?>

Düzce'deki yaylalara sonbaharın renkleri hakim oldu

Düzce'nin Pürenli, Balıklı, Derebalık ve Hera yaylaları, sarı, yeşil ve kahverengi tonlarının hakim olduğu sonbaharda da doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Düzce

Gölyaka ilçesi ile Bolu'nun Taşkesti ilçesi sınırlarının birleştiği noktada yer alan, içerisinde gölet ve çam ağaçlarının bulunduğu Pürenli Yaylası, güzelliğiyle Doğu Karadeniz yaylalarını aratmıyor.Düzce'ye 28 kilometre mesafedeki 1400 rakımlı yayla, İstanbul ve Ankara gibi iki metropol kente yakınlığı nedeniyle de doğa tutkunlarınca tercih ediliyor.

Hafta sonları doğa turlarının yapıldığı yaylaya gelenler, yol üzerindeki Efteni Gölü ve Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'nı da ziyaret etme fırsatı yakalıyor.

Pürenli Yaylası'ndan ulaşımın sağlandığı rakımları 800 ile 1900 metre arasında değişen Balıklı, Derebalık ve Hera yaylaları da kalabalık ortamlardan uzaklaşmak isteyen doğaseverlerin gözde alanları arasında bulunuyor.

Yaylalarda çadır ve karavan kampı yapabilen ziyaretçiler, yayla evlerinde de misafir edilebiliyor.

"Bir mevsim değil, adeta sanat eseri"

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AA muhabirine, Allah'ın bölgeye doğal güzellik anlamında çok cömert davrandığını belirterek, "Bu bölgede sonbahar bir mevsim değil, adeta sanat eseri. Misafirlerimiz gelsinler, ağaçların sonbaharda dökülen yapraklarını seyretsinler." dedi.

Düzce ormanlarının büyük bölümünün kayın ve sarıçam ormanlarından oluştuğunu aktaran Demircan, şunları kaydetti:

"Pandemi döneminde vatandaşlarımız evlerinde veya iş yerlerinde durmaktan bunaldılar biliyorsunuz. Pandemi biraz hafifledi, ardından sel ve yangın gibi afetler oluştu. Bu nedenle vatandaşlarımız çok fazla yaylaya çıkamadı. Şu anda bu yasaklar kalktı. Vatandaşlarımız pandemi tedbirlerine uyarak yaylalarda gezebilirler."

"Sonbaharın yeşil, kırmızı, kahverengi tonları, insanı iyi hissettiriyor"

İstanbul'dan Pürenli Yaylası'na gelen Murat Seçer ise şehir hayatından uzaklaşmak için arkadaşlarıyla yaylalara çıkıp kamp kurduklarını anlattı.

Yılın her ayında bir veya iki kez bu tarz aktiviteler yapmaya çalıştıklarını aktaran Seçer, "Kamp hayatını seviyorum. Şehirden bu şekilde 2-3 gün kaçmak güzel oluyor. Yapmayanlara da tavsiye ederim. Özellikle sonbaharda kamp yapmak insanı tamamen dinlendiriyor. Sonbaharın yeşil, kırmızı, kahverengi tonları, insanı iyi hissettiriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yılın İnovasyon Ödülü Erdal Can Alkoçlar'a verildi

2021-10-21 17:45 - Yerel haber-Şirket Haber

9. Boğaziçi Film Festivali başladı

2021-10-24 01:56 - Kültür Sanat

Şanlıurfa'da doğaya 30 ceylan bırakıldı

2021-10-22 17:51 - Çevre-Hayat

Dünya liderlerinin Afrika'ya ilgileri değişkenlik gösteriyor

2021-10-19 22:37 - Genel

Kazanlar patlıcan reçeli için kaynamaya başladı

2021-10-22 15:02 - Kültür Sanat

Türkiye'nin cevizde üretimi kadar tüketimi de artıyor

2021-10-22 15:56 - Ekonomi

Zengin ülkeler Kovid-19'a karşı aşı sözünü tutmadı

2021-10-21 15:11 - Dünya

Yemen hükümeti iç işlemlerde dövizle çalışmayı yasakladı

2021-10-21 12:31 - Dünya

Japonya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

2021-10-21 15:37 - Dünya

AB Komisyonu Başkanı, AB'nin, sınırlarına duvar ya da dikenli tel için fon sağlamayacağını bild

2021-10-22 23:06 - Dünya

İlgili Haberler

Isparta'da ormanlar sonbahar renklerine büründü

17:07 - Çevre-Hayat

Alman kuş bilimci Iğdır'ın kuş çeşitliliğine halkalamayla katkı sağlıyor

14:47 - Çevre-Hayat

Samsun'da 1000 rakımlı mahallede oluşan "sis denizi" dronla görüntülendi

14:18 - Çevre-Hayat

Edirne'de Habiller köyündeki 5 göletten 4'ü kuraklığa bağlı kurudu

13:47 - Çevre-Hayat

Çankırı'da "vargit"lerin açmasıyla yaylalar renklendi

13:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesine ilişkin paylaşım

03:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile görüşmesine ilişkin

02:22 - Gündem

Avrupa Ligi'nde ilk hafta tamamlandı

02:12 - Spor

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki temaslarına ilişkin payl

02:08 - Gündem

Trump, TikTok'un ABD’deki operasyonlarının satılmasının önünü açan kararnameyi imzaladı

02:02 - Dünya