?>

Dünya Bankasından Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık ek finansman

Dünya Bankası, Ukrayna'da temel sosyal hizmetleri desteklemek amacıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık ek finansman sağlanacağını duyurdu. Banka tarafından Ukrayna'ya sağlanan toplam desteğin tutarı 925 milyon doları aştı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Washington

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, bu finansmanın Dünya Bankasının geçen hafta onayladığı 723 milyon dolarlık finansmana ilave olduğu belirtildi.

Geçen hafta onaylanan finansmanın 350 milyon dolarının Ukrayna'ya ödendiği aktarılan açıklamada, ülkedeki temel sosyal hizmetleri desteklemek amacıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık ek finansman sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu finansmanın Dünya Bankası Grubu'nun daha önce Ukrayna için hazırlandığını duyurduğu 3 milyar dolarlık destek paketinin bir parçası olduğu bilgisi paylaşıldı.

Dünya Bankası tarafından Ukrayna için seferber edilen toplam destek tutarının halihazırda 925 milyon doları aştığı belirtilen açıklamada, Avusturya'nın Ukrayna'ya hibe kaynaklarının aktarılmasını kolaylaştırmak için Dünya Bankasınca kurulan çok donörlü güven fonuna yaklaşık 11 milyon dolarlık katkıda bulunduğu ve bu fondaki mevcut tutarın 145 milyona ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, tam etkisi belirsizliğini korumasına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının artan sayıda sivil zayiata neden olduğu, geçim kaynaklarını yok ettiği ve kritik sivil altyapıya zarar verdiği aktarıldı.

Öte yandan Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Washington Post tarafından düzenlenen bir video konferans etkinliğinde, bankanın Ukrayna'ya yönelik 3 milyar dolarlık destek paketini 6 ile 8 hafta içinde tamamlamayı umduğunu söyledi.

Rusya'ya yönelik yaptırımların küresel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) üzerinde savaşın kendisinden daha büyük bir etkisi olacağı konusunda uyaran Malpass, ancak krizin küresel toparlanmayı sona erdireceğini tahmin etmediğini dile getirdi.

Dünya Bankası, 7 Mart'ta Ukrayna için 723 milyon dolarlık kredi ve hibe paketini onayladığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

2022-03-09 14:05 - Gündem

Slovak diplomat Jan Kubis: İnsani müdahalelerde ve sorunun çözümünde arabulucu tarafsız olmalı

2022-03-10 21:08 - Gündem

İsveç'te göçmen öğrencilere sert sözler sarf eden öğretmene tepki

2022-03-11 23:18 - Dünya

Jeopolitik riskler ECB'nin planlarını suya düşürdü

2022-03-09 21:19 - Ekonomi

Sakarya'da son yağışlar göl ve nehirlere yaradı

2022-03-09 21:21 - Çevre-Hayat

Yelda Başaran; Mutlu olan kadın güzeldir -Selçuk Aka magazin dünyasından bildiriyor-

2022-03-08 16:07 - Magazin

Edirne'de "Koku tüneli" oluşturulacak

2022-03-09 16:57 - Gündem

Erbil'e füze saldırılarında Erbilli iş insanının evi ve K24 kanalı binası büyük hasar gördü

2022-03-13 22:47 - Dünya

Akaryakıta zam yapılmayacak

2022-03-09 21:44 - Ekonomi

KKTC'de kabine değişikliği yapıldı

2022-03-09 21:57 - Dünya

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Kamu İşletmeleri Raporu'nu açıkladı

19:02 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı 17,8 milyar liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

18:03 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (18 Kasım 2025)

17:57 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez'i kabul etti

17:33 - Ekonomi

Rusya, AB'nin dondurulmuş varlıklara el koyması halinde misilleme yapacağını bildirdi

16:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BM: Terör nedeniyle Batı Afrika ve Sahel "yıkıcı bir domino etkisi riski altında"

19:48 - Dünya

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, ülkesinin AB üyeliği başvurusunun işleme alınmasını talep etti

19:22 - Dünya

Fatih'te ölen Böcek ailesinin taksiyle hastaneye gittiği anların görüntüleri ortaya çıktı

19:17 - Gündem

Başkentte ANKARAY'da meydana gelen arıza nedeniyle seferlerde aksama yaşandı

19:08 - Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Kamu İşletmeleri Raporu'nu açıkladı

19:02 - Ekonomi