?>

Dünyanın en yüksek peribacasından dünyaya mesaj verdi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde bulunan dünyanın en büyük peribacasına çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya mesaj verdi.

Gündem - 9 yıl önce

Dünyanın en büyük peribacası konumunda bulunan Uçhisar Kalesine çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya seslenerek, "Kapadokya Bölgesi çok güvenli bir yer ve bunun için tüm dünya insanlarını Uçhisar Kalemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz" dedi.

Karaaslan, "Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki Kapadokya Bölgesinin zirvesi olarak literatürlere girmiş Uçhisar Kalemiz gerçekten de Kapadokya’ya hakim Kapadokya’nın zirvesi konumunda olan ve yüzyıllar boyu yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiş konumdadır. 

Dolayısıyla bu süreçte şimdi zirvesinde bulunduğumuz Uçhisar Kalesinden dünyaya da şu mesajı vermek istiyorum. Malumları olduğu üzere daha önceki dönemlerde olduğu gibi yüz binlerce misafiri biz Uçhisar Kalemizde ağırlamıştık. Şimdi bu tarih itibarıyla yeniden dünyaya sesleniyorum ki Kapadokya bölgesi, Uçhisar güvenlik açısından da misafirlerimizi ağırlama açısından da çok mükemmel bir zemindir. Dolayısıyla bütün dünyanın ilgisini çekecek olan bu merkezimize dünyadaki tüm turistleri gelip görmeye davet ediyorum. Mutlaka burayı ziyaret etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Uçhisar Kalesinin 2016 yılının ilk dört ayında 36 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini ifade eden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, ”Yılın ilk dört ayında 36 bin ziyaretçimiz Kapadokya Bölgesinin en yüksek peribacası konumundaki Uçhisar Kalesinde zirveye çıktı. 

Tabi bu sayı bizim için çok yeterli bir rakam değil. Çünkü 2016 yılı gerek yabancı turistlerimiz gerekse yerli misafirlerimiz açısından da biraz kısıtlı bir dönemi kapsıyor. Ancak bundan sonraki tarihlerde bunun hareketliliğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Uçhisar Kalesini ziyaret etmek için gelen misafirler ise Uçhisar Kalesini çok merak ettiklerini ve bu yüzden buraya geldiklerini Kapadokya Bölgesine aşık olduklarını belirttiler.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ufka yolculuk yapanlar ödüllerini aldı

2016-05-17 20:37 - Gündem

Ermenistan-Azerbaycan temas hattında çatışma: 1 şehit

2016-05-17 12:57 - Dünya

Dünya satranç rekoru İstanbul'da kırıldı!

2016-05-14 20:15 - Spor

Mansur Topçuoğlu, Haliç Üniversitesi’nin faaliyet izninin durdurulmasıyla ilgili konuştu

2016-05-13 18:47 - Gündem

Lösemi hastası minik Eren iyileşince Kabe'ye gitmek istiyor

2016-05-11 14:37 - Gündem

İspanya’dan süpriz kadro!

2016-05-17 17:59 - Spor

Hakkari’de çatışma: 8 şehit

2016-05-13 11:49 - Asayiş

Bölücü terör örügütünün elebaşları öldürüldü

2016-05-13 15:27 - Genel

Türkiye’nin ilk daktilo müzesi

2016-05-17 11:22 - Gündem

Saldırıyla ilgili 4 kişi daha adliyeye sevk edildi

2016-05-13 15:44 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

08:33 - Gündem

Bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısı

08:23 - Gündem

Adana, Kayseri ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak uyarısı

00:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni eğitim ve öğretim yılı paylaşımı

22:52 - Gündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Moğolistan'ı ziyaret etti

22:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomi programımızın somut sonuçlarını birlikte görüyoruz

09:23 - Ekonomi

İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

08:33 - Gündem

Kuyruklu bir uzay gemisi ve bir izdivaç -Hüseyin Burak Uçar yazdı-

08:33 - En Son Yazılar

Bazı iller için gök gürültülü sağanak uyarısı

08:23 - Gündem

Macron'un Ukrayna çılgınlığı Avrupa'ya pahalıya mal olabilir! -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

08:19 - En Son Yazılar