?>

Dünya rekortmeninden şehitler anısına '104 metre' yatay dalış

Milli sporcu Birgül Erken, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, tek nefeste 104 metre yatay dalış yaptı.

Gündem - 6 yıl önce

Çanakkale

Dünya dalış rekortmeni ve milli sporcu Birgül Erken, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, tek nefeste 104 metre yatay dalış gerçekleştirdi.

"Maviliklerden Ecdada Selam Olsun" temasıyla düzenlediği etkinlik kapsamında Şehir İskelesi mevkisinden dalışa başlayan Erken, Nusret Mayın Gemisi önünden çıktı.

Erken'e, kendi branşlarında şampiyonluklar elde etmiş 104 minik sporcu eşlik etti.

Karaya adım attıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Erken, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı dalışın kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Bunun gurur verici bir etkinlik olduğunu belirten Erken, şöyle konuştu:

"Dalışı, bu vatanı, toprakları bize armağan eden şehitlerimizin anısına gerçekleştirdik. Nusret Mayın Gemisi önünden de karaya çıkmamız çok anlamlıydı çünkü buradan püskürttük düşman donanmasını. Çanakkaleli milli sporcu olarak bugün burada yaptığım, en anlamlı dalış ve organizasyondu. Milli sporcu ve bireysel sporcular olarak önemli bir şeyi yapmaya, ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Ama gençlere de örnek olma misyonunu bir öğretmen, bir eğitimci olarak üstlendim. Bu benim için çok önemli, yaptığım dalışlardan ve rekorlardan daha anlamlı. 'Gençlere el verelim' dedik. Bu anlamda da 104 minik sporcuyla bir araya geldik. Bu minik yüreklere dokunabildiysek ne mutlu bize. Bu anlamlı günde 'Maviliklerden ecdadımıza selam gönderelim' dedik."

Daha sonra Erken, iki minik sporcu eşliğinde Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu alandan denize şehitler anısına çelenk bıraktı.

Etkinliği, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ile çok sayıda vatandaş takip etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kamyonet 50 metrelik uçurumdan uçtu: 2 yaralı

2019-03-17 03:02 - Asayiş

Hulusi Akar’dan yeni askerlik sistemi açıklaması

2019-03-16 19:45 - Siyaset

Zidanelı Real Madrid iyi başladı

2019-03-17 01:32 - Spor

Sarıyer’de yaya geçidinde feci kaza:1 ölü

2019-03-17 04:02 - Asayiş

Üvey anne şiddeti kamerada

2019-03-14 12:28 - Asayiş

Teröriste silahsız karşı koyarak camidekilerin hayatını kurtardı

2019-03-17 19:47 - Dünya

Fenerbahçe’nin konuğu Barcelona

2019-03-14 13:31 - Spor

'Fransa, Ruanda Soykırımı'na ilişkin uyarılarımı göz ardı etti'

2019-03-15 10:32 - Dünya

Üsküdar’da otomobil ile motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

2019-03-16 12:32 - Asayiş

Dünya rekortmeninden şehitler anısına '104 metre' yatay dalış

2019-03-17 20:02 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:08 - Gündem

Emine Erdoğan'dan 25 Mayıs Afrika Günü'ne ilişkin paylaşım

13:58 - Gündem

Rusya ve Ukrayna, İstanbul'daki müzakerelerde kararlaştırdıkları esir takasını tamamladı

13:43 - Gündem

Mardin'de çıkan yangınlarda 155 dönüm buğday ekili alan zarar gördü

13:12 - Gündem

Eşinin bürosunu dahi bilmeyen "ilgisiz" koca, boşanma davasında kusurlu sayıldı

13:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan Başbakanı Şerif'le görüşmesine ilişkin açıklama

00:27 - Siyaset

Galatasaray, 25. şampiyonluğunu kutladı

00:02 - Spor

Süper Lig'de son hafta maçlarının programı belli oldu

23:58 - Spor

ECOWAS'tan Batı Afrika'da su güvenliği ve iklim değişikliği için stratejik ortaklık

23:47 - Dünya

İzmir'de otomobil ile otobüsün çarpıştığı kazada 13 kişi yaralandı

23:27 - Asayiş