?>

Dünyada ruh sağlığı hastalıkları artıyor

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmada dünyanın her ülkesinde ruh sağlığı bozukluklarında artış olduğu tespit edildi.

Sağlık - 7 yıl önce

NEW YORK

Yapılan bir araştırmada dünyanın her ülkesinde ruh sağlığı bozukluklarında artış olduğu ve eğer toplu bir önlem alınmazsa bunun 2010 ile 2030 arasında küresel ekonomiye maliyetinin 16 trilyon doları bulabileceği açıklandı.

Psikiyatri, halk sağlığı ve nörobilim alanında 28 küresel uzman ile hastalar ve savunucu grupları tarafından hazırlanan Lancet Komisyonu raporunda, ruh sağlığı konusunda dünya çapında büyüyen krizin insanlar, toplumlar ve ekonomiler üzerinde kalıcı zararlara yol açabileceği vurgulandı.

Raporun başyazarı Harward Tıp Okulundan Profesör Vikram Patel, maliyetlerin bir kısmının doğrudan sağlık hizmetleri, ilaç ve terapilerinden oluşacağını belirterek, çoğunun ise üretkenlik kaybı, sosyal refah, eğitim ile yasa ve düzene harcama gibi dolaylı yollardan olacağını kaydetti.

Patel, son 25 yılda ruh sağlığı rahatsızlıklarının toplumların gittikçe yaşlanması nedeniyle "çarpıcı şekilde" arttığına işaret ederek, "Durum, aşırı derecede vahim ama hiçbir ülke bu konuda yeterince yatırım yapmıyor. İnsanlarda ruh sağlığı kadar başka hiçbir sağlık durumu ihmal edilmedi." diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan tahminlerde, dünya çapında yaklaşık 300 milyon insanın depresyon, 50 milyon insanın bunama yaşadığı, 23 milyon insanın şizofren ve 60 milyonun da bipolar bozukluğu rahatsızlığından etkilendiği kaydedildi.

Lancet raporunun bu hafta Londra’da ilk defa bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek olan ruh sağlığı zirvesi öncesi yayınlanması dikkati çekti.

Muhabir: İslam Doğru

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayern Münih farklı kaybetti

2018-10-07 02:32 - Spor

Şanlıurfa'da çiğ köfte şenliği

2018-10-06 22:02 - Gündem

Şanlıurfa’da 300 kişi aynı anda çiğköfte yoğurdu

2018-10-07 02:32 - Gündem

'Milli ekonomiyle büyüyeceğiz'

2018-10-06 03:02 - Ekonomi

Edirne'den 'mis' gibi ihracat

2018-10-04 18:07 - Ekonomi

Edirne'de Yıldız Tilbe coşkusu

2018-10-07 04:02 - Magazin

BBP'nin idam cezası önerisi

2018-10-07 23:27 - Siyaset

KDC'de yakıt tankeri ile kamyon çarpıştı: 50 ölü

2018-10-06 21:32 - Dünya

Hariri yeni hükümet için zaman verdi

2018-10-05 04:02 - Dünya

Derbide kazanan Fenerbahçe

2018-10-07 00:17 - Spor

İlgili Haberler

Uluslararası Rett Sendromu Konferansı İstanbul'da başladı

16:42 - Sağlık

Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme kan pıhtılaşması riskini azaltıyor

16:13 - Sağlık

Aynı gün kalp pili takılan anne oğul el ele taburcu oldu

13:32 - Sağlık

Yeşilay, bağımlılıktan kurtardığı kişilerin hayatına yeni kapı da aralıyor

12:12 - Sağlık

Sosyal medyadaki "muhteşem hayatlar" gençlerde yetersizlik hissini tetikliyor

12:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Çin, ABD'nin tarife tehdidine karşı nadir toprak elementleri kontrolünü savundu

07:58 - Ekonomi

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle 42 kişi öldü, 27 kişi kayboldu

07:48 - Dünya

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

07:43 - Gündem

Şehid-i Ekber Başbuğ Enver Paşa’ya iftira atanlar analarına kendi geçmişlerini sorsunlar -E. Yarbay Halil Mert yazdı-

03:46 - En Son Yazılar

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş