Dubai merkezli şirketten Kocaeli'ye yatırım planı

Akıllı ev sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Dubai merkezli şirket, Kocaeli'de 200 kişinin istihdam edileceği tesis kurmak için çalışmalara başladı.

Ekonomi - 9 yıl önce

KOCAELİ

Akıllı ev sistemleri sektöründe faaliyet gösteren şirketi bulunan Dubaili iş adamı, Kocaeli'de 200 kişiye istihdam sağlayacak tesis kurmayı planlıyor.
Kocaeli Ticaret Odası'ndan (KOTO) yapılan açıklamaya göre, akıllı ev sistemleri alanında faaliyet gösteren Eelafy Grup'un sahibi Dubaili iş adamı Abdurrahman Al Khafani, KOTO Başkanı Necmi Bulut'u ziyaret ederek, Kocaeli'de kurmayı planladığı tesis hakkında görüş aldı.
Ziyarette şirketi ve Kocaeli'de hayata geçirmeyi planladığı tesis hakkında bilgi veren Khafani, halihazırda İran'da yatırımları bulunan Eelafy Grup'un şehirler ve ülkeler arası kablosuz hizmet verebilen akıllı ev sistemleri geliştirdiğini söyledi.
Türkiye üzerinden dünyaya açılma hedeflerinin bulunduğunu belirten Khafani, bu amaçla Kocaeli'de akıllı ev sistemleri üreten ve geliştiren 200 istihdam kapasiteli tesis kurmak üzere çalışma yürüttüklerini kaydetti.
KOTO Başkanı Bulut ise Kocaeli'nin daha da kalkınması adına özellikle doğa dostu ve yenilikçi teknolojilere dönük yatırımlara her zaman destek olacaklarını ifade etti.
Kocaeli'nin gerek coğrafi konumu, gerekse yatırımcı dostu olması dolayısıyla Türkiye üzerinden dünyaya açılmak isteyen firmalar için cazibe merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Bulut, başta doğa dostu olması ve yüksek teknolojili ürünler hayata geçirmesi kaidesiyle yatırımlara desteklerinin süreceğini belirtti.
Ziyaretin sonunda, yatırımla ilgili detayların görüşüleceği ikinci bir toplantının düzenlenmesi kararı alındı.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

130 yıllık konakta, tarihe yolculuk

2017-10-14 15:07 - Gündem

ABD'den Kerkük'teki askeri operasyonlara son verme çağrısı

2017-10-16 23:37 - Dünya

Yazılımcılar 'risk analizi merkezi'ne sıcak bakıyor

2017-10-14 16:12 - Ekonomi

Osmaniye'de yer fıstığı üretimi 7 yılda yüzde 43 arttı

2017-10-14 16:17 - Ekonomi

Dubai merkezli şirketten Kocaeli'ye yatırım planı

2017-10-20 17:57 - Ekonomi

Hakkari Valiliğinden ‘Şemdinli’ açıklaması

2017-10-17 02:17 - Asayiş

Erdoğan, Baykal'ın sağlık durumu için devreye girdi

2017-10-18 14:17 - Gündem

FETÖ şüphelisi sınırı geçemedi

2017-10-18 20:42 - Gündem

Talisca, Demba Ba'nın rekoruna ortak olma peşinde

2017-10-16 15:32 - Spor

Taşınmaz satışından 3 yılda 7,2 milyar lira gelecek

2017-10-18 14:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Güneş tutulması Avrupa'da elektrik fiyatlarını akşam saatlerinde yükseltecek

16:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya