinlenildi

23:08 - Dünya

Mersin merkezli operasyonda gözaltına alınan 4'ü hakem 32 şüpheli tutuklandı

22:22 - Gündem

ABD'nin askeri müdahaleyle tehdit ettiği Nijerya'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Pentagon'da

22:18 - Dünya