?>

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de Kovid-19 sessizliği

Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en sakin günlerini yaşıyor.

Genel - 5 yıl önce

TRABZON (AA) - Yılda 2 milyona yakın yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sessizlik hakim.

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden bin 250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in doğa harikası turizm merkezi Uzungöl, Kovid-19 tedbirleri kapsamında tarihinin en sakin günlerini yaşıyor.

Zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla yılın her döneminde büyük rağbet gören Uzungöl, bahar ayının gelmesiyle canlanan doğası ve gölü besleyen deresiyle salgın riskinin sona ermesinin ardından misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Karlı dağların arasındaki Demirkapı Yaylası da ziyaretçiden yoksun

Uzungöl'e 13 kilometre mesafede bulunan Haldizen Vadisi'ndeki dik yamaçların arasında bulunan Demirkapı Yaylası da bu yıl ziyaretçiden yoksun kaldı.

Mayıs ayı olmasına rağmen zirvelerinde karların erimediği bin 900 rakımlı yayla, ortasından geçen dereler ve zengin bitki örtüsüyle yine kartpostallık manzaralar sunuyor.

Misafirlerine göl ve dere kenarında dinlenme, trekking, foto safari, dağ bisikleti gibi farklı alternatifler de sunan yayla, bugünlerde sessizliğin hakim olduğu mekanlar arasında yer alıyor.

"Yöremiz en sessiz günlerini yaşıyor"

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınının, turizm merkezlerinde de etkisini gösterdiğini, alınan tedbirler kapsamında Uzungöl'ün en sessiz günlerini yaşadığını söyledi.

Yılın bu dönemlerinde Uzungöl'de hareketliliğin başladığına değinen Tok, "Yöremiz, salgın tedbirleri nedeniyle en sessiz günlerini yaşıyor. Tabii ki bu süreçte ülkemizin salgına karşı yaptığı hamleler, Uzungöl gibi nice turizm bölgemizin en kısa sürede eski günlerine kavuşması açısından bize umut veriyor, yol gösteriyor." ifadesini kullandı.

Tok, turizm merkezi Uzungöl'ün yılda 2 milyona yakın ziyaretçi potansiyeli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışından gelen insanlar Uzungöl'ün yanı sıra son yıllarda ağırlıklı olarak yaylalarımızı da tercih ediyorlar. Salgın sürecinde Uzungöl'de ve yaylalarda yer alan otel ve işletmeler kapalı durumdaydı. Turizm sezonunun açılmasından önce onlar da şu anda eksikliklerini gidererek gelecek misafirlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmayı planlıyor. Salgın sonrası yerli ve yabancı turistlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımız günleri bekliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Soma şehitleri facianın 6'ncı yılında dualarla anılacak

2020-05-12 15:41 - Genel

Kovid-19/ koronavirüs süreci Türk hijyen ürünlerine yaradı

2020-05-15 14:47 - Sağlık

Hollanda'da Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 590'a çıktı

2020-05-14 18:42 - Dünya

Bez maskede standartların belirlenmesinin üretim ve ihracatı artıracağı öne sürüldü

2020-05-13 23:02 - Ekonomi

İstanbul'da hava kirliliği en çok Başakşehir ve Esenyurt'ta azaldı

2020-05-13 14:17 - Gündem

Türk Kızılay Yemen'de 3 bin 500 gıda kolisi dağıttı

2020-05-14 02:17 - Dünya

ABD'nin Roosevelt uçak gemisinde ikinci Kovid-19/ koronavirüs dalgası

2020-05-16 01:42 - Dünya

Belçika'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 54 bini aştı

2020-05-14 15:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası'na yüzüğünü gönderen vatandaşla görüştü

2020-05-13 04:17 - Gündem

Camilerin 12 Haziran'da ibadete açılması öngörülüyor

2020-05-15 18:16 - Genel

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

D8 ülkeleriyle 5 yılda toplam 126,6 milyar dolarlık ticaret yapıldı

11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Tüketiciler doğrudan satışlarda 30 gün içinde cayma hakkını kullanabilecek

11:13 - Ekonomi

LGS merkezi sınavı yarın yapılacak

11:02 - Eğitim

Dünyadan İsrail-İran gerilimine tepkiler

10:57 - Dünya

Yabancı çoban istihdamının, sektöre nefes aldırması bekleniyor

10:52 - Ekonomi