?>

Dünyayı gezen gencin son durağı, Hatay'daki 'Gönül Mutfağı' oldu

Üniversite yıllarında otostopla başladığı turla bugüne kadar 24 ülke ve çok sayıda şehre giden Erkan Orhan'ın son durağı, Hatay'da 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan "Gönül Mutfağı" oldu

Magazin - 7 ay önce

Hatay

Gaziantepli Erkan Orhan (27), Gümüşhane Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünü kazanmasının ardından otostopla tura başladı.

İlk etapta Türkiye'de farklı şehirlere giden Orhan, seyahatlerini kayda alarak sosyal medyaya içerik üretmeye başladı.

Hazırladığı içeriklerle çok sayıda kişi tarafından takip edilmeye başlanan Orhan, sosyal medyadan başlattığı bazı kampanyalarla çocuklar için de oyuncak toplayarak dağıttı.

Orhan, yurt içindeki birçok şehrin yanı sıra hem otostop hem de Erasmus Programı kapsamında birçok ülkeye gitti.

Mezun olduğu 2021'den sonra da seyahatlerini sürdüren Avrupa, Asya, Afrika'da 24 ülke ve çok sayıda şehre giden Orhan, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlere memleketi Gaziantep'te yakalandı.

Orhan, depremlerin ardından ailesini güvenli bir yere yerleştirdikten sonra yardım için Hatay'a giden araçlardan birine binerek kente geldi.

Afetzedelere destek olabilmek için 2 yıl önce kente gelen Orhan, İskenderun ilçesinde depremlerin ardından gönüllülerin katılımıyla kurulan "Gönül Mutfağı"nda çalışmaya başladı.

Konteynerde kalan, afetzedelere destek olabilmek için mutfakta gönüllü çalışan Orhan, yemek pişirmeden dağıtımına kadar her işi yapıyor.

"Gönül Mutfağı beni seyahat etmekten daha çok iyileştiriyor...

Erkan Orhan, bir arkadaşının sosyal medya paylaşımı sayesinde "Gönül Mutfağı" ile tanıştığını söyledi.

Türkiye'de 60'ın üzerinde şehir gezdiğini ve bugüne kadar 24 ülkeye gittiğini anlatan Orhan, Gönül Mutfağı'nda bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Orhan, kendisinin de bir depremzede olduğunu belirterek, "6 Şubat depremini yaşadıktan sonra ailem 1 hafta kadar dışarıda kaldı. Ailem güvenli ortama geçtikten sonra direkt ilk araçla sabah erken kalkıp İskenderun’a geldim. Depremi yaşayan birisi olduğum için onların nasıl bir duygu yaşadığını en iyi ben anlarım." diye konuştu.

Gaziantep'e göre Hatay'ın depremden daha ağır etkilendiğini ifade eden Orhan, şöyle konuştu:

"Birilerinin bu yarayı iyileştirmesi gerekiyordu. Bu neden biz olmayalım diye yola çıktım ve 14 Şubat'ta Hatay’a geldim. 2 yıldır buradayım ve burada olmaya da devam edeceğim. Aynı zamanda hem ben iyileştim hem de karşı tarafı iyileştirdim. İlk günden beri nerede, hangi iş olduysa yapmaya devam ediyoruz. Nerede ihtiyaç varsa onu yapıyoruz. Bir gün çöp temizliyoruz, bir gün yemek yapıyoruz, bir gün de kazan yıkıyoruz."

Orhan, Gönül Mutfağı sayesinde afetzedelere destek olmanın yanı sıra yemek yapmayı da öğrendiğini belirtti.

"Hatay'da olmaya devam edeceğiz"

Mutfakta işlerin çok yoğun olduğunu ve günlük ortalama 70 bin kişilik yemek yaparak dağıttıklarını anlatan Orhan, şunları kaydetti:

"Burada kazan yemekleri yapmayı öğrendim. Daha fazla kitleye ulaşmayı öğrendim. Burası benim için müthiş bir deneyim oldu. Aslında seyahat etmek, dünyayı gezmek bana müthiş hissettiriyor ama Gönül Mutfağı beni seyahat etmekten daha çok iyileştiriyor, bana daha iyi geliyor. Ondan dolayı 2 sene boyunca buradan ayrılmadım.

Gerek bulunduğum bölgedeki çocuklara, dezavantajlı insanlara yönelik faaliyetlere gerek burada her an nerede, hangi ihtiyaç varsa orada olmaya devam ediyorum. Gururluyum ve keyifliyim. Hatay'dayız, Hatay'da olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

2025-02-17 09:12 - Siyaset

İstanbul merkezli HDK soruşturmasında savcılığın sevk yazısına ulaşıldı

2025-02-23 12:07 - Gündem

TeknOn ile teknolojide bu hafta (14 Şubat-20 Şubat 2025)

2025-02-20 19:58 - Teknoloji

Fenerbahçe, Avrupa'da 284. maçını oynayacak

2025-02-19 11:12 - Spor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım'la görüştü

2025-02-19 08:55 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dış politikada başarı hikayesi yazmaya devam ediyor

2025-02-19 13:12 - Siyaset

Libya’nın başkenti Trablus'ta 17 Şubat Devrim kutlamaları büyük ilgi gördü

2025-02-17 23:42 - Dünya

Sağlık Bakanlığı "Ankara'nın Etimesgut ilçesinde aşı bulunmadığı" iddiasını yalanladı

2025-02-20 00:58 - Sağlık

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

2025-02-18 18:41 - Siyaset

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'ye yüklendi

2025-02-20 22:57 - Dünya

İlgili Haberler

Yalovalı esnafın kargası 'Siyah' semtin maskotu oldu

11:57 - Magazin

Grammy adayı Armin van Buuren, İstanbul'da hayranlarıyla buluştu

07:45 - Magazin

ABD'li komedyen Fallon'dan Charlie Kirk paylaşımı nedeniyle programı askıya alınan Kimmel'e destek

12:47 - Magazin

İmitasyon takılar düğünlerde kadınların yeni gözdesi oldu

11:42 - Magazin

TEKNOFEST İstanbul'un üçüncü günü Kıraç konseriyle sona erdi

22:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya