?>

Dubai'de Türk iş insanlarının finansmana kolay erişimi için yeni anlaşma imzalandı

Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Fujairah Ulusal Bankası ile yaptığı stratejik işbirliği anlaşmasıyla Türk şirketlere BAE'de hesap açma kolaylığından krediye erişime kadar birçok alanda referans olacak ve finansmana erişimi kolaylaştıracak

Ekonomi - 2 ay önce

Dubai

Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi, Fujairah Ulusal Bankası ile yaptığı stratejik işbirliği anlaşması çerçevesinde, Türk şirketlerinin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) finansmana erişiminde köprü görevi üstlenecek.

Fujairah Ulusal Bankasının Dubai'deki yerleşkesinde imzalanan anlaşma kapsamında, Türk iş insanlarının Dubai finansal ekosistemine dahil olmaları için gereken hesap açma, sektörel finansal danışmanlık ve kredi imkanlarına erişim gibi birçok alanda kolaylık sağlanacak.

Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi aracılığıyla anılan banka ile iletişime geçen Türk şirketler, finansal işlemlerini çok daha hızlı gerçekleştirebilecek.

Fujairah Ulusal Bankası CEO'su Adnan Anwar, imza törenindeki konuşmasında, kuracakları Türk masasında hem yeni kurulmakta olan şirketlere hem de uzun zamandır Dubai'de faaliyetlerini sürdüren şirketlere hizmet vereceklerini söyledi.

BAE'de orta ölçekli bir banka olarak müşterilerine daha fazla odaklanabildiklerine dikkati çeken Anwar, "Amacımız mümkün olduğu kadar çok Türk iş insanıyla karşılaşmak ve sürdürülebilir, karşılıklı faydaya dayanan bir ticari ilişki tesis etmek." dedi.

Anwar, altın, denizcilik, bilişim teknolojileri ve hizmet sektöründe uzun yıllardır büyük Türk şirketleriyle büyük işbirliklerini sürdürdüklerinin altını çizerek, anlaşmayla Türk müşterilerle yürüttükleri işlerin çok daha hızlı artış kaydedeceğini vurguladı.

"Türkiye'den gelen firmalar için engelleri kaldıracağız"

Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk da stratejik bir ortaklık kurdukları Fujairah Ulusal Bankasının ticaret finansmanı üzerine kurulmuş ve gelişmiş bir banka olduğuna dikkati çekti.

Şu anda orta ve küçük ölçekli işletmelerin borçlanma ihtiyaçlarından altyapı desteklerine kadar birçok konuda destek sağladıklarını anlatan Kutluk, "Bu stratejik işbirliği anlaşmasıyla Türkiye'den gelen firmalarımızın finansmana ulaşma, şirket kuruluşu ve hesap açılışlarındaki engelleri kaldıracak bir atılım yapıyoruz." diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgilere göre, BAE'de 7 emirlik arasında yer alan Fuceyre merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren Fujairah Ulusal Bankası, özellikle altın ve petrol ticaretinde öne çıkıyor.

1984 yılından beri faaliyetini sürdüren banka, 14 şubesiyle 45 bin müşteriye hizmet veriyor.

Orta ölçekli bir banka olan Fujairah Ulusal Bankası, kurumsal, perakende, hazine, yatırım ve kalkınma olmak üzere 5 alanda faaliyet gösteriyor. ​​

İmza töreninin ardından iş konseyi üyeleri ve programı takip eden basın mensupları, bölgenin en büyük limanlarından olan DP World Genel Merkezi'ni ziyaret ettiler, limandaki faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kuantum teknolojileri Afrika için ekonomik sıçrama fırsatı sunuyor

2025-05-13 11:42 - Teknoloji

Süt sektöründe faaliyet gösteren 56 teşebbüse rekabet soruşturması açıldı

2025-05-08 12:38 - Ekonomi

Mumdan çiçek buketleri Anneler Günü için hazırlanıyor

2025-05-10 13:58 - Magazin

Çocukluk hayalini gerçekleştiren Senem hemşire, yoğun bakım hastalarının hizmetinde

2025-05-12 12:32 - Sağlık

Dışişleri Bakanı Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Busaidi ile telefonda görüştü

2025-05-06 18:57 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Avrupalı yetkililerle Ukrayna'da ateşkes ve barış sürecini görüştü

2025-05-13 08:37 - Dünya

Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nun gol attığı maçta ikili averajı Sporting'e kaptırdı

2025-05-10 23:02 - Spor

İzmir'de öğrenciler atık malzemelerden tasarladıkları kıyafetlerle defile düzenledi

2025-05-13 14:38 - Magazin

FIFA, futbolda ırkçılığın azami cezasını 5 kat arttırdı

2025-05-10 17:37 - Spor

MKE Ankaragücü, küme düştü

2025-05-10 18:22 - Spor

İlgili Haberler

Bakanı Işıkhan: Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

10:42 - Ekonomi

TMSF, İstikbal Mobilya ve Akfel Gaz Grubu Bütünlüğü'nü satışa çıkardı

10:27 - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

10:18 - Ekonomi

Bazı sanayi ürünleri ithalatı için tarife kontenjanı belirlendi

10:03 - Ekonomi

BtcTurk GameFest Finalleri, VALORANT Büyük Finali ile sona erdi

09:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti

11:02 - Dünya

Polonya hükümeti, Almanya ve Litvanya ile kara sınırlarında kontrol uygulamayı değerlendiriyor

10:57 - Dünya

Meksika'da bir krematoryumda 3-4 yıl öncesine ait 383 ceset bulundu

10:53 - Dünya

Bakanı Işıkhan: Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

10:42 - Ekonomi

İstanbul merkezli terör operasyonlarında 29 zanlı yakalandı

10:37 - Gündem