?>

Dünya şampiyonu kick boksçu Muhammet Taşkin, kariyerini zirvede sürdürmeyi istiyor

İtalya'daki Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönen 18 yaşındaki milli sporcu Muhammet Taşkin, başarısını büyükler kategorisine taşıma hedefiyle çalışıyor.

Spor - 3 yıl önce

Mersin

Mersin'in Akdeniz ilçesinde 7 yıl önce antrenman yapan arkadaşını izlemek için gittiği spor salonunda kick boksa başlayan Muhammet, iki Türkiye şampiyonluğu ve uluslararası derecelerin ardından hayal ettiği dünya şampiyonluğuna da kavuştu.

İtalya'da 30 Eylül-8 Ekim'de düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda "low kick" branşında altın madalya kazanan genç sporcu, kariyerine yeni başarılar eklemek için çalışmalarına başladı.

"Spora kendimi savunmayı öğrenmek için başlamıştım"

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki Muhammet Taşkin, AA muhabirine, 11 yaşında başladığı kick boksun hayatını değiştirdiğini söyledi.

Arkadaşının antrenmanlarını izleyerek bu spora başladığını belirten Muhammet, "İçimde spor yapma hevesi vardı, başarılı olacağımı da düşünüyordum. Kick boks kısmet oldu. Kavga etmeyi sevmem ama kick boks çok güzel bir spor." diye konuştu.

Muhammet, dünya şampiyonluğunun motivasyonunu arttırdığını vurgulayarak, "Bayrağımızı dalgalandırdım, ülkemize şampiyonluk getirdim. Çok güzel bir duyguydu. Bu spora kendimi savunmayı öğrenmek için başlamıştım. Dünya şampiyonu olmayı hiç hayal etmemiştim. Oralara gitmek zor ama ben de çok çalıştım, zor zamanlardan geçtim ve şampiyonluğu hak ettim. Annem ve babam şampiyon olduğumu görünce sevinçten ağlamışlar." ifadelerini kullandı.

Şampiyon unvanını korumak için yoğun çalıştığını dile getiren milli sporcu, şunları kaydetti:

"Gelecek yıl büyükler kategorisinde yarışacağım organizasyonlarda da inşallah Avrupa ve dünya şampiyonu olacağım. Bunu başarabilirsem olimpiyatlara katılmayı hedefleyeceğim. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek istiyorum çünkü ülkeme altın madalyayla döneceğime eminim."

Antrenör Kandemir: "İnşallah olimpiyat şampiyonu olacak"

Antrenör Nasır Kandemir, Muhammet'in genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza attığını aktardı.

Sporcusunun, 2023'ten itibaren büyükler kategorisinde de adından söz ettireceğine inandığını belirten Kandemir, şöyle konuştu:

"Muhammet, dünya şampiyonu olarak hem bizi hem de ülkemizi gururlandırdı, onurlandırdı. İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz, daha yolun başındayız. Muhammet genç bir sporcu, gelecek yıl da inşallah büyüklerde yarışacak. Kick boks da adım adım olimpiyatlara doğru gidiyor. Sporcumuz, 2028 Los Angeles Olimpiyatları için kota alıp, orada şampiyon olacak yetenek ve başarıya sahip."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara Valiliğinden kuvvetli rüzgar uyarısı

2022-11-16 23:13 - Asayiş

Ücretli çalışan sayısı eylülde yıllık bazda yüzde 7,4 arttı

2022-11-15 10:29 - Ekonomi

Bingöl'de kar etkili oldu

2022-11-17 10:02 - Gündem

Hatay'da 270 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor

2022-11-19 14:13 - Ekonomi

Kocaeli'de 16 bin çiftçiye hibe mazot desteği

2022-11-18 20:03 - Ekonomi

Evde Bakım Yardımları hesaplara yatırılmaya başlandı

2022-11-16 11:18 - Gündem

Süper Lig'e Dünya Kupası arası

2022-11-18 10:39 - Spor

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na hazır

2022-11-19 16:28 - Spor

Herson'daki 84 Ahıska Türkü, Türkiye'ye getirilmek üzere Gürcistan'a giriş yaptı

2022-11-19 15:39 - Dünya

CHP "Çocuk Politikaları Çalıştayı" düzenleyecek

2022-11-17 18:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Milli güreşçi Beyza Nur Akkuş, 20 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu

22:12 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi

22:08 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın yeni yardımcı antrenörü Hakan Balta oldu

21:18 - Spor

UEFA'dan Beşiktaş'a 900 bin avro para cezası

19:38 - Spor

Trabzonspor, Onuachu ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı

19:22 - Spor

Günün Manşetleri

Hatay Dörtyol'da dün çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

07:48 - Gündem

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem