?>

Dünya Sağlık Örgütü: Kovid-19/ koronavirüs uzun süre bizimle olacak

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün panzehrinin "ulusal birlik" ve "küresel dayanışma" olduğunu belirterek "Bu virüs, uzun süre bizimle olacak." uyarısında bulundu.

Sağlık - 5 yıl önce

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu öncülüğünde gün içinde düzenlenen "Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği"ne 40 ülkeden liderin katıldığını belirten Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, teşhisi ve tedavilerinin araştırılması ve geliştirilmesi için toplam 7,4 milyar dolar taahhüt edildiğini anımsattı.

Ghebreyesus, etkinliğin küresel dayanışmanın güçlü ve ilham verici bir göstergesi olduğuna işaret ederek "(Kovid-19'dan) herkes eşit şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz." dedi.

Dünya genelinde bazı ülkelerde yeni vakaların ve ölümlerin sayısı azalırken, diğerlerinde arttığına vurgu yapan Ghebreyesus, "Bu yüzden bağış etkinliği çok önemliydi. Bu virüs, uzun süre bizimle olacak. Onu yenecek araçları geliştirmek ve paylaşmak için bir araya gelmeliyiz." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, "Bu virüsün panzehri ulusal birlik ve küresel dayanışmadır. Bu virüse karşı panzehir, insan ruhudur." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ'den Remdesivir'e yeşil ışık

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Remdesivir" adlı antiviral ilacın Kovid-19 tedavilerinde kullanılmasına ilişkin bir soruya "İlacın potansiyel kullanımı için orada (ABD'de) umut sinyalleri var." yanıtını verdi.

İlacı üreten Amerikan Gilead ilaç şirketiyle DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un en üst düzeyde doğrudan görüştüğü bilgisini aktaran Ryan, ilacın küresel çapta "dayanışma" denemelerinin başlayacak olmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA), Kovid-19 tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Melbourne'da akşam ve cuma öğle ezanları hoparlörden okunacak

2020-05-01 13:12 - Dünya

Doğu Akdeniz'in plazma merkezi 'kahramanları' bekliyor

2020-04-29 14:47 - Sağlık

Filistin yönetiminden, 'İsrail’le normalleşmeyi' teşvik eden BAE dizilerine tepki

2020-04-29 01:07 - Dünya

İTO Başkanı Avdagiç: Üreterek hayatı yeniden açacağız

2020-05-01 14:22 - Ekonomi

Kovid-19/ koronavirüs tedbirleri herkesi kendi 'kuaförü' yaptı

2020-04-28 14:52 - Çevre-Hayat

Petrol Ofisi’nden “online staj“ uygulamaları

2020-04-28 15:01 - Genel

Huawei'den ekran ve anakart değişiminde yüzde 40'a varan indirimler

2020-04-28 15:24 - Genel

Motosikletlerini 'iyilik' için sürüyorlar

2020-04-28 15:37 - Çevre-Hayat

'Aşılama durursa salgın hastalıklar artar' uyarısı

2020-04-29 15:02 - Sağlık

Tunus Sağlık Bakanı: Kovid-19/ koronavirüs konusunda en kötü senaryoya hazırlanıyoruz

2020-04-28 18:42 - Dünya

İlgili Haberler

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve Mazeret Kurası'yla 14 bin 905 hekimin ataması yapıldı

17:08 - Sağlık

Erken yaşta telefon kullanımı çocukların gelişimini tehdit ediyor

15:22 - Sağlık

Araştırma: Tuvaletteyken akıllı telefonla vakit geçirmek hemoroid riskini artırıyor

11:57 - Sağlık

"Ulusal Doku ve Hücre Bankacılığı" sistemi hayata geçiyor

10:53 - Sağlık

Bağırsak hastalıklarının tedavisi için Kütahya'da bor mineralli ürün geliştirildi

13:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa'da düzenlenen operasyonda 300 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

07:58 - Asayiş

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

07:52 - Asayiş

Trump'tan Savunma Bakanlığının adını Savaş Bakanlığı olarak değiştirmeye yönelik ilk adım

06:23 - Dünya

Trump, Elon Musk hariç teknoloji liderlerini Beyaz Saray'da ağırladı

06:17 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor