?>

'Dünya bir büyük türbülansa, çatışmaya doğru sürükleniyor'

Bakan Kurtulmuş, Trump'ın Suriye'ye yönelik mesajına ilişkin "2 gündür birisi bir kuyuya taş attı. Bütün dünya çıkarmaya çalışıyor. Vekalet savaşları kesmiyor, bunun artık sonu geldi. Dünya bir büyük türbülansa, çatışmaya doğru sürükleniyor" dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

MARDİN

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Mardin Müzesi'nin çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilenen bölümünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Kurtulmuş, çok kültürlü ve çok dinli toplumların bir arada, birlikte barış içinde yaşadığı Mardin'in ve Anadolu'nun bütün coğrafyaya örnek olması gerektiğini belirtti.

Bakan Kurtulmuş, 2016 yılında, "vekalet savaşlarının bir sonu olduğunu, Suriye'de Suriye halkının istediği bir barış düzeninin kurulmaması durumunda çok yakın zamanda ABD ve Rusya'nın filen savaşma noktasına geleceğine" yönelik bir konuşma yaptığını anımsatarak bu sözlerinin Avrupa'da ve özellikle İngiltere'de bazı gazetelerin manşetinde de yer aldığını aktardı.

Kurtulmuş, şu görüşlerini dile getirdi:

"Akıl, mantık ortadadır. Halkları savaştırarak, halkları birbirine düşman ederek vekalet savaşları üzerinden sürdürülecek bir savaşın, bu vekalet savaşlarını yürüten, o perde arkasındaki piyonlara da hiçbir faydası olmaz. Olmadığını da görüyoruz. (ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik operasyon mesajı) 2 gündür birisi bir kuyuya taş attı. Bütün dünya çıkarmaya çalışıyor. Görüyorsunuz, 'Füzemi ateşlerim.' diyor, öteki de 'Ateşlersen öyle olur.' diyor. Vekalet savaşları kesmiyor, bunun artık sonu geldi. Ardından ticaret savaşlarını başlattılar. Dünya bir büyük türbülansa, bir büyük çatışmaya doğru sürükleniyor. Be akıllı adamlar, dünyayı parselleyip, insanların canı pahasına kendinize birtakım mevziler kazanmaya çalışacağınıza gelin şu Mardin'e bir bakın, bir inceleyin. Bu Mardin toprak parçasında Müslüman, Süryani, Keldani, Arap, Acem, Kürt ve Türkler bütün bu farklı ırklar nasıl bir arada yaşadı, bunu sırrını anlayın. İnsanlığın gücünden istifade ederek insanlık aleminin daha ileriye gitmesin vesile olun. Yapamazsanız çok açık söylüyorum, emperyalist hırslarınız içerisinde boğulacaksınız."

Daha sonra müzenin yenilenen bölümünün açılışını gerçekleştiren Bakan Kurtulmuş ve beraberindekiler müzeyi gezdi.

Yüksekten düşen özel harekat polisi yaralandı

Bu arada törende çevre güvenliği alan bir özel harekat polisi, açılışın ardından bulunduğu binanın çatısından dengesini kaybetmesi sonucu düştü. Yaralanan polis memuru, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Afrin Harekatı'na üniversite öğrencilerinden anlamlı destek

2018-04-12 00:32 - Çevre-Hayat

Uyuşturucuyla mücadeleye evet, KENDİR ambargosuna hayır! Kenevirde İngiliz oyunu bozulmalı...

2018-04-07 10:05 - Özel Haber

FETÖ'nün Balkan yapılanması soruşturmasında 6 tutuklama

2018-04-12 04:12 - Genel

Başkentray hizmete açılıyor

2018-04-10 13:19 - Ekonomi

'Hizmetçinin gasp senaryosu'

2018-04-11 20:32 - Gündem

Siemens 2017'de en çok ihracat yapan ikinci firma oldu

2018-04-06 14:44 - Genel

Bahreyn'de pole pozisyonu Vettel'in

2018-04-07 23:57 - Spor

Doğu, katılım bankacılığını sevdi

2018-04-12 14:02 - Genel

Camideki çelik kasadan koli bandıyla para hırsızlığı

2018-04-12 15:51 - Genel

'Gelişmenin ve kalkınmanın birinci yolu düşünmektir'

2018-04-09 20:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Sönmez: Ankara ve Kuveyt stratejik ortaklığı her alanda genişletiyor

17:18 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Lüksemburg'da temaslarda bulundu

16:52 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Türkiye Yüzyılı, kapısı, gönlü, ufku açık bir devlet tasavvurudur

15:53 - Siyaset

Kurtulmuş: TBMM Florya Sosyal Tesisleri tarihi toplantılara şahitlik etti

15:17 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Lüksemburg'da Romanyalı mevkidaşı Toiu ile görüştü

14:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump: Çin'le çok güçlü bir ticaret anlaşması yapacağımızı düşünüyorum

20:38 - Dünya

Slovenya Başbakanı Golob, İsrail'e "Refah Sınır Kapısı'nı açma" çağrısı yaptı

20:28 - Dünya

Türkiye'nin Gazze anlaşmasındaki rolünden İsrail muhalefeti de rahatsız

20:17 - Dünya

Fas, Arjantin'i yenerek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı kazandı

19:48 - Spor

Zirai dondan etkilenen üreticilere 13,2 milyar lira destek ödemesi yapılmaya başlandı

19:22 - Ekonomi